Popotniški forum

Nega na domu v Veliki Britaniji

Dodan 10.09.16 @18:45:57
Aleš | Gost | odg. 10.09.2016 @18:45 Prijavi neprimeren komentar

Objava je namenjena vsem, ki nimate ovir glede dela v tujini in bi se želeli preizkusiti v nečem novem. Gre za nego na domu z nepokretnimi osebami. Sam sem zaposlen pri podjetju v Veliki Britaniji, ki tedensko zaposljuje, saj število klientov redno narašča, ker imajo invalidi v UK zagarantirano oskrbo na domu.

Za začetek dela ne potrebuješ izkušenj, ker prvi teden na intezivnem usposabljanju opraviš poklicno kvalifikacijo prve stopnje, ki ti da osnove za nadaljne delo. Potrebuješ le EU potni list, osnovno znanje angleščine in vozniški izpit. Moraš biti tudi starejši od 21 let.

Ena izmed prednosti nege na domu je, da ste nastanjeni pri klientu, ki vam zagotovi 3 obroke dnevno ali plačano nadomestilo za prehrano. Ker vam podjetje pokrije tudi stroške prevoza, sami stroškov nimate in vam praktično ves zaslužek v času dela ostane. Vaš edini strošek je pot v Anglijo (cca. 40€ v eno smer), ki pa vam ga podjetje povrne po 6 mesecih.

Velika prednost službe je fleksibilnost. Ponavadi se dela eno do dvotedenske assigmente, vendar ko ko končaš pri enem si lahko vzameš prosto koliko dni želiš, če želiš pa se lahko takoj odpraviš na nov assigment ali na standby slot, ki je prav tako plačan. Dela se po celotni Veliki Britaniji. Če se s stranko dobro ujameta se lahko dogovorita, da postaneš njen stalni negovalec in imaš v tem primeru višjo dnevno postavko. Če pa se že na začetku ne ujameta, prosiš za zamenjavo in pride drug negovalec.

Delo zajema celotno oskrbo, od premeščanja z dvigalko do osebne higiene, nakupovanje, vožnje v službo itd. Plačilo je na začetku 67 funtov na dan, za bolj zahtevne stranke pa dobiš dodatke 10-15 funtov dnevno. Po 100 dneh se plača zviša na 75 funtov dnevno. Gre za redno zaposlitev, tako da imate urejeno zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Plača je vedno zadnji dan v mesecu. Podjetje vam zagotovi tudi stalni naslov v UK in priporočila za odprtje bančnega računa in pridobitev National Insurance Number, kar se uredi zelo hitro.

Prednost dela pri podjetju je tudi, da nas je trenutno zaposlenih že okoli 50 slovencev, ki si med sabo vedno pomagamo in je zato začetek v novi državi veliko lažji. Vsak teden pa prihajajo novi.

Za več informacij me lahko vedno kontaktirate. Če bi se kdo odločil za to delo mi prosim sporočite, ker sem za vsako referenco upravičen do dodatka, ki upam, da mi ga privoščite.

kontakt: ales.ogorevc@gmail.com

ShareShare Priložnost za delo v UK
Londra | Gost | odg. 10.09.2016 @23:21 Prijavi neprimeren komentar

To delo res ni za vsakega in je potrebno vedeti tudi to, da ni zasebnega zivljenja in moras biti na voljo 24 ur.  Najbolj nenavadno je to, da raje poiscejo nekoga naivnega iz tujine za ta dela in domacini teh del ne dobijo, ker nimajo izkusenj (baje). 

Glede na to, da je v UK ogromno sluzb in da se da izbirati, je to po mojem mnenju res med zadnjimi izbirami. Sicer pa za zacetek je kul , se posebej za tiste, ki nimajo dovolj financnih sredstev za selitev. Potem pa se seveda lahko najde druga sluzba. 

Potem pa se tudi ti delavci navadijo, da jim ni potrebno placevati najemnine in pricakujejo od Slovencev, ki zivijo v UK (in placujejo svojo najemnino), da bodo od njih dobili zastonj prenocisce za vec dni, ko imajo frej dneve. 

Ales | Gost | odg. 11.09.2016 @12:38 Prijavi neprimeren komentar

Se strinjam, da delo ni za vsakega, vendar ne gre za to, da moraš biti naiven, ampak zato, da moraš imeti nekaj empatije. Prav tako ne drži, da delaš 24 ur, ker bi bilo nelegalno in v Veliki Britaniji se zakonov držijo malo bolj kot v Sloveniji. 

Tudi tvoja trditev, da iščejo samo tujce ne drži, saj je več kot polovica zaposlenih angležev. Predhodnje izkušnje pa kot je bilo že zgoraj zapisano niso potrebne, saj na začetku opraviš brezplačno usposablanje.

Kaj je prva in zadnja izbira je odvisno od posameznika. Sam se imel tudi  možnost "običajne" službe v centru Londona. Pa sem se odločil, da ostanem pri tem delu, ki mi zaradi velike fleksibilnosti omogoča, da si vsakih par mesecev vzamem mesec/dva za potovanje. V času, ko delam nimam nobenih stroškov in lahko ogromno prihranim. Prav tako imam dejanskega dela 3-4 dnevno in dovolj časa za hobije in stvari, ki me zanimajo. Tako, da nisem pripravljen menjati tega dela za službo, kjer bo plačilo na koncu meseca podobno, vendar bom delal 8+ ur v pisarni, porabil 2 ure na podzemni in plačeval 700+ funtov za sobo. Koliko zasebnega življenja pa imaš potem?

Če se pa počutiš izkoriščana od prijateljev pa je mogoče čas, da se z njimi pogovoriš? 

 

LP, Aleš

 

 

 

Londra | Gost | odg. 12.09.2016 @20:09 Prijavi neprimeren komentar

Nikakor se ne pocutim izkorisceno... Prej bi se pocutila izkorisceno, ce bi opravljala taksno delo. Seveda to ni zame.

Sicer pa so najemnine v drugih mestih nizje, za 500£ s stroski se lahko nekje dobi dvosobno stanovanje, enosobno ali garsonjega ali pa soba za 300£. Tudi do sluzbe se lahko potrebuje samo pol urice ali manj (javno prevoz pa lahko mesecno stane okoli 50£.

Nekateri pomotoma mislijo, da so sluzbe samo v Londonu. Sicer sem pa mahnila malce mimo... No, vseeno, mogoce za info za ostale, ki razmisljajo o selitvi v UK. :-)

Jana Fabjan | Gost | odg. 26.07.2020 @20:48 Prijavi neprimeren komentar
Sicer sem letnik 1963, pa vendar bi rada pomagala starejšim v angleško govorečem svetu, ker je to jezik katerega poleg svojega najbolj obvladam.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.