Popotniški forum

Ruski vizumski center v Ljubljani Izkušnje?

Dodan 28.05.15 @16:40:35
GoRussia | Gost | odg. 28.05.2015 @16:40 Prijavi neprimeren komentar

Je kdo že urejal turistično vizo na  Ruskem vizumslem centru v Ljubljani (na Šmartinski v Ljubljani)?

Kakšne so vaše izkušnje?

Kako je s turistično vizo za samostojno turistično potovanje daljše od 15 dni? Seveda vseh kart in plačil ne morem imeti v naprej plačanih saj želim malo fleksibilnosti pa še vse žel. karte niso v prodaji toliko v naprej. Kako ste to uredili?

 

13. KOLIKO DNI LAHKO POTUJEM S TURISTIČNIM VIZUMOM?

Turistični vizum dovoljuje bivanje v Rusiji do največ 30 dni.

Če načrtujete, da bo potovanje trajalo več kot 15 dni, morate dodatno priložiti podroben program vašega potovanja po Rusiji, ki ga pripravi turistična agencija, ki organizira potovanje, ter potrdilo plačila celotne cene turističnih storitev (račun na vaše ime, potrdilo o plačilu ali izpisek z vašega bančnega računa, če ste storitve plačali z bančno kartico ali nakazilom).

 

Rušček | Gost | odg. 29.05.2015 @13:10 Prijavi neprimeren komentar

Najprej so me prvič zavrnili, ker kopija povabilnega pisma ni bila dovolj, potem sem čakal na original. Zaradi tega sem moral čakati z bookiranjem letalske karte.

Potem zunaj čakaš ko bubalo, ne veš ali boš na vrsti ali ne, popolna birokracija. Notri, ne moreš plačati z gotovino, samo z kartico, kar je zame kot nezaposlenega bilo skoraj nemogoče sprovesti.

toliko o tem, popolnoma odveč, popolnoma nepotrebno zajebavanje, in me ne mika iti več v Rusijo, sploh. Belorusija, Ukrajina <3 4ever.

pa srečno, ker Rusija ni poceni.

GoRusija | Gost | odg. 29.05.2015 @18:09 Prijavi neprimeren komentar

 Rušček hvala za odgovor. 

Rušček kaj si želel v Rusijo turistično za več kot 15 dni?

SI bil na tem centru? Kdaj?

Predstavljal sem si da težijo a tvoj odgovor mi daje vedeti, da ni lahko.

Ker je moja tura kar nenavadna (niso glavni turistični kraji) se bojim, da bo težka za speljat uh!

 

Še kdo?

rušček | Gost | odg. 02.06.2015 @16:55 Prijavi neprimeren komentar

Pozabil sem še omeniti, 

ko sem drugič prišel tja in imel original, kartico za plačilo, in že tudi letalsko karto, je gospodin ambasadorde lepo vprašal kdaj želim iti, seveda rečem čez 3 dni, in cena je poskočila na 70€. Vse te nategancije so me tudi stale 3 dni moje vize. Namreč povabilno pismo ima tudi datum, in v bistvu še nisem mogel vstopiti v Rusijo, tako da sem na koncu bil tam 87dni.

lol

iz 35 na 70 v sekundi. da ne omenjam kako je potem Rubelj čmoknil in jih za približno 100evrov nisem zamenjal, sedaj pa čakam in čakam da bo vsaj malo solidna cena.

ja, želel sem za 3 mesece, ker 15 dni za Rusijo ni nič, že samo v Peterburgu sem se nato klatil več kot 2 tedna. Da ne omenjam tedna v Moskvi, itd.

Rusija je nenormalno draga, sploh prestolnice, moskva je tak luksuz da te kap. Ljudje zelo snobovski, pod pritiskom, meni najljubši je še vedno Peterburg.

Če bi imel denar, bi šel tja za 3 mesece prostovoljno delati v Ermitaž. Tako se bom pa letos moral zadovoljiti z Belorusijo.

Provincija je pa revna in hitro lahko te kdo oropa. sploh imigrantje, pa nisem neki rasist. ampak realnost je taka.

Kj | Gost | odg. 02.06.2015 @20:35 Prijavi neprimeren komentar

Rušček za koliko časa in kako greš letos v Belorusijo, ker če greš tja turistično več kot 10 dni ti komplicirajo s papirologijo. Vabilo pa itak rabiš v vsakem primeru.

Kojot | Gost | odg. 02.06.2015 @20:51 Prijavi neprimeren komentar

Lahko potrdim da so šalabajzerji. Jaz sem šel po vizo za Sochi OI.. na vseh spletnih straneh (tudi na njihovi uradni) je pisalo da so obiskovalci olimpijskih iger obravnavani prednostno in jim bo viza dodeljena še isti dan (seveda sem imel vse potrebne papirje s seboj). Ko sem prišel tja niso vedeli za nič in so vztrajali naj se vrnem naslednji teden po vizo. Ker sem vztrajal so klicali najprej v Rusijo, nato so poklicali veleposlanika da je on prišel osebno.. No na koncu so postali sicer bolj prijazni ampak še vedno nisem nič rešil in sem moral še enkrat zapravit eno dopoldne in it na pot v ljubljano.

Rušček | Gost | odg. 02.06.2015 @21:23 Prijavi neprimeren komentar

Mislim, da za 20dni, ampak bomo videli. Ne želim komplicirati, ker je ambasada Boh-ve-kje, in ne želim en teden spati na pločniku in čakati drugega sestanka.

Tako je to z temi državami.

