Hej,
ravnokar sem prišla z Malte.
Hrana je majčkeno dražja kot pri nas. Npr. Lidl ima vse izdelke od 10-20 centov dražje. Potem so pa še mini marketi, ki jih imajo posamezniki. Tam so pa cene od veliko manjše od naših ali pa veliko dražje od naših.
V restavracije nisem hodila. Se ti pa res splača it v kakšno pekarno. Npr. Pastizzi je 30 centov (povsod) in je reeees dober :-), pa tud fajn se naješ. Tudi ftira je res dobra, 2 € pa sem jo imela za kosilo in malico :-).
Voda 0,5 € je povsod 1,5 € ali več. Če si na budgetu, se ti najbolj splača it v šoping v Lidl.
V muzeje nisem šla. Ampak npr. Blue grotto - čolniček je vožnja 10 €/oseba. S čolnom do Comina (otoček z lepo plačo) 10 €/oseba/povratna. Trajekt do Gozo, povratna, 4,65 €/osebo.
Lokalni bus je 6,5€ za cel teden in lahko vozovnico kar pri prvi vožnji kupiš pri šoferju. Turistični busi po Malti so 15 €. Ampak nisem šla, tako da ne vem, če je kul. Navadni lokalni bus te pelje vsepovsod, je res pocen, ampak so pa ti busi blazno počasni in zeloooo mrzli.
Gozo je res lep, in priporočam, da si ga greš pogledat. Tudi Comino je zanimiv, ampak to je le skala in nabito polna plaža. In ne it na oba otoka v istem dnevu, ker npr. za Gozo ni dovolj niti en cel dan, je res velik za videt tam.
Če si tudi za žuranje, je pa San Guljan (ali Saint Julian) in Paceville pravi kraj :-).
Pojdi tudi na Golden Bay, ampak ne na tisto plažo, kamor te direktno bus pelje, ampak na eno par minutk peš stran, je tam še en zalivček, pa malo manj ljudi.
Marsaxlokk - res ni vredno toliko vožnje do tja in nazaj, raje čas porabi za kaj drugega.
Mdina in Rabat - res je luštno tam, it's a must. Sam ne it v Mdini v tisto kavarno Fontana, ker njihove torte sploh niso tako dobre, vsaj ne tako kot jih opevajo, da so.
Baje, da je v Bugibbi en res dober sladoledar, ki daje res ogromne kepice božanskega sladoleda. To sta mi povedala dva Slocenca, ko smo se peljali nazaj v Slo. Bo treba it nazaj, pa ta sladoled probat :-).
Uživaj na Malti!