Popotniški forum

Malta-hrana,vstopnine

Dodan 17.07.14 @09:08:59
Sasa9 | Gost | odg. 17.07.2014 @09:08 Prijavi neprimeren komentar

Živjo!

Mi lahko kdo prosim pove kako je kaj s cenami za hrano (trgovine,restavracije), ali se splača kuhati ali hoditi ven jest? In koliko povprečno stanejo vstopnine za razne oglede?

Hvala za odgovore !

Jst | Gost | odg. 18.07.2014 @02:42 Prijavi neprimeren komentar

Hej,

ravnokar sem prišla z Malte.

Hrana je majčkeno dražja kot pri nas. Npr. Lidl ima vse izdelke od 10-20 centov dražje. Potem so pa še mini marketi, ki jih imajo posamezniki. Tam so pa cene od veliko manjše od naših ali pa veliko dražje od naših.

V restavracije nisem hodila. Se ti pa res splača it v kakšno pekarno. Npr. Pastizzi je 30 centov (povsod) in je reeees dober :-), pa tud fajn se naješ. Tudi ftira je res dobra, 2 € pa sem jo imela za kosilo in malico :-).

Voda 0,5 € je povsod 1,5 € ali več. Če si na budgetu, se ti najbolj splača it v šoping v Lidl.

 

V muzeje nisem šla. Ampak npr. Blue grotto - čolniček je vožnja 10 €/oseba. S čolnom do Comina (otoček z lepo plačo) 10 €/oseba/povratna. Trajekt do Gozo, povratna, 4,65 €/osebo.

Lokalni bus je 6,5€ za cel teden in lahko vozovnico kar pri prvi vožnji kupiš pri šoferju. Turistični busi po Malti so 15 €. Ampak nisem šla, tako da ne vem, če je kul. Navadni lokalni bus te pelje vsepovsod, je res pocen, ampak so pa ti busi blazno počasni in zeloooo mrzli.

 

Gozo je res lep, in priporočam, da si ga greš pogledat. Tudi Comino je zanimiv, ampak to je le skala in nabito polna plaža. In ne it na oba otoka v istem dnevu, ker npr. za Gozo ni dovolj niti en cel dan, je res velik za videt tam.

 

Če si tudi za žuranje, je pa San Guljan (ali Saint Julian) in Paceville pravi kraj :-).

Pojdi tudi na Golden Bay, ampak ne na tisto plažo, kamor te direktno bus pelje, ampak na eno par minutk peš stran, je tam še en zalivček, pa malo manj ljudi.

 

Marsaxlokk - res ni vredno toliko vožnje do tja in nazaj, raje čas porabi za kaj drugega.

Mdina in Rabat - res je luštno tam, it's a must. Sam ne it v Mdini v tisto kavarno Fontana, ker njihove torte sploh niso tako dobre, vsaj ne tako kot jih opevajo, da so.

 

Baje, da je v Bugibbi en res dober sladoledar, ki daje res ogromne kepice božanskega sladoleda. To sta mi povedala dva Slocenca, ko smo se peljali nazaj v Slo. Bo treba it nazaj, pa ta sladoled probat :-).

 

Uživaj na Malti!

Sasa9 | Gost | odg. 19.07.2014 @23:32 Prijavi neprimeren komentar

Joj hvala ful za use te izčrpne informacije,zelo mi bodo prišle prav Uživaj !

carniolan | Gost | odg. 22.07.2014 @10:55 Prijavi neprimeren komentar

Bil ze trikrat na Malti in to spomladi - Restavracije so cenejse kot v Sloveniji namrec kompletni menu - v Sloveniji je opoldne vse a la karte - ce pa je kosilo je pa zmeraj "juha tenstan krompir z eno vrsto mesa in vodena salata  pa se en majhen koscek sladice, ce bi to talo lahko imenoval" za menu

Vstopnina se je placala samo za Konkatedralo v Valetti in  prehistoricni templji vredno ogleda.

Predhodnica pise za Marsaslok( za njo ni vredno ogleda)  - zelo lepo prijetno pristanisko mestece z trgovci na obali in  ogromno malih gostilnic, kjer se nikoli nismo tako dobro kot tu eno ribjo plosco - Gozo en dan OK - So pa spomeniki, ki se je treba narocit tudi nekaj mesecev prej drugace se ne dobi vstopnic kakor preko neta.

Otoski avtobus 12.6 € za teden ne vem kako ga nekateri dobijo za 6 ker je to rezervirano za Maltezane za na delo.  - Cisto vse se da ogledati z temi linijami in to zelo lepo, ce se zna dobro komb inirati in citati zemljevide avtobusnih linij!

Preden pa gres dol - prestudiraj vse o potovanjih in brodolomu sv Pavla na Malti zatem o malteskih vitezih - o Karlu V Habsburgu, ki je dal Malto pod suverenost vitezov sv Janez iz Jeruzalema - se o Napoleonu in tudi o turskih vpadih (to je bilo pri Marsasloku)

 

pleskar | Gost | odg. 22.07.2014 @21:11 Prijavi neprimeren komentar

Lokalni avtobus je 6.5 EUR za 7 dni....preverjeno, prejšnji teden sva prišla iz Malte....

Aleksander Ž. | Gost | odg. 15.03.2023 @10:14 Prijavi neprimeren komentar
Glede na to da so karte avtobusa/teden, po ugodni ceni. Me zanima ali se sploh izplača najeti avto/10dni?
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.