Rušček | Gost | odg. 02.06.2015 @23:48 Prijavi neprimeren komentar

Glede Belorusije;

"Za vizume z namenom zasebnega in poslovnega obiska, ki traja do 30 dni, ni potrebno več prilagati garantnega pisma" Plačaš in adijo Miki.

Toliko o tem. Rusija je pa hudič. 

klemen | Gost | odg. 21.07.2015 @09:10 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni,

urejam si vizo za potovanje v Rusijo, nameravam obiskati več mest (3) za spanje pa bi koristil CouchSurfing.
Invitation leter skušam kupiti pri http://www.expresstorussia.com zanima me ali bo to ruska ambasada v sloveniji sigurno sprejela?
Pozna kdo še kakšno podobno stran za nakup, pri http://www.expresstorussia.com/ imam namreč ne morem izbrati slovenskega državljanstva?!

hvala za pomoč
lp klemen 

Helena | Gost | odg. 05.08.2015 @11:05 Prijavi neprimeren komentar

Imam zelo pozitvno manj kot mesec dni staro izkušnjo s pridobitvijo turistične vize brez kakršnih koli posredništev, ki se ponujajo po spletu - vključno s tistim, ki ga priporoča konzulat (ruski vizumski center)- se ne potrebuje!:

-povabino pismo sem kupila za 15 EUR pri Express to Russia (čakala manj kot 3 dni, navedla sem prenočišča, ki sem jih rezervirala preko bookinga, ampak ne vseh - samo dva),

-naročila sem se na konzulatu (Povšetova 40) za obisk (preko spletnega obrazca) in sem bila na vrsti celo prej, kot sem imela določeno uro (prišla sem malce bolj zgodaj za vsak primer). Tam sem plačala še 35 EUR in v tednu dni dobila vizo. Seveda sem imela vse dokumente pripravljene (zavarovanje, sliko, povabilno pismo etc...)

spletna stran z vsemi info: http://www.veleposlanistvorusije.mid.ru/inf_viza_sl.html

torej skupaj 50 EUR povabilno pismo in viza; zavarovanje sem vzela Corris in to je vse

Na konzulatu so bili zelo prijazni, nobenega čakanja ni bilo in sploh nobenih zapletov. Je pa res, da sem se malce podvizala (za vsak primer), ker potujeva v Moskvo šele spetembra, ampak te birokratske stvari načeloma urejam pravočasno, da ne pride do zapletov v zadnjem trenutku (kot pravi Dostojevski: najslabši so nižji uradniki - bili v njegovem času in so še dandanes)

lp

Helena

@Helena | Gost | odg. 05.08.2015 @11:33 Prijavi neprimeren komentar

Hvala za pojasnilo Helena,

 

domnevam, da si urejala turistično vizo.

Za koliko časa -dni- (dolžina bivanja  v Rusiji) si zaprosila in dobila vizo?

Manj ali več kot 15 dni?

Hvala za pojasnilo.

Lepo potujta.

 

Peter

@Helena | Gost | odg. 05.08.2015 @11:37 Prijavi neprimeren komentar

 še eno vprašanje.

Povabilno pismo na Veleposlanišvo si nesla tisto prejeto po e-mailu a(torej ne original "papir" )?

Še enkrat koliko dni bivanja so ti odobrili in koliko si jih zahtevala?

Sam bi namreč šel turistično samostojno za 28 dni in me skrbi ta birokracija.

 

Peter

doktorica | Gost | odg. 18.10.2016 @14:02 Prijavi neprimeren komentar

jaz sem bila danes tam, ker so mi na ruski ambasadi rekli, naj kar tam uredim vizo, kar je res cisti nateg, ker to je ker ena institiucija, ki pobira denar za nic, ker to bi lahko vse sam uredil na ambasadi , pkradejo ti 25 eur za vsakega, za druzino je to kar 100 eur, , ker toliko stane usluga, da oni dajo tvoj pasport z vsemi papirji, ki si jih itak ti vse prinesel zdraven, na abasado, tam se placas se 35 eur, tzorej vsi ki rabite vizo za rusijo si jo zrihtajte na abasadi, prej si rezervirajte termin vsaj 1 mesec in boste prisli cez z istimi dokomenti in vsem za 25 eur ceneje na vizo. Nateg

 

bojan | Gost | odg. 19.03.2017 @19:51 Prijavi neprimeren komentar

živjo

odpravljam se v Rusijo in potrebujem povabilno pismo za vizo.Ali ste vi delali povabilno pismo z expresstorusia in ali so ga na veleposlaništvu akcepriurali?

hvala 

Nejc | Gost | odg. 21.03.2017 @17:44 Prijavi neprimeren komentar

Zanima me kaj potrebuje ruski turist ,da pride v Slovenijo. za 30 dni ali vec in koliko to stane.

Res vec nevem kje bi to vprasal

Matic | Gost | odg. 17.03.2019 @18:33 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo, Povejte mi prosim ste vi kakorkoli posebno printali vlogo za izdajo vize v pdf? Ker nekaj velik izbire za robove ni Ker grem tudi sam direktno na ambasado in raje preverim Hvala in lo
mihael123 | Gost | odg. 29.10.2019 @09:14 Prijavi neprimeren komentar
dober da ime mi je miha mene zanima ce bi prsla oseba iz rusije v ljubljano kaj morem narediti pa koliko stane turisticni vizum.prosil bi za odgovor,hvala za razumevanje in lep pozdrav
Jojo | Gost | odg. 27.11.2019 @13:47 Prijavi neprimeren komentar
Mi smo na eni firmi zrihtali vize za 100 eur brez problema...
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.