Popotniški forum

Grčija poleti

Dodan 25.02.16 @10:34:58
Biba | Gost | odg. 25.02.2016 @10:34 Prijavi neprimeren komentar

Z možem razmišljava o poletnem dopustu v Grčiji. Sva popolna aberveznika, kar se tiče te države in njenih otokov - beri, nisva še bila. Trenutno ima Volotela akcijo letalskih kart na nekaj grških otokov v poletni sezoni (Rodos, Kreta, Krf, Lefkas, Santorini, Mikonos, Samos) in sva se malce ogrela. Kakšne so vaše izkušnje z Grčijo poleti - kateri otoki so kul, kje so najlepše plaže? Morda kakšni drugi otoki izven tega nabora? Osebno bi sicer najraje šla na Skiatos ali Skopelos, da bi del dopusta združila z ogledom lokacij, kjer so snemali Mamma Mio...

Hvala za odgovore že na zalogo!

Nity24 | Gost | odg. 25.02.2016 @12:01 Prijavi neprimeren komentar

Ojla,

jaz sem velik ljubitelj Grčije. Ponavadi jo obiščem v juniju ali septembru. Julija in avgusta je več ljudi, kar meni osebno ni najbolj pri srcu. Glede otokov-najprej malo povej kaj te bolj zanima. So to lepe plaže, zgodovina...? Lahko malo na hitro povzamem. Če imaš namen na dopustu bolj ležati, je pomembno kje izbereš hotel. Saj so otoki zelo raznoliki, lahko je otok fantastičen in če si na napačnem koncu, ne vidiš nič. Jaz vedno najamem motor, skuter in obdelam ves otok. Torej Lefkas ima daleč najlepše plaže, kjer ostaneš brez besed. Plaže na Z strani so uau, so pa npr. na V strani brez vezne...to je tisto, kar sem prej govorila. Nima pa Lefkas nič zgodovine, saj je bilo vse porušeno v potresih. Kreta je največja in res zelo raznolika, 14 dni je skoraj premalo, da si vse ogledaš. Veliko zgodovine, na Z strani top plaže, veliko narave, gore. Samos je tak pristen, vsega malo, še najbolj pa prijazni domačini in ti otok ne vede zleze pod kožo. Ne vem kako je sedaj z njim, zaradi beguncev. Rodos ima prekrasno staro mestno jedro, ostalo je bilo meni osebno preveč s komercializirano. Če te še kaj zanima vprašaj.

Biba | Gost | odg. 25.02.2016 @12:35 Prijavi neprimeren komentar

Hvala za hiter odgovor. Pretežno se želimo kopati in uživati ob morju, pogoj so lepe peščene - mivkaste plaže in da čim manj piha - torej da se da plavati. Nekaj dni oziroma del časa bi si vzeli tudi za ogled otoka in znamenitosti (najeli bi avto). Eventuelno bi šli tudi 1 teden na en otok in 1 teden na drugega, če to ne bi predstavljalo prevelikega logističnega zalogaja.

Skratka želimo si dopusta, kjer bi se predvsem naplavali na lepih plažah in videli vse, kar je zanimivega. Za Lefkas sem slišala, da ni hudih znamenitosti, so me pa plaže prepričale. Ampak glede na to, da je to res majhen otok se bojim, da bi se hitro naveličali. 

Nity24 | Gost | odg. 25.02.2016 @14:39 Prijavi neprimeren komentar

Osebno sem bila na Lefkasu 14 dni in mi ni bilo preveč. Lahko v miru vse pogledaš in se mogoče še kam vrneš, kjer ti je bilo najlepše. Z najetim avtom na otoku, načeloma ne dovolijo menjati otokov. Jaz sem želela iz Lefkasa na celino v Meteoro in niso dovolili. Obstaja pa možnost, da greš iz Lefkasa na trajekt in na Kefalonijo. Predvidevam, da bi to naredila tako, da greš peš na trajekt in na Kefaloniji na novo najameš avto. Najbolje preko neta, saj je veliko ceneje kot na otoku. To velja za Kefalonijo. Cene najema avtomobila na Lefkasu so ugodne. Za druge otoke nisem preverjala, kako bi se premikal med otoki. Predvidevam, da na enak način. Lefkas in Kefalonija sta le 20 min narazen s trajektom.

Nity24 | Gost | odg. 26.02.2016 @10:12 Prijavi neprimeren komentar

Jaz osebno še nisem bila na Santoriniju. Tako, da ti bo moral nekdo drugi več povedati. Vem, da je otok vulkanski, kar pomeni, da so plaže črne,če te to ne moti. Jaz sem slišala različne odzive, pol jjih je navdušenih, že zaradi arhitekture (belo-modre hišice), pol pa ne preveč.

Biba | Gost | odg. 26.02.2016 @10:30 Prijavi neprimeren komentar

Ja to vem. 

V bistvu sem med "pogoji" omenila omeniti še, da nisva ravno ljubitelja žurerskih otokov in scen. Kolikor vem, je Grčija meka za angleške pijane turiste in celodnevne zabave. Obstajajo v tem smislu otoki, ki se jih velja izogibati?

Nity24 | Gost | odg. 01.03.2016 @14:50 Prijavi neprimeren komentar

Načeloma pijani mladci niso zelo velik problem. Saj se oni držijo enega kraja na otoku. Na Zakinthosu jih je veliko, kraj Laganas, če si kjerkoli drugje ne veš da obstajajo. Tudi na Kreti so v kraju Herssonissos in če si samo 2km stran iz centra, ne veš da obstajajo. Na Rodosu v mestu Rodos, ki je tako veliko, da si lahko tam in ne veš, da so tudi maturanti.

Moni | Gost | odg. 15.04.2016 @23:35 Prijavi neprimeren komentar

Živjo, priporočam otoke, lefkas čudovite plaže, santorini čudovit v belem in modrem

Žan Matjašič | Gost | odg. 29.06.2017 @16:29 Prijavi neprimeren komentar

Podzravljen, pišem v zanimanju za septembersko potovanje v Grčijo!
se lahko kontaktirama prek fbja? S punco ne vema za keteri otok naj se odločima

marinka.zupanc§gmail | Gost | odg. 11.07.2018 @08:27 Prijavi neprimeren komentar

Meni je bil zelo prijeten in še ne skomercializiran otok Karpatos. Otok, kjer ni bilo ne Azijcev ampak evropejci. Jaz bi rekla - odlično. Hotel Electra beach. Mesto pa polno trgovini in dobrih lokalčkov z odlično hrano.

Greek | Gost | odg. 11.07.2018 @23:28 Prijavi neprimeren komentar

Zaenkrat bil na Kreti, po nasvetih strani Potepanja.com pa še na Peloponezu. Ne hecam se, ampak to sta ena najlepših krajev v Evropi. Verjamem pa, da tudi Santorini, Mykonos in Lefkas ne razočarajo.

dada | Gost | odg. 04.09.2018 @14:50 Prijavi neprimeren komentar

Bila na 11 grških otokih plus dodatni izleti. Skupaj na približno 30.

Letos sva obiskala Krf. Čudovit otok, lepe plaže, veliko za videti, katastrofalne ceste.

Otok je dolg 65 km, mida pasva naredila 500 km. To pa zato, ker ne marava cel dan ležati na soncu ampak rada raziskujeva. Otok zelo pripororočava.

Lansko leto sva bila že drugič na Samosu. Res ta otok ponuja vse, kar si želiš. Našla sva tudi manjšo gorsko kočo v kateri sva se shladila.

Rodos je velik otok. Našla sva dolino metuljev v hladni senci borovih dreves...

Vsak otok je nekaj posebnega. Nikoli ne vzameva all inclusive, vedno rentava vozilo, iščeva nove plaže, ki niso tako obljudene...

dada | Gost | odg. 04.09.2018 @14:51 Prijavi neprimeren komentar

Bila na 11 grških otokih plus dodatni izleti. Skupaj na približno 30.

Letos sva obiskala Krf. Čudovit otok, lepe plaže, veliko za videti, katastrofalne ceste.

Otok je dolg 65 km, mida pasva naredila 500 km. To pa zato, ker ne marava cel dan ležati na soncu ampak rada raziskujeva. Otok zelo pripororočava.

Lansko leto sva bila že drugič na Samosu. Res ta otok ponuja vse, kar si želiš. Našla sva tudi manjšo gorsko kočo v kateri sva se shladila.

Rodos je velik otok. Našla sva dolino metuljev v hladni senci borovih dreves...

Vsak otok je nekaj posebnega. Nikoli ne vzameva all inclusive, vedno rentava vozilo, iščeva nove plaže, ki niso tako obljudene...

Žan | Gost | odg. 09.04.2019 @10:44 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo vsem! Kaj pa otok Skiathos? Mnenje... cene, je kaj za videt na otoku glede na to da bi rentali avto
stargreece | Gost | odg. 03.04.2023 @19:28 Prijavi neprimeren komentar
pozdravljeni jaz še nikoli nisem bila v grčiji in si jo zelo elim obiskati. vprašala bi kaj vi priporočate da bi obiskala? hvalaaaaa
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.