Popotniški forum

Ryanair- problemi pri plačilu

Dodan 07.08.12 @16:54:33
Homo Sapiens | Gost | odg. 07.08.2012 @16:54 Prijavi neprimeren komentar

Jaz imam en problem. Namreč, rezerviral sem si let prek Ryanairove spletne strani, in plačal s Skrillovim Master-cardom. Takoj sem dobil "itinerary mail" in zgledalo je, kot da je plačilo uspešno zaključeno, nakar naslednji dan dobim mail: Your Ryanair Booking Has Been CANCELLED. Kot razlog za odpoved so navedli, da plačilo s to kartico ni bilo autorizirano.

Nato sem poskusil še enkrat rezervirati let z Viso, in sem spet dobil "itinerary mail", in sedaj ne vem, ali je let uspešno rezerviran ali ne. Maila od ryanaira ne najdem, na njihovo telefonsko številko pa jih ne dobim.

In me zanima, če se da kje na netu pogledati, ali je plačilo dokončno zaključeno s strani ryanaira.Na banki so povedali, da je z njihove strani vse zaključeno, in še čakajo le na Ryanair, da vse potrdi.

gost | Gost | odg. 07.08.2012 @17:58 Prijavi neprimeren komentar

Vtipkaj tisto kodo, ki si jo dobil na mail v "manage my booking" na njihovi strani pa boš videl, če ti bo prijela.

MC | Gost | odg. 08.08.2012 @10:22 Prijavi neprimeren komentar

Odgovor; kot ti je svetoval predhodnik! Poglej na mejl in vtipkaj 6-mestno kodo v Manage my booking in potem View my Booking. 

Mene pa zanima kako si kaj zadovoljen s tole Moneybookers Prepaid MC? 

Ali si dosedaj lahko normalno plačeval vsepovsod* Si že kdaj uspel plačati Rynair let s to kartico? 

Jaz imam neo drugo (tudi UK Prepaid MasterCard) in sem do nedavnega bp lahko plačeval na Ryanovi strani. Zadnjič pa mi to ni več uspelo. Kaj se je zgodilo še zdaj ne vem, vem pa da napaka ni bila pri kartici (ker sem se pogovarjal z CS izdajatelja) , ampak očitno pri Ryanairu.

Ali je še kdo drug v zadnjem času imel težave s plačevanje s Prepaid MC? In pri tem mislim v zadnjem mesecu oz. podobno...

Homo Sapiens | Gost | odg. 08.08.2012 @13:07 Prijavi neprimeren komentar

V "manage my booking" kodo sprejme, ampak tudi prej jo je, dokler nisem dobil maila, da je rezervacija preklicana.

 

Prek Ryanaira pa sem prvič kaj rezerviral, in za zdaj nisem zadovoljen le z Ryanairom , kartica je v redu. Tako, kot praviš, ni problem v kartici, ampak v Ryanairu. Drugače gre vse drugo normalno plačevat.

marchy | Gost | odg. 09.08.2012 @10:56 Prijavi neprimeren komentar

jaz tudi prvič potujem z ryanairom in imam problem pri plačilu, kajti imam kartico maestro, med načini plačila pa imaš samo mastercard, visa,....

zdaj me zanima če je najbolša opcija da naročim ryanair prepaid mastercard in plačam z njo? pa zanima me še v čem je fora teh voucherjev katerih kodo je treba vpisat in če so obvezni?

 

lp

 

s | Gost | odg. 09.08.2012 @11:38 Prijavi neprimeren komentar

voucherje pusti pri miru,catch tega je,ce bi npr jaz tebi za darilo kupil letalsko karto npr v visini 100 evr in bi kodo dobil,in ti bi tisto kodo not vpisala, tako pa samo kupujes in nic ne vpises,ne splaca se ti te kartice delat,ce 2,3 krat letno potujes z ryanairom uporabi navadno mastercard,prosi koga,ki ze ima in mu das denar, ce si iz 03 obmocja,lahko pomagam

iva | Gost | odg. 09.08.2012 @12:18 Prijavi neprimeren komentar

Tudi meni nakup ne uspe. Pred dnevi brez problema, danes me spusti samo plačila potem pa loading....

marchy | Gost | odg. 09.08.2012 @12:20 Prijavi neprimeren komentar

aha se pravi da ni nič narobe če se moj stalni naslov in pa naslov lastnika plačilne kartice razlikujeta?

iva | Gost | odg. 09.08.2012 @16:47 Prijavi neprimeren komentar

Ima kdo nasvet kako kupiti karto?  Sistem me spusti samo do rezervacije avta naprej pa ne gre..... Loading. Please wait... in čakam in čakam

carniolan | Gost | odg. 11.08.2012 @16:02 Prijavi neprimeren komentar

Klikni na strani Rent a Car - tipka  NO THANKS  in te spusti na placilo z karticami in za potrdilo rezervacije in dalje za nakup karte

iva | Gost | odg. 16.08.2012 @17:10 Prijavi neprimeren komentar

ja klikneš in čakaš do onemoglosti in spet probaš pa isto. No nasledni dan karte kupljene v 3 minutah seveda po drugačni ceni.....

buljo | Gost | odg. 16.08.2012 @17:56 Prijavi neprimeren komentar

js sem pred kratki po netu rezerviral karto, dal sem vse podatke in nato mi prikaže majhen ekran, da treba biti potrpežljiv glede potrditev plačila kart, do zdaj še nisem dobil nič niti na mejlu, WTF? nevem ali so mi potrdili termin leta....

