Popotniški forum

Zahod ZDA ali Florida

Dodan 25.02.18 @21:52:10
Sunshine | Gost | odg. 25.02.2018 @21:52 Prijavi neprimeren komentar

Lep pozdrav vsem!

 

S partnerjem sva začela razmišljati o glavnem dopustu tega leta, in sicer v obdobju med junijem in koncem septembra, zaradi služb si lahko privoščiva le 12 dobrih dni dopusta. Tudi s finančnega vidika ne želiva dati za dopust na licu mesta celo premoženje, dovolj nama je bivati v hotelih s 3* (vendar solidni, čisti), si nekaj ogledati, a večina dni bolj počivati, saj že čez leto narediva nekaj krajšnjih izletov po Evropi, zato nama je glavni dopust bolj za počivat na plaži in si ogledati samo kakšno glavno znamenitost ali dve.

Razmišljava o zahodni obali in Floridi. Kaj bi bolj priporočali mlademu paru okoli 30, ki rad ob večeru gre v kakšen zanimiv bar z živo glasbo, lepa peščena plaža, kjer se da kopat (pred leti sem potovala izmed drugim v Atlantic City in se kopat praktično sploh ni dalo, tudi z varnostnega vidika), skok do kakšnega drugega mesta v teh 10 ali 12 dneh, ... 

Se da recimo 10 dni (celih, pot ni všteta) preživeti z 1000eur na osebo? Meni se to zdi veliko, a ko berem bloge, vsi omenjajo višje cifre na osebo, in to sploh ni neko preser*vanje, pač pa počitnice na budgetu. 

Letalske se da itak že dobit ful poceni, vsaj kolikor spremljam, vendar ne vem za te mesece kako je ... večinoma so cenejše karte takrat, ko midva ne moreva vzet dopusta v službah.

Kakšne imate izkušnje v tem cenovnem rangu, torej kateri od omenjen delov ZDA, morda tudi Kuba ali Karibi? 

Hvala za izkušnje, nasvete, ... če se bo komu dalo delit

Anči | Gost | odg. 26.02.2018 @12:08 Prijavi neprimeren komentar

Na Z obali (Kalifornija) se po mojih izkušnjah ne da normalno plavat - hladno, valovito morje, skratka brez veze. Tudi plaže niso ne vem kaj (mi smo bili sicer ob relativno lepi - Port Hueneme - ampak kot rečeno za plavat ni). Floride sicer ne poznam, a kolikor slišim, je na tem področju bistveno bolje.

1.000 €/osebo za 10 dni bi moralo biti dovolj. 

gost | Gost | odg. 26.02.2018 @12:58 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljena,

bila sem že v obeh krajih, ki jih omenjaš.

Če želiš vglavnem čas preživeti na plažah, ti odsvetujem zahodni del- pa ne zato, ker ne bi bile plaže OK, temveč zato, ker je ogromno stvari, ki jih je obvezno za pogledati in je čas za poležavanje na plaži grozna izguba

Sama sem bila za zahodnem delu lani in sicer 3 tedne- od tega sem na plaži preživela 2 dni, pa še to po kakšno uro Obiskala sem sicer celotno obalo ter poleg Kalifornija obšla še nacionalne parke v Arizoni, Utahu ter seveda se ustavila v Vegasu Zahodna obala je za road trip!

Glede Floride pa je tako- obiskala sem mesto Miami ter Miami beach in Key'se (vse do Key Westa). Miami beach odlične plaže, ogromno dogajanja, top za odklop! Key west nujno obiščita, če se odločita za to- rent a car in lepo vse do konca- nora izkušnja. Tam je vse na easy, life na čisti chill, prav tako so plaže super! Edino kar me skrbi je čas, ko nameravata obiskati Florido- namreč ravno v naših poletnih mesecih se tam srečujejo z deževnim obdobjem, ki pa res ni fajn Sama sem sicer imela srečo, da se je deževno obdobje začelo zadnja 2 dni mojega dopusta- res je, da so plohe kratke, vendar jih je ogromno, bile so celo močne poplave, kar nekaj letal je bilo odpovedanih. Lahko imaš srečo in se jim izogneš, vendar glede na to, da potuješ čez ocean, ne vem, če je vredno tvegati

Pa lep dopust!

Sunshine | Gost | odg. 26.02.2018 @17:38 Prijavi neprimeren komentar

Res hvala za izkušnje!

Joj, pa ravno Miami sem zasledila dokaj ugodno karto danes. Prva dva tedna v juliju bi šla, to je sedaj gotovo. Torej bi glede na čas bilo bolje it v Kalifornijo, ne? Vem, da je tam toliko stvari za pogledat, sploh San Diego imam res željo videt, in Pacific Coast, Vegas, da ne govorim o nacionalnih parkih, vendar 10 dni niti približno dovolkj za to.  

Škoda če pol na zahodni obali niso plaže za kopanje.. sem hotela združit dva v enem. Bo treba spet začeti z nule in preštudirati kam na tem svetu se splača za tistih 10 dni, da je lepo, ne predrago in lepo vreme!

... | Gost | odg. 26.02.2018 @20:48 Prijavi neprimeren komentar

Julij je top sezona za Zahod. V Kalifornijo pač ne greš zaradi plaž, ampak zaradi mest ali nacionalnih parkov, ki so sicer razpotegnjeni večinoma po drugih zveznih državah. Yellowstone je obveza, če si enkrat v tistih koncih.

Kirra | Gost | odg. 26.02.2018 @23:06 Prijavi neprimeren komentar

Sunshine, Kalifornija bo kar prava izbira. Predlagam ruto od LA do SD (mogoče še kratek skok čez mejo v Tijuano), potem pa skozi Joshua Tree, Palm Springs, čez del Route 66 in Mojave do LV in skozi Detah Valley nazaj v LA. 10 dni bo ravno prav, ostale NP pa raje pusti za kdaj drugič.

tri pike | Gost | odg. 27.02.2018 @07:40 Prijavi neprimeren komentar

Odgovor za "..." - Yellowstone je kakih 1.600 km oddaljen od LA, tako da, bo treba malo zemljevid pogledat, ne pa kar na pamet vseh nacionalnih parkov USA tlačit v okolico Californie cool

Sunshine | Gost | odg. 27.02.2018 @14:48 Prijavi neprimeren komentar

Vem da ni. Ker pa je recmo bolj v tistem koncu, ceprav druga zvezna, bi jo vkljucila. Saj se pogovarjamo o Zahodu kot takem, ne izkljucno Kaliforniji.

Hvala za predloge. Upam da najdeva kaksno ugodno karto ze kmalu, da je potem taglavna skrb mimo ...

Sunshine | Gost | odg. 27.02.2018 @17:47 Prijavi neprimeren komentar

Ok, zdaj sem že pol dneva namenