Popotniški forum

Delo in življenje v Indoneziji

Dodan 01.09.12 @13:26:23
živalca | Gost | odg. 01.09.2012 @13:26 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni,

zadnje čase razmišljam, da bi se po diplomi preselila v Indonezijo. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z življenjem v Indoneziji?  Zanima me tudi kakšne so možnosti, da se v naslednjem letu preselim tja? Je bolje vpisati študij, najti službo že tukaj ali se vse da urediti tam? Kako je z delovnimi dovoljenji - na prvi pogled izgleda precej zakomplicirano?

Res hvala za vaš čas, trud in nasvet - že v naprej,

Živa

sara | Gost | odg. 04.01.2013 @22:01 Prijavi neprimeren komentar

živjo, sem po naključju zasledila tvoje vprašanje...

jz sm več kot eno leto živela na Baliju in imam neki izkušenj z življenjem tam. 

Jz sm sicer študirala eno leto, potem pa neki mesecev delala (učila angleščino).

Zdej jz ne vem kakšne vrste delo bi ti tam delala? Če želiš dobit redno delo, je dobro ime diplomo oz. že zaključen študij in potem se da kej dobit. Ampak je dobro da ti je delodajalec pripravljen plačat in omogočit delovno viso (sicer je kr draga, mislm da za 1 leto 900 evrov-nism zihr)

Drugače lahko vedno učiš angleščino, tako kot sm jz učila. 

Iz osebnih izkušenj ti povem, da je z lokalno plačo težko živet tam, če si belec. Prvič ponavadi plačaš višjo ceno kot lokalni ljudje in kot drugo moraš živet kot lokalni ljudje (lokalna hrana je poceni, če boš želela kej evropskega bo drago) ker več denarja pač ne boš imela in ti lahko hitro postane stresno, ker mi pač nismo od tam. Sej ponavadi imajo belci višjo plačo, odvisno kje si najdeš službo.

jz sm se na mesec preživela z 2 miljoni indonezijskih rupij (nekaterim stvarem sm se pač odrekla in določene stvari sem sprejela, tudi način življenja). bali niti ni več tako poceni...

če želiš ti lahko kaj več povem, lahko mi daš email, če te zanima kej, ti z veseljem dam več informacij.

lp,

sara

 

 

 

jimmy | Gost | odg. 14.02.2013 @14:46 Prijavi neprimeren komentar

V Indoneziji je že kar nekaj Slovencwev in ni vrag, da ti ne bi moglo uspeti. En Ljubljančan je tam odprl celo surfersko šolo. Hudo!

Mateya | Gost | odg. 13.10.2021 @15:36 Prijavi neprimeren komentar
Osebe, katere ste živele v Indoneziji bi prosila da se mi javite na mail: mateykac@gmail.com Zeli vsm bom hvaležna lp
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.