Popotniški forum

Organizacija potovanj

Dodan 23.06.13 @08:16:00
Potovanja | Gost | odg. 23.06.2013 @08:16 Prijavi neprimeren komentar

V mislih imam ustanoviti podjetje oz. društvo, pravna oblika še ni določena, ki bi se ukvarjalo z organizacijo treking potovanj. Vem, da je tega v slo že nekaj in da je konkurenca kar huda. Kljub temu imam v mislih nekaj posebnosti, ki bi pritegnile ljudi. 

Iščem nekoga z podobnimi željami, ki bi ga sodelovanje zanimalo.

 

Pusti kontakt

spoznajmosvet | Gost | odg. 23.06.2013 @18:25 Prijavi neprimeren komentar

ja, zanima me - sem že razmišljal o podobnem:

spoznajmosvet@gmail.com

Sailing Adventures | Gost | odg. 27.06.2013 @16:14 Prijavi neprimeren komentar

lahko sodelujeva:

sailingadventures.si@gmail.com

izi | Gost | odg. 27.06.2013 @23:28 Prijavi neprimeren komentar

ja, imam nekaj kilometrine po svetu in bi imel morda kako uporabno idejo...

ifabjan@yahoo.com

hribolazec | Gost | odg. 28.06.2013 @09:19 Prijavi neprimeren komentar

Tudi sam sem razmisljal v tej smeri, dej mi pisi na hribolazec10@gmail.com

tomi | Gost | odg. 30.06.2013 @15:37 Prijavi neprimeren komentar

Na društvo lahko kar pozabiš. V osnovi je to neprofitna zadeva. Obstajajo sicer načini, da se da tud kako profitno zadevo skozi povlečt, ampak daleč, daleč od tega, kar/kolikor imaš ti v mislih. In tudi če bi ti nekako uspelo zmutiti zadevo in jo po raznih kanalih izpeljat, verjemi, bi zadeva postala tako komplicirana in nepregledna, da bi še tvojega računovodjo in pravnika bolela glava. V nekaterih primerih se s.p. dejansko bolj splača, ne glede na davke. Za 100 ali 200 eurov razlike na mesec, se res nima smisla ubijat s pravnimi luknjami (društvo je sicer resda zastonj v štartu, ampak če bi zadevo pravno zakompliciral do jaja, kar bi se v tvojem primeru brez dvoma zgodilo, bi za računovodjo in morebiti za pravniško pomoč, itak zagonu kar nekaj keša na mesečni ravni). Pri s.p. glava ne boli čisto nič, je res enostavno, vprašanje je seveda, če imaš dovolj prometa, sploh na začetku, ko je praviloma vsak v minusu kako leto, preden zalaufa (če sploh).

Mogoče bi bila varianta zavod.

Še boljša konkretno za tvoj posel pa je najbrž d.o.o. Ustanovnemu/osnovnemu kapitalu se izogneš tako, da kupiš že ustanovljen d.o.o. Obstajajo firme, ki se ukvarjajo s tem, da namesto tebe ustanovijo d.o.o. in ti ga potem samo prodajo/prepišejo nate (in zato ne rabiš osnovnega kapitala). Pred dobrim letom in pol, ko sem se malo poglabljal v te zadeve, vem, da si ga lahko dobil že za kakih 400 eur. Kar je res odlično. Ne vem, če te meneštre še obstajajo, ker ta pravna luknja je res smrdela do neba. Mimgrede, to je tudi razlog, zakaj soi nekateri lahko imeli po deset/ dvajset podjetij (dobesedno) in so nategovali delavce, dejavnost pa samo prenašali z enega podjetja na drugega.

Sicer je pa biznis s turizmom res velik podvig. Poznam tipčka, ki je imel veliko let izkušenj v eni največjih agencij, je šel s partnerji na svoje in so propadli. Vsekakor ni hec. Sam ne obvladaš zadeve, ker to preprosto ni štant na tržnici, čim imaš pa zaposlenih kar nekaj ljudi, pa so takoj problem plače in ali jih lahko pokriješ na začetku.

Če si toliko prepričan v svojo tržno nišo, jo probaj najprej sfurati preko s.p., za dodatno delo in folk, ki ga boš potreboval, pa pač skleneš pogodbe. In če se zadeva prime, se pač razširiš in preleviš v d.o.o. Medtem se pa nekaj naučiš o samem biznisu (glede na to, da predlagaš društvo, je jasno, da nimaš niti grama izkušenj, kako se fura biznis, jasno je samo, da si brez keša za resen biznis). Ampak nič hudega, vsak je enkrat na začetku. Samo ne prehitevaj realnosti s sanjami.

Pa veliko uspeha.

surfaroundworld | Gost | odg. 10.08.2013 @16:57 Prijavi neprimeren komentar

lahko pišeš na surfaroundworld@gmail.com imam pa že izkušnje z delom v turizmu

K | Gost | odg. 23.06.2014 @12:52 Prijavi neprimeren komentar

Če odpiraš tak d.o.o. in želiš uspešno poslovati odpri to v Avstriji. Glavno da obvladaš osnove nemščine, pairologije malo lahko delaš brez problema za slo trg. smo eu. do višjega zaslužka so davki nizki. ni to slovenija kjer si s par tisoč eu letno zas dacarjer že bogataš. imaš tam ful oprostitev. lahko delaš iz slo le poslovni prostor najameš v Avstriji kjerkoli. Ni drag tam imaš naslov lahko tudi v kakšniem Austria selo. Majhni poslovni prostor poceni ceneje kot v Slo. in naslov tam imaš. Itak gre vse preko neta pa še ponudbo za av naredi

 

 

Lenca | Gost | odg. 20.11.2014 @17:32 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljen,

Vem da je bilo to sporočilo napisano že pred nekaj časa, ampak sem se kljub vsemu odločila da tule napišem. Sama se trenutno zanimam za podobno zadevo. Znanja za podjetja mi trenutno še primankuje, imam pa željo in zagnanost.

moj kontakt: lenka.cvetko@gmail.com

patricia | Gost | odg. 09.09.2018 @13:18 Prijavi neprimeren komentar

3 preprosti koraki do Online Crediting. Prijavite se zdaj, odobravamo 24 ur in dobimo posojilo v Wells Fargo

 

Podpredsednik: princ Elizabeth Ashburn

420 Montgomery Street, [2]

San Francisco, Kalifornija, ZDA

www.wellsfargo.com

Kakšna je aplikacija: +12079493919

patriciahoffman.loanfirm@yahoo.com

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.