Popotniški forum

Momondo ali E dreams?

Dodan 16.08.13 @13:32:09
karte | Gost | odg. 16.08.2013 @13:32 Prijavi neprimeren komentar

Živjo,

 

nameravam kupiti 2 povratni karti za Šanghaj, me pa zanima ali imate boljše izkušnje z edreams ali momondo?? ceni sta približno isti, samo ne želim imeti kakršnihkoli komplikacij, za edreams sem že kar nekaj stvari slišala...

aja pa če ima kdo kakšne zveze informacije glede šanghaja, kaj si je nujno potrebno ogledati, nasvete itd..

 

hvala za odgovore

Rok | Gost | odg. 16.08.2013 @13:35 Prijavi neprimeren komentar

Vedno kupuj direktno preko letalskih druzb pa ne bo problemov.

edreams so pa sploh slabi.

Tadej | Registriran uporabnik | odg. 16.08.2013 @15:42 Prijavi neprimeren komentar

momondo je iskalnik najcenejšega ponudnika. nekakšen "google" za letalske karte. edreams je pa zgolj eden izmed ponudnikov. do sedaj vse brez problema z njimi. zmeraj pa preverim še pri letalski družbi, ker so lahko (ni pa nujno) karte cenejše direktno pri letalski družbi.

zero-d | Gost | odg. 17.08.2013 @23:58 Prijavi neprimeren komentar

MOMONDO ali EDREAMS???

 

tu ni nobene primerjave! Edreams je shity internetna agencija, ki velikokrat zavaja stranke - medtem ko je je Momondo danski internetni "motor" oziroma spletni multi-iskalnik let.kart in hotelov. Torej išče po "nešteto" internetnih agencij, tudi pri E-dreamsu in jih "zloži" od najugodnješe do ...

Toliko za začetek (1.lekcija).

carniolan | Gost | odg. 18.08.2013 @10:09 Prijavi neprimeren komentar

Edreams je spanska potovalna agencija in to ena najbolj v dvome zavajajocih strank. Samo na francoskih straneh in blogih so same pritozbe na racun njihovega delovanja - dvakrat vam dvignejo iz  vase kreditne kartice denar - ce je potrebno vrniti denar cakate po vec mesecev ce ga lahko slucajno dobite - veckrat pa se lahko obrisete pod nosom. Zavajanje strank: ceno karte znizajo na netu dva dni pred vasim odhodom pa vam posljejo mail da je treba doplacat se enkrat toliko v nasprotnem je del zalozenega denarja izgubljen

Aleš | Gost | odg. 18.08.2013 @10:53 Prijavi neprimeren komentar

Jaz običajno delam tako, da sam poiščem najcenejšo karto preko Momondo, Kayak ali Ita Software Matrix, potem grem v več agencij v SLO in vprašam koliko so karte pri njih, običajno so cene podobne, če pa je večje odstopanje, jim povem kakšna je moja cena in se običajno dobimo okoli moje cene, hkrati pa lahko plačam se zavarovanje za primer odpovedi. Sem pa kupoval tuid direktno preko opodo.de in flugladen.de, vedno takoj po plačilu dobil račun v pdf obliki in nikoli imel kakršnihkoli težav. Edreams-a nisem nikoli uporabljal.

tom | Gost | odg. 19.08.2013 @21:33 Prijavi neprimeren komentar

Aleš, to pa me res zanima, katere tur.agencije se zdilajo s tabo glede cene? 

Ker kot sam veš, so cene na spletu velikokrat precej nižje od cen v agenciji, sploh kakšne posebne, akcijske cene. Jaz sem to tudi poskušal večkrat, pa mi niti enkrat (ponavljam niti 1x!!) niso uspeli najti cenovno kompatibilne karte. Pri katerih agencijah pa povprašuješ? Saj ne rabiš povedat kompletnega imena, daj samo "hint".

st | Gost | odg. 19.08.2013 @23:49 Prijavi neprimeren komentar

edreams je, glede na obilico negativnih mnenj, precej sumljiva in slaba izbira.

