Popotniški forum

VSE O MALTI

Dodan 01.02.13 @12:36:10
binggo | Gost | odg. 01.02.2013 @12:36 Prijavi neprimeren komentar

Kje iskati prenočišče na Malti? Poznam samo www.booking.com. Še kakšna stran? Trenutno dobiš za 170 € prenočišče za 6 dni (za 2) kar se mi zdi noro ugodno!

Vreme... kakšno je maja oziroma septembra? Visoke T nad 40 mi nekako ne odgovarjajo. Rad bi nekje od 24 - 28 stopinj.

Kako je z rent-a-car? Google najde najmanj 30 podjetij, ki naj bi bila locirana na samem letališču. Kje se vi rentali (nekje so tudi omejitve, da moraš biti star nad 25 let)? Potreboval bi, da je rent dovoljen prej Rent bi potreboval za ogled otoka Gozo. Koliko stane trajekt?

Kako je s prevozi po otoku? Imajo avtobusi kakšen vozni red, označene postaje (da je ne iščeš predolgo)?

Imam plan obiskati Gozo, Comino ter Valetto. Je kje še kakšna skrita lepota Malte? Zanima me tudi, kjer so tiste skale, kjer je voda kristalno čista... Enkrat sem videl nekje sliko.

Dajte se malo razpisat tisti, ki ste bili. Verjetno bo še kdo potreboval te informacije Hvala!!

 

 

bingoo | Gost | odg. 01.02.2013 @13:35 Prijavi neprimeren komentar

Verjetno Venice - Malta (še ne vem kdaj bi šel - maja ali septembra). Karte se da dobiti za 60 €, povratno.

Markson | Gost | odg. 01.02.2013 @15:03 Prijavi neprimeren komentar

Jaz sem bil na Malti dve leti nazaj. Ne morem ti sicer povedat kako je vreme maja in septembra, ker sem bil sam tam julija/avgusta. Moram pa reč da ni blo preveč vroče, komot za zdržat.

Za prenočišča si mal poglej še na hostelworld.com. Sam sem tam dobil super sobe (kot hotel) po zelo ugodni ceni.

Avto sem rental pri Thrifty in je blo zelo ugodno, ne vem pa kako je s tem če si mlajši od 25. Trajekt je stal okol 15€ se mi zdi, plačaš ga pa ko se vračaš iz Gozota na Malto.

Avtobusni prevoz na Malti je zelo dobro organiziran. Sicer ga veliko nisem ravno uporabljal, ker sem imel avto, toda vse postaje, kjer sem bil so bile dobro označene, urnike in vse imaš pa tudi na netu. http://www.maltabusroutes.com/ in http://www.arriva.com.mt/home?l=1.

Kaj obiskat na Malti. Valetta je v redu, sam meni ni bla nič kaj posebnega. Comino je super lep, zelo čista voda, čisto modra, je pa tudi gužva tam. Ampak vseeno se ti splača iz tja za en dan (greš od tam kjer vozijo trajekti z ladjico. Na Gozotu moraš nujno it pogledat Azure Window - zelo lepo. Pa tudi plaža Ramla na severu je zelo kul. Drugače pa še Mdina - staro mesto v sredini Malte. Zelo lepo mesto. Ponoči je od daleč lep pogled, ker je zelo lepo osvetljena. Blue Grotto - z ladjico se pelješ po jamah ob obali. Če boš z avtom se odpelji do Red Towerja pri Melliehi - meni je bil od tam super razgled.

Poleg tega pa je lepa tudi plaža Golden Bay (kar veliko ljudi tam drugače), pa zanimivo je tudi v Marsaxlokk na jugu.

binggo | Gost | odg. 01.02.2013 @15:09 Prijavi neprimeren komentar

Hvala za te informacije! V bistu študiram maja/septembra zato, ker predvidevam, da bo manj gužve po plažah ipd... Kje je po tvojem mnenju bolje, da si z avtom (Comino ali Gozo)?Iz letališča verjetno vozijo avtobusi na vse smeri po otoku?

Markson | Gost | odg. 01.02.2013 @16:56 Prijavi neprimeren komentar

Na Comino ne moreš z avtom. Sploh pa na samem otočku ni nobenih avtomobilov.

Markson | Gost | odg. 01.02.2013 @16:58 Prijavi neprimeren komentar

Aja, busi pa iz letališča vozjo skor povsod. Če ne, pa pelje v Valetto na glavno postajo od tam pa potem povsod naprej.

binGGO | Gost | odg. 01.02.2013 @17:06 Prijavi neprimeren komentar

Aha, tko je to. Potem bom vzel rent-a-car za Gozo,da ga malo raziščem... pa še za kakšen dan po Malti. Kakšne so pa cene,če zunaj ješ? Hrana je normalna (predvsem me zanimajo kakšne pice, špageti, kalamari)?

domovoj | Gost | odg. 01.02.2013 @17:59 Prijavi neprimeren komentar

Na Malti sem bil lani februarja, zgolj zato pač, da odkljukam še eno evropsko državo. Izkazalo pa se je, da je Malta veliko pozitivno presenečenje, polna zanimivosti in dobre hrane.

Avtomobila nisem potreboval, ker je Malta majhna in avtobusi smešno poceni (dobra 2 evra dnevna karta, voziš se kjerkoli in kolikor hoče&scaron, pa tudi po tistih ozkih uličicah in cestah se ne bi ravno vozil (pa še po levi strani).

Nekaj mojih fotoutrinkov: http://potepanja.domovoj.com/category/malta/

Aja, letel sem pa z Dunaja (AirMalta).

Markson | Gost | odg. 01.02.2013 @18:48 Prijavi neprimeren komentar

Avtobus te res pride cenej, samo z avtom pa greš kamor hočeš in kadar hočeš. Meni je to bolj ustrezalo, se pa da definitivno tudi z busom. Samo malo dlje traja vse skup, pa mogoče ne gre čisto povsod. Glede vožnje po levi, se pa kar hitro navadiš, ni tak problem. Pa tudi ni prometa toliko, tako da ni tako hudo.

cingis | Gost | odg. 02.02.2013 @18:12 Prijavi neprimeren komentar

Preko katere družbe pa dobiš karto venice-malta za 60€? Tudi meni je zanimiva Malta septembra, temperature pa bi naj bile tam nekje do 30. Edino deževnih dni bi naj bilo septembra občutno več kot pa poleti...

Primož | Gost | odg. 06.06.2013 @16:49 Prijavi neprimeren komentar

Je res na Malti septembra veliko več dežja kot prej poleti? To sem namreč nekje prebral pa preverjam. Šel bi enkrat v začetku septembra pa do cca. polovice meseca.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.