Popotniški forum

booking.com

Dodan 05.02.18 @16:04:44
Kojot | Gost | odg. 05.02.2018 @16:04 Prijavi neprimeren komentar

booking.com je najenostavejša in najbolj pregledna opciaj za rezevracijo nastanitev, ni pa nujno najcenejša opcija. Če se ti gre za vsak evro preveri cene še na strani od hotela/hostla, booking ima visoko provizijo in včasih je rezervirat direktno pri ponudbiku ceneje.

ko rezerviraš dobiš vse potrditve tako da te noben ne more opehariti, vsaj mene nikoli niso. preberi pa dobro kaj vključuje cena, ponavadi ne vključuje turistične takse, včasih tudi kakšnega davka ne.

s | Gost | odg. 05.02.2018 @18:19 Prijavi neprimeren komentar

vse laufa v nulo pri njih, pa še lastniki se zavedajo da morajo biti prijaznejsi ker, če ne objaviš mnenje na njihovi strani in lastniki se tega zavedajo...brez skrbi... pa v primerjavi s kakim airbnbjem lahko pri bookingu odpoveš en dan prej,kar je v primeru slabega vremena full kul in ves denar dobis nazaj...

gost | Gost | odg. 06.02.2018 @10:20 Prijavi neprimeren komentar

Kar se tiče plačevanja je vse OK, prebereš pogoje s strani ponudnika in tudi takoj preko bookinga zveš, ali je zadeva plačana vnaprej ali plačaš šele v nastanitvi. Niti slučajno pa ni res, da odpoveš kadar hočeš! Zato je treba prebrati drobni tisk o pogoju poslovanja ponudnika nastanitve, ko v tisti razpredelnici izbereš sobo je ponavadi v stolpcu s ceno majhen krogec z vprašajem, tisto klikneš in ti pove do kdaj je odpoved brezplačna, veliko hotelov sicer ima do dneva prihoda brezplačno odpoved, privat nastanitve pa ne, imajo odpoved tudi do enega meseca pred prihodom, drugače ti trgajo % od skupne cene, ceno prve nočitve, ali celo celo rezervacijo, zato je potrebno prebrati pogoje poslovanja za določeno rezervacijo, ker si lahko hitro ob lepo število €!!!

Saška | Gost | odg. 14.02.2018 @18:35 Prijavi neprimeren komentar

Ojla,

Booking je toop...jaz se v večini primerov odločim kar za booking. Do zdaj sem preko njih rezervirala že marsikaj ( od apartmajev.do hotelov) in zmeraj je vse štimalo..v večini primerov je itak tako da plačaš šele v nastanitvi...poleg tega se odpovednega roka držijo...če se odjaviš do tega datuma ki je naveden ti ne bodo nič zaračunali....

Je pa res..da preden bilo kaj rezerviram (to velja predvsem za hotele)..grem najprej na njihovo uradno stran.ker se je že zgodilo da je bila rezervacija preko uradne strani hotela cenejša kot pa preko bookinga

 

Nina | Gost | odg. 15.02.2018 @13:29 Prijavi neprimeren komentar

Vedno vse štimalo v nulo, sploh ne gledam drugam. Za razliko od predhodne izkušnje so bile cene na bookingu vedno nižje kot če bi direkt rezervirali. No, enkrat sem kontaktirala hotel in jim to omenila, pa so mi zbili ceno pod ceno bookinga. Se splača probat

sda | Gost | odg. 22.02.2018 @14:02 Prijavi neprimeren komentar

Booking.com je TOP, vso preko njih že zadnjih nekaj let. Sploh ne gledam drugam - me ne zanima!