Sam raje izberem npr. expedio, četudi je tam karta morda malenkost dražja, vendar tam stvari "štimajo" in nisem imel nikoli nikakršnih težav.

 

Glede cen pri agencijah: enkrat sem kupil karto pri emirates ljubljana, ki je bila okrog 5eur dražja kot spletna cena. Prednost je predvsem v tem, da lahko plačaš v gotovini ali pa z nakazilom preko trr (in si tako prihraniš limit na kartici... oziroma to pride v poštev tudi, če kartice nimaš ali pa imaš premajhen limit).

 

Prav tako sem letos preko spleta iskal neke kombinacije letov za dve destinaciji, pa moram priznati, da mi je človek v turistični agenciji uspel najti ugodnejšo varianto.

 

Tudi za hotele se včasih splača preveriti cene pri agencijah (npr. sončkova spletna stran je sicer izjemno neprijazna za iskanje hotelov, imajo pa veliko izbiro, ker prikazujejo hotele tudi preko tujih agencij). Sem za določene hotel uspel najti precej ugodnejše cene kot npr. na booking ali hotels.com.

tom | Gost | odg. 20.08.2013 @11:52 Prijavi neprimeren komentar

@st

Expedia je zelo redko dražja od edreamsa. Vendar ne smeš primerjati cen, ki ti jih da nek meta search engine, ker tam so oglaševane cene teh spletnih agencij, kjer spadata tudi edreams in expedia. In edreams konstantno uporablja "trik" oz. celo zavajanje potrošnikov s tem ko oglašuje zelo nizke cene (glede na konkurenco), potem pa na koncu pri finalnem plačilu doda (oz. nekaj doda že vmes totalno netransparetno) provizije za plačilo s kre.kartico. Nekatere jezikovne verzije edreamsa omogočajo uporabo entropay kartice s katero lahko resnično znižaš ceno - vendar je z njo skoraj nemogoče plačevat. Spet zavajanje! Italijanska verzija omogoča plačilo s edreams kredit.kartico - vendar jo je težko dobit, v tem primeru je cena lahko tudi nizka oz. konkurenčna npr. expediji. Glede expedie - ima popolnoma transparentno poslovanje in plačevanje. To ceno ki jo vidiš na začetku, tudi plačaš na koncu.

Še enkrat; moje izkušnje glede plačevanja preko interneta in preko klasičnih slov. tur. agencij so drugačne. Razen v izjemah, kjer je kakšna let. družba s poslovalnico v SLO (ali tudi HR), kot npr. Emirates, Qatar in še kakšna, je tećko dobiti cenovno enake karte pri agencijah, kot jih dobim na spletu. Seveda pa je tudi na spletu POTREBNO znati poiskati najugodnejše karte, kajti razlike so lahko pri isti karti že enormne. Če pa gledamo razlike v cenah pri ciljnih destinacijah - npr. iščemo karto do Los Angelesa, pa pri obilju spletnih agencij, najdeš nešteto kombinacij (če to obvlada&scaron in tudi nižjo ceno, kot jo najde klasična agencija. Seveda so tudi izjeme. 

Pri hotelih so moje izkušnje popolnoma enake, ne izljučujem pa možnosti, da kdaj agencija najde kdaj enako ceno -ceneje pa že skoraj nemogoče. Če bi zdaj delal ekspertizo, lahko zatrdim da najdem v 80% nižje cene tako hotelov kot let. kart kot katerakoli agencija v SLO.

@aleš

ugodno2012 (at)gmail (dot) com

 

Mojca | Gost | odg. 02.03.2015 @19:17 Prijavi neprimeren komentar

Strinjam se z Alešem. To, da so preko spleta let. karte cenejše, je urbana legenda. Amadeus in vsi spletni ponudniki so sinhronizirani. Vse se napaja iz Amadeusa, ki ga uporabljajo skoraj vse agencije. Drugi globalni sistem je Galileo. Obstaja še en ameriški in to je to. Torej vse izhaja iz treh sistemov. Torej če ni akcije v Amadusu, je tudi pri spletnih ponudnikih ni. Če najdete akcijsko ceno na spletu, jo imajo tudi agencije. Tako da ne trosite bedarij. Prav mu dam tudi okrog zavarovanja rizika odpovedi, ki je pri slo agencijah cenejše, kot na spletu. Pa še veliko drugih plusov je, o katerih se mi ne da pisati. KO se bo komu kaj zapletlo, bo vedel, o čem govorim. Sama počnem isto kot on in lahko trdim, da še nikoli nisem ničesar preplačala, kvečejmu nasprotno. Pa tud če bi morala plačati 10 € več, vem, zakaj toliko plačam. Že zaradi tega, da podpiram slo. gospodarstvo. Pač eni imamo to zavest.  

Kojot | Gost | odg. 03.03.2015 @11:42 Prijavi neprimeren komentar

letalske karte je po mojem mnenju vedno najbolje kupit preko letalske druzbe direktno. jaz ponavadi pobrskam za poceni termine na momondo, kjer ti tudi piše katera letalska druzba let izvaja in grem potem na njihovo stran kupit karto. tudi v primeru, da gre kaj narobe pri letu (zamuda, etc.) je tako najbolje.. pa še za milje se lepo prijavis in jih zbiraš.

Laryka | Gost | odg. 03.03.2015 @12:55 Prijavi neprimeren komentar

Mojca kako pa deluje tale sistem Amadeus. Je to samo za agencije ali ga lahko uporablja tudi posameznik? Sem šla namreč pogledat in se da najti ampak je zelo težko, moraš kar neke pogoje noter dajati in ne ponudi mi najcenejših opcij v drugih terminih kot recimo skyscanner kjer lahko iščeš v okviru celega meseca.

Mojca | Gost | odg. 04.03.2015 @09:48 Prijavi neprimeren komentar

@Laryka, to je profesionalno orodje, ki ga uporabljajo le agencije. Malo več o tem vem, ker ima frend agencijo

Se pa strinjam s perdhodnikom - agencija li direkt. Čeprav imajo agencije določene prednosti. Moj frend je na voljo za SOS primere 24 ur na dan. 

Aga | Gost | odg. 26.10.2018 @08:59 Prijavi neprimeren komentar

Za večino svojih potovanj, in teh ni bilo malo, sem karte kupila preko katere od SLO agencij (edino pri nizkocenovcih kupujem direktno). In v večini primerov je bila cena enaka, kdaj tudi nižja, kdaj pa morda višja za par € (ali pa par 10 &euro, kot če bi jo kupila direkt pri letalski družbi. Je vseeno drugače, če imaš na drugi strani odzivnega sogovornika v slovenščini in jasno zapisana navodila, drobni tisk, pogodbo o odpovedi zavarovanja itd.

Tamara | Gost | odg. 27.10.2018 @10:02 Prijavi neprimeren komentar

Samo to bom rekla. Spletne agencije, ki jih omenjate, največ služijo ravno po op0r5avljenem nakupu na račun neumnih strank, ki delajo napake in ki mislijo da vse vedo. 

tom tom | Gost | odg. 20.07.2019 @23:09 Prijavi neprimeren komentar
letos rezerviral preko e dream najmanj 10 letalskih vozovnic in nikoli nisem imel problemov,Da pa lahko dobimo karte ceneje v poslovalnicah po sloveniji .mislim da nekdo tu zavaja oziroma ne zna iskati po spletu,in razlike niso samo 5 evrov.Za nakupe pa uporabljam tudi OPODOin GOTOGATE ter KISS FLY. Primer ista vozovnica pri ponudniku QATAR -prevoznik.je bila na KISS FLY cenejša za 45 evrov.Let Zagreb - Bangkok-
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.