Popotniški forum

  • Forum
  • Ostalo
  • Poroka v tujini - Bali, Maldivi, Sejšeli, Mauricius,...

Poroka v tujini - Bali, Maldivi, Sejšeli, Mauricius,...

Dodan 19.12.16 @09:05:21
NincaMalinca | Gost | odg. 19.12.2016 @09:05 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo.
Avgusta ali septembra planirava poroko nekje v tujini. Predvsem imava v mislih morda Maldive, Maurcius, Sejšeli, Bali,.... kaj v tem smislu? Ima morda kdo kakšne izkušnje s tem? Kje je najbolje, kakšne so cene? 
Trenutno sva v fazi, kjer bi vse organizirala sama in ne preko turistične agencije, kjer imajo itak navite cene samo da slišijo za poroko oz. poročno potovanje. Na destinaciji nebi samo ležala v hotelskem kompleksu, ampak bi hodila tudi kaj okoli.... Naj še povem da na nobeni izmed zgoraj naštetih destinacij še nisva bila. Sva pa odprta za vse predloge in nisva omejena samo na prej naštete. Lahko je Azija, Amerika itd.....
Hvala !!!

Mitja | Gost | odg. 20.12.2016 @07:15 Prijavi neprimeren komentar

Pred nekaj leti sem bil priča na poroki na Mauricijusu, takrat smo se odločili da bomo zadeve urejali v lastni režiji. Kar se mene tiče, je bila izkušnja zelo pozitivna, jih lahko pohvalim, saj so se zelo potrudili za nas. Ker vseh papirjev ne dobiš na enem mestu ampak moraš še na sodišče in na ministrstvo, nas je prva uradnica pospremila naokoli po mestu, da smo res uredili vse tako kot je bilo treba. Cena dokumentov je bila cca 150€, trajalo je pa vse skupaj kakšne 3 ure.

V hotelu, kjer je bila poroka smo plačali še približno 250€ za organizacijo obreda (ureditev lokacije, koktejle in prigrizke, fotografa in frizerja). Ko smo povpraševali pri agencijah, so za poroke takrat računali okoli 800€, s tem da so nas posebej opozarjali, da si moraš paprije v vsakem primeru urediti sam, ker jih moraš podpisati lastnoročno.

Pri izbiri lokacije je bilo takrat pomembno še nekaj - mednarodne poroke ureja mislim da dunajska konvencija, katere podpisnica je tudi Slovenija. Poroka pri nas je tako uradno veljavna samo v tistih državah, ki SO podpisnice te konvencije. Če se poročiš v kateri od drugih držav, ki NISO podpisnice, moraš obred pred matičarjem pri nas ponoviti še enkrat. Kolikor se spomnim, poroka na maldivih in sejšelih ni bila možna oz. bi jo bilo treba pri nas ponavljati, kar se nam takrat ni zdelo smiselno.

Vsekakor se o vsem skupaj še bolj podrobno pozanimaj, informacij na internetu se najde dovolj...


BR | Gost | odg. 20.12.2016 @14:11 Prijavi neprimeren komentar

Avgusta pa res ne rabita hodit na omenjene kičaste lokacije, sej je že doma dost vroče . Lahko se odpeljeta eno sredo s kolesi na magistrat, če sta iz Lublane, pol pa odkolesarita na kopanje na podpeško jezero ali kaj podobnega. Usput skočita s pričami na falafle na trubarjevo in to je to. Aja pa častit ne pozabit, drugač ne bo dolg trajal ha ha ha.

No, sam ideja za cenejše in bolj originalno poročanje

Lp Barbi

PATATINA | Gost | odg. 23.02.2019 @16:57 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljena, zanima me kako ste speljali poroko....v lastni režiji ali? Nekaj v tem stilu želim tudi sama... LP
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.