Glede zlorabe kreditne kartice - meni so jo tudi septembra 2017 in sicer v bila zloraba opravljena v Kanadi. Jaz v Kanadi nisem nikjer plačevala s kreditno kartico - razen rezervirala hotel preko bookinga.com hotel v Kanadi. Samo v vednost - TU BOOKING nima nič. Oni imajo sigurno podatke o kreditnih karticah ful zaščitene. Zloraba se zgodi, ker ima podatek o tvoji kreditni kartici tudi hotel in po večini hoteli nimajo dovolj dobre zaščite in jim ni težko vlomiti in krasti podatke o karticah. V ZDA in Kanadi je to že nacionalni šport hekerjev 

sda | Gost | odg. 23.02.2018 @09:22 Prijavi neprimeren komentar

Ja, sedaj midva govoriva o jabolkah in hruškah. Eni si ne preberejo dobro pogojev plačila in mislijo da jim je bil po krivdi pobran dol denar. Čeprav je to pisalo v pogojih in so se s tem strinjali ko so potrdili rezervacijo.

Dejansko se pa zgodi, da se zlorabi kreditna kartica, ker so bili podatki o njej ukradeni iz hotelske evidence. Je pa to pogosto v ZDA in Kanadi (za Azijo ne vem in nimam izkušenj) in banka povrne ukraden denar.

 

Ana-Stazija | Gost | odg. 24.02.2018 @14:06 Prijavi neprimeren komentar

Tudi jaz sem z bookingom zelo zadovoljna, sem pa lani doživela zlorabo kreditne kartice. Sredi noči sem dobila 4 zaporedne sms-je, da skuša nekdo plačati hotel v Amsterdamu za 800,00 EUR. Ker sem imela na kartici nižji limit, zloraba ni uspela, jaz pa sem takoj, še sredi noči, preklicala bančno kartico. V tistem času sem plačevala s kartico izključno booking.

Pred kratkim sem bila v Sarajevu in sem preko bookinga rezervirala prenočišče. Dobili smo 3 sobe, vse brez oken, klavstrofobično, kot v bunkerju. Drugo je vse štimalo, čisto, lepo, prijazno osebje.... Ker smo rabili sobo le za nekaj ur za prenočevanje in za tranzit, nismo komplicirali, sem pa kasneje napisala pripombo na booking, da je penzion oglaševal nekaj drugega kot je ponujal oz. da bi moralo biti v ponudbi omenjeno, da sobe nimajo oken. Naslednji dan je bila v ponudbi penziona že opomba, da so sobe brez oken - potem pa se gost pač sam odloči, ali jo bo vzel ali ne. Zelo korektno, kajne?

 

sda | Gost | odg. 28.02.2018 @12:30 Prijavi neprimeren komentar

Točno tako. Booking naredi vse za uporabnika in precej trdo drži ponudnike, ki jih oglašuje na svoji strani. Jaz sem enkrat imela rezervacijo za en hotel v ZDA in so mi rezervacijo kasneje stornirali - so mi sporočili, da s hotelom ne delajo več (več pripomb drugih uporabnikov) in mi v upravičilo ponudili kup drugih hotelov za sobo v znesku od 10 do 15 usd.

 

 

 

m.m. | Gost | odg. 20.03.2018 @14:31 Prijavi neprimeren komentar

zanima me ,kako je pri bookingu opcija,da predplačilo ni potrebno.

ali ti znesek na kartici blokirajo dokler ne plačaš v hotelu na licu mesta ? ali kako ?

hvala

sda | Gost | odg. 21.03.2018 @19:19 Prijavi neprimeren komentar

Imaš več opcij - ko greš gledati cene pod nek hotel vidiš različne cene in različne pogoje.

- ni možna stornacija in v vsakem primeru plačaš vse

- možna odpoved rezervacije

v modrem krogecu z vprašajem ti pišejo TOČNI podatki kdaj boš kaj plačal in koliko prej lahko odpoveš rezervacijo.