carniolan | Gost | odg. 17.08.2012 @05:00 Prijavi neprimeren komentar

Ce nimas konfirmacije (potrdila ) preko mejla v petih minutak ko napravis nakup in rezervacijo leta - potem ni nic . V desetih letih nakupov preko nizkocenovcev se mi kaj takega se ni zgodilo. Uporabljam pajezikovne strani ali v italijanscini, spanscini ali francoscini - z angleskimi se ne posluzujem, ker na teh straneh je vecljudi ki klikajo in se zna zgoditi da sistem vse skupaj ven vrze. Vcasih pa je kriv Ryan - Easy nikoli, ker noce sprejeti Mastercard Prepaid kartic - pa se nesramni so kar se tice prtljage, saj nismo vsi natovorjeni kot "osli" da vsem kontrolirajo mere in tezo prtljage - najhujsa je Valencija v Spaniji  - Drugod v redu

homo sapiens | Gost | odg. 27.08.2012 @15:35 Prijavi neprimeren komentar

Naj povem, da so iz začetne zgodbe nastali zapleti. Namreč, ko sem poskušal rezervirati let z Moneybookers Mastercardom, sem mislil, da mi to ni uspelo. Ampak mi očitno je, kajti v razmaku nekaj minut je šla rezervacija kar dvakrat skozi, prvič neuspešno (o tej rezervaciji sem pisal na začetku teme), za drugo pa nisem vedel, dokler nisem ugotovil, da nimam denarja na računu. 

Namreč Ryanair si je dovolil zaračunati rezervacijo brez, da bi poslali potrditveno kodo. To sem ugotovil, ko sem jih poklical, da mi razložijo, zakaj so mi računali let, katerega koda ne prime. Rekli so, da tista koda označuje rezervacijo, ki je bila preklicana, in da je rezervacija, katera je plačana, uspela nekaj minut zatem, ampak pač niso poslali kode za let, in da lahko kodo pošljejo zdaj, s čemer pa se seveda nisem strinjal, ker sem vmes že uspešno rezerviral let z drugo kreditno kartico (niso isti datumi, ampak se rezervaciji prekrivata).

Tako, da imam sedaj plačani 2 rezervaciji (z različnima datumoma) in eno kodo (druge še niso poslali, kajti hočem še rešiti, kar se da).

In me zanima, ali ima kdo podobne izkušnje, in kaj naj naredim? Sedaj urejam stvari po faxu, kot so mi prek telefona svetovali. Povedali so mi tudi, naj ne pričakujem, da bom dobil vrnjen denar, ker oni tega v nobenem primeru ne delajo.

en | Gost | odg. 27.08.2012 @22:22 Prijavi neprimeren komentar

Pa to ni res, no.....do sedaj je bilo tako, da sistem ni pustil kupiti karte za isti datum in relacijo na isto ime, ampak tukaj je šlo za različne datume, tako da to niso mogli upoštevat.....sicer pri tej letalski družbi ničesar ne rezerviraš, ampak se KARTE KUPI, torej ne gre za rezervacijo, ampak NAKUP KARTE.....je pa res sr****, če najprej niso avtorizirali plačila pri izdajatelju kartice, potem pa naknadno so...torej po moje se bodo v vsakem primeru izgovarjali na to, da izdajatelj kartice ni pravočasno avtoriziral plačila (morda je bila kartica prvič uporabljena sploh) in letalska družba gotovo "ne bo kriva". Potem njihova politika je še taka, da za vračilo denarja zaračunavajo stroške včasih.......predlagam, to je celo meni 1x uspelo, da skupaj brez stroškov zamenjate datum potovanja, morda vam uspe za že plačan znesek leteti morda dva meseca kasneje ( isto ime, relacija). ??? 

Sem pa tudi v dvomih, če se je resnično splačalo plačati z predplačniško kartico let, ker če se upošteva stroške izdelave kartice, provizije pri menjavi v funte, morebitno provizija pri nakazilu denarja, obveznost uporabljati kartico vsakih nekaj mesecev....ali ni potem morda kar navadna kreditna enako ugodna ??

Upam, da rešite z čimmanj stroški 

Blaž | Gost | odg. 28.08.2012 @00:30 Prijavi neprimeren komentar

Tudi sam imam rahel problem z rezervacijo leta pri Ryanair-ju. Nočem smetiti po forumu, zato kar tukaj pišem. Danes sem rezerviral tri karte do Barcelone in se rahlo zatipkal pri enemu izmed imen. Konkretno - namesto Urška sem napisal Urškja Priimek štima. Zanima me, če bodo zaradi tega na letališču kaj komplicirali, ali se ne spuščajo v take detajle?

 

Hvala za pomoč!

en | Gost | odg. 28.08.2012 @00:38 Prijavi neprimeren komentar

Poklič jih po telefonu iz Siola ali T-2 v Anglijo, je skoraj zastonj, imej podatke pri sebi za identifikacijo pa ti bo operater zastonj spremenil. Drugače so lahko težave ali pa tudi ne...

KSKO | Gost | odg. 08.08.2019 @10:01 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, kupila sem 7 kart preko Ryanair in tudi z viso debit plačala. Dobila potrditveni email in mislim da kakor mi vrže prevod tudi račun. Ko grem v svoj profil mi piše da je vse plačano... Problem pa je da sem plačala v torek zvečer in še do danes niso trgali denarja? Kako je zdej s tem, mogoče kdo ve?
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.