Popotniški forum

učenje nemščine

Dodan 18.02.13 @20:44:13
ines | Gost | odg. 18.02.2013 @20:44 Prijavi neprimeren komentar

hej.
zanima me kakšen je najboljši način, da se naučiš nekega jezika (v mojem primeru nemščine)? sicer se je že v šoli učim 2. leto, ampak še vseeno ne znam skoraj nič! tistih nekaj osnov in to je vse, ker prof. od nas skoraj nič ne zahteva in nas s tem kaj dosti tudi ne nauči. pozna kdo kakšen dober in učinkovit način?

katja.m | Gost | odg. 18.02.2013 @22:03 Prijavi neprimeren komentar

Če se hočeš poglobit v slovnico potem je morda najboljše, da najdeš kak ekstra tečaj. Če pa gre za besedni zaklad in vsakodnevno sporazumevanje pa predlagam, da si tu pa tam kupiš kakšno revijo v nemščini, prebiraj novice na nemških internetnih straneh, poišči kakšno serijo/šov/oddajo na nemški/avstrijski televiziji in jo redno glej. Vse to pripomore ogromno, vsaj meni je pomagalo. Sploh, ker ne zahteva preveč truda Začni z enostavnimi tematikami, potem lahko začneš brat kake resnejše knjige. Sposodi si film in ga glej v nemščini s slovenskimi podnapisi. Pa pride samo od sebe v uho... V šoli se že naučiš, samo če jezika ne uporabljaš se to vse prehitro pozabi, kar je škoda - lahko se tudi pozanimaš med krogom študentov na izmenjavi in najdeš kake nemško govoreče s katerimi lahko "v živo" kakšno rečeš.... Pred leti je viselo kar nekaj podobnih oglasov na oglasnih deskah fakultet lp

sim | Gost | odg. 19.02.2013 @13:15 Prijavi neprimeren komentar

Ojla,

jaz sem sicer kupil angleški tečaj 1.na e-učilnici od žurnala,sem kar zadovoljen,potem pa še dvojko.Veliko je vaj ,slovnice in še in še .Ne delam reklame ,je zelo praktično.Imajo torej angleščino in nemščino!!! Pa še ugodno je !!Ko bodo imeli še italjanščino jo bom tud kupil..

lp

danny | Gost | odg. 19.02.2013 @14:24 Prijavi neprimeren komentar

Začni gledat v nemščino sinhronizirane filme in oddaje, da ti jezik pride v uho, fajn pa je tudi, da si najdeš koga za pogovarjanje v nemščini. Če pa imaš kaj časa, pa greš v Nemčijo na kakšno študensko izmenjavo ali pa vsaj za kak teden ali dva, da se prisiliš govoriti nemško. Tudi če sedaj misliš, da nimaš pojma, se tam potem vedno besedišče pojavi kar nekje 'od zadi' in te prijetno preseneti. Tečaji so sicer fajn, vendar zahtevajo izjemno veliko samodiscipline in volje, ki je prevečkrat manjka-če si pa prisiljen govoriti nemško, pa ti zalaufa.

ines | Gost | odg. 19.02.2013 @14:30 Prijavi neprimeren komentar

hvala vsem. sam to z gledanjem nemških filmov, se bojim da bo dolgo trajalo preden bom kaj osvojila. ker angleščino se učim že 10 let in gledam filme skoz, pa še vseeno katero besedo ne razumem.  al pa če berem katere nemške revije, kako bo to pomagalo, če ne vem o čem se gre (ne mislim nič slabega, samo vprašam ) sicer sem pa začela z gledanjem ene nemške serije.

ines | Gost | odg. 19.02.2013 @14:32 Prijavi neprimeren komentar

aja, pa rada bi se toliko naučila, da bi razumela filme, pa se znala tud ogovarjat, ne zdaj neko poglobljeno slovnico

katja.m | Gost | odg. 21.02.2013 @16:28 Prijavi neprimeren komentar

seveda na začetku ne boš vsega razumela, zato si zbereš take trač revije za začetek. Tam je vedno tolko slik da je itak jasno o čem se gre. Če te tovrstne ravije ne zanimajo si zberi take ki te (šport, kultura, kulinarika, potovanja itd... - lahko tudi pač na internetu klikaš po nemških straneh). Verjemi da filmi dosti prinesejo, tudi če se ti na prvi pogled ne zdi. Tko ti pride jezik v uho in dobiš posluh, to sigurno pomaga da kasneje bolj tekoče govoriš! Pa kupi si (če še nima&scaron kak slovarček in vedno ko slišiš kako novo besedo jo poišči, počasi se daleč pride

Simona | Gost | odg. 22.02.2013 @23:45 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljena, podoben primer sem rešila in odšla v Nemčijo kot au pair. Če si za kaj takšnega priporočam. Drugače pa po knjižnicah se dobijo zelo kratke zgodbe, z nekaj dodatno razloženimi vokali in nalogami. Ne vem, če se v Sloveniji, da kupit revijo Deutsch perfekt? Sama jo berem že dve leti in najdeš v njej raznovrstne članke. Mimogrede v Nemčijo sem prišla z znanjem B1 ob vsakodnevnem obiskovanju tečaja pa se napredovanje uspešno pozna :-) Sinhroniziranih filmov, ki jih prej nisem morala videti :-) zdaj ni vikenda, da ne bi bila v kinu. Za tečaje v Sloveniji boš plačala kar veliko, kot že pisano pa rabiš še veliko tiste lastne volje, ki nam je ponavadi zmanjka. Ko se drugo leto selim ti pa z veseljem posodim vso literaturo, ki se mi je nabrala :-) Lep pozdrav, Simona

deutsch | Gost | odg. 04.09.2013 @14:28 Prijavi neprimeren komentar

V primeru, da je še aktualno. Ponujam individualno učenje (konverzacija) v nemškem jeziku (native speaker). Pay as you wish!

Kraj:Ljubljana

Tel: 068-13 79 21

lp m

Majammm | Gost | odg. 05.02.2015 @17:19 Prijavi neprimeren komentar

Hej,

odličnen način, kako usvojiti prvine jezika je gledanje risank (najboljše že v otroštvu), ker je vsebina enostavna in razumljiva. Prav tako priporočam gledanje nemških filmov s slovenskimi podnapisi. Mladostnike pa pritegnejo predvsem revije, kot so Bravo, Popcorn ...

Sama sem odraščala z ogromno nemške TV in prebiranjem tovrstnih revij, zato pa mi nemščina nikoli ni bila problem in zato sem se odločila za študij germanistike, ki sem ga tudi uspešno zaključila. Sedaj inštruiram in vodim individualne tečaje v okolici Ptuja, Ormoža, Maribora, Slovenske Bistrice in Ljutomera.

V primeru, da je mogoče kdo zainteresiran, lahko dobi več informacij na www.delingua.si, kjer pišem tudi svoj blog in objavljam nemške filme, ki so res vredni ogleda.

Vsakega vašega obiska na spletni strani bom vesela ...

Lp, Maja

Nataša | Gost | odg. 06.09.2018 @13:24 Prijavi neprimeren komentar

gledanje nemških oddaj, branje lažjih gradiv- poišči si časopis Deutches Perfect in pa najbolj priporočam nativ speakerja.

 

srečno!

Danilo | Gost | odg. 26.02.2019 @17:14 Prijavi neprimeren komentar
Bi prosil ci me lahko kontaktirate v meil jesenik.1.danilo@gmail.com Lp Danilo
mojeImeJe John | Gost | odg. 27.02.2019 @17:56 Prijavi neprimeren komentar
Duolingo Ce znas anglesko se lahko zastonj ucis nemsko preko aplikacije Duolingo. Fokus aplikacije je ucenje besednega zaklada, besedna pravila in vse ostalo pa pride sproti.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.