Lahko imaš odpoved rezervacije in vnaprej ne plačaš nič, lahko ti npr. vzamejo znesek prve nočitve takoj ob rezervaciji ali npr. teden pred prihodom itd. (in ti v primeru odpovedi potem ta znesek vrnejo) - v tem modrem krogecu ti pišejo vsi točni podatki. Večina tega ne prebere in potem se vsi čudijo da so vzeli z možnostjo odpovedi, denar so jim pa vseeno vzeli dol s kartice vnaprej....

jan | Gost | odg. 11.05.2018 @09:20 Prijavi neprimeren komentar

pozdravljeni,

prvič sem opravil rezervacijo preko Bookinga in priznam, da tudi mene mal "stiska". Rezervacijo sem tudi dobil potrjeno na e-mail. Me pa zanima sledeče: v sobo pridem 23.7.2018, na Bookingu je pa pod mojo rezervacijo zabeleženo, da mi bodo bremenili kartico 19.7.2018 v 100 % znesku, torej 4 dni pred prihodom. Zanima me, ali je to običajno, kajti tukaj in tudi kje drugje sem prebral, da se po večini plača šele na lokaciji sami (ob prihodu ali odhodu) in NE že prej (preden sploh prideš tja). Ne bi rad, da mi denar vzame Booking, potem pa še na lokaciji sami. Kako je s tem?

Najlepša hvala za odgovore

jan | Gost | odg. 11.05.2018 @09:24 Prijavi neprimeren komentar

takole so mi napisali na bookingu:

Podatki o vašem plačilu

19. jul. 2018   € 210
Vaša plačila bomo sprejeli mi, da ob prihodu ne bo nobenih težav - enostavno uživajte!
 
je torej to praksa ali me nima kaj skrbeti??
sda | Gost | odg. 11.05.2018 @09:53 Prijavi neprimeren komentar

Vse je odvisno kakšne pogoje plačila si sprejel ob rezervaciji. Različni hoteli imajo različne pogoje plačila in roke odpovedi rezervacij. Ko gledaš cene hotelov imaš pri ceni moder krogec z vprašanjem - ko se postaviš nanj se ti pokažejo vse informacije. Tu imaš NATANČNO obrazložene pogoje plačila. Si to prebral kdaj bo plačilo sprovedeno?   

Če si vzel rezervacijo z brezplačno odpovedjo, nimaš kaj skrbeti. Vedeti moraš samo do kdaj je ta rok odpovedi, da ga ne zamudiš v primeru da ne prideš in boš bivanje odpovedal. In povrnejo ti denar.

Je pa res, da so to redki primeri, kjer je potrebno plačati vnaprej - jaz sem npr. imela Amsterdam, da so mi vzeli celoten znesek dol 1 teden pred prihodom. 

Vedno vzamem s pogojem možnost odpovedi in plačilo v hotelu.

sda | Gost | odg. 11.05.2018 @09:55 Prijavi neprimeren komentar

Posebnost zna biti Grčija - tu znajo dol vzeti denar, kljub drugače napisanim pogojem. Nikjer nisem zasdledila za katero državo se gre pri tvoji rezervaciji.

jan | Gost | odg. 11.05.2018 @11:15 Prijavi neprimeren komentar

ja imam tudi opcijo za brezplačno odpoved 2 dni pred prihodom.

mene najbolj skrbi samo to, da mi ne bi 2x trgali denarja (booking in guesthouse)

sda | Gost | odg. 14.05.2018 @09:41 Prijavi neprimeren komentar

Tega denarja ti ni dol pobral Booking, ampak hotel. Booking nikoli ne pobere denarja, tudi provizije ne od tebe. Booking se strikno živi od provizije ki mu jo plačujejo hoteli. 

Tako da hotel ti je že pobral denar dol in v hotelu ne boš nič več plačal. Če hočeš biti zazihran, si pa sprintaj potrditev plačila (oz. bančni izpisek) in ga imej s seboj.

 

  

PIa | Gost | odg. 01.09.2018 @21:01 Prijavi neprimeren komentar

https://www.jetradar.com/flights/?marker=187247 tu lahko najdete najcenej karte. brez provizij agencije!!!

Če kldo rabi 10% popust na katero koli rezervacijo prek bookinga je tuki link:

https://www.booking.com/s/20_8/uros9517

če pa kdo rabi 15 evrov popusta pa tle, kar se vam bolj splača glede na ceno namestitve:

https://www.booking.com/s/35_6/5a104707

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.