Popotniški forum

Poljska z avtom in šotorom

Dodan 01.08.13 @18:47:47
jst... | Gost | odg. 01.08.2013 @18:47 Prijavi neprimeren komentar

Avgusta greva z možem za 14 dni na potovanje po Poljski. Prosila bi za kakršenkoli koristen nasvet oz. priporočilo.

Hvala

EK-a | Gost | odg. 02.08.2013 @18:19 Prijavi neprimeren komentar

Zivjo,

mi smo sli par let nazaj z avtodomom.. Ceska & Poljska - naj ti samo povem da je SUPER, ker vidis veliko stvari za katere si nebi mislil da jih Poljska sploh ima.. sicer bo avgusta verjetno malo bolj drag kamp (ker mi smo bli septembra/oktobra ko ni bilo sezone in je bilo zelooo poceni) Recimo v Zakopanih smo dali mislim da manj kot 10€ za kombi(parcela+el.) & 3 osebe tko da če se rada podata na kakšen hrib vama predlagam Zakopane, (verjetno so najbolj poznana po smučarskih skokih, vendar pa naj povem da je mestece res majhno ampak meni osebno je bilo SUPER)  ker imata tam Tatra Mountains kjer se lahko povzpneta (za poljske razmere) na Morskie oko od koder je zelo lep razgled

Potem imata seveda tudi Krakow - ki pa je sicer zeloooo zelooooo turistično oblegan, kar meni osebni ne odgovarja preveč, kajti tam vidiš kočije in vse ostale norije s katerimi se običajni turisti počutijo super No le malo stran iz Krakowa pa se nahaja tudi Oswiecim ali bolj znan kot Auschwitz-Birkenau, kjer se pač morata ustaviti in si ogledati kakšne strahote so izvajali.. ne moreš se dovolj mentalno pripraviti! 

Potem imata tudi zelo luštno mesto Wroclaw, ki ima po celem mestu razporejene nekakšne palčke, mislim da jih je več kot 200 in so na nek način zelo prepoznavni za to mesto, v katerem imajo tudi super vodno fontano, ki brizga svoje curke na znano razno klasično glasbo in tudi barve luči naredijo prav posebno predstavo, ob kateri smo bili vsi navdušeni. 

Mi smo potem obiskali tudi mesto Tychy, kjer imamo prijatelje - mesto sicer ni nič posebnega.. ampak smo obiskali tamkajsnjo pivovarno Tyskie - tudi uredu izkušnja

Upam da ti moji nasveti kaj pomagajo, ce pa te zanima še kaj pa kar z besedo na dan! 

Poljaki so super prijazni ljudje, vsi so pripravljeni pomagati..

tako da veselo na pot & spijta kakšno Tyskie pivo tudi zame! )) 


Katarina | Gost | odg. 01.02.2016 @13:49 Prijavi neprimeren komentar

Živjo, tudi jaz sem že prevozila Poljsko. Meni je zelo všeč, prijazni ljudje, dobra hrana in jaz sem se tam počutila dokaj domače.

Zaradi službe sem kar nekaj časa preživela v Krakovu in priznam, da je lepo mesto, res da je dosti turistov, ampak se najdejo kotički, ki so mirnejši in lepi.

Kampirali smo pa mi ves čas na divje, nič kampov, pač nek gozd, travnik itd, zvečer postavili šotor, zjutraj pa pospravili in šli dalje. Super izkušnja!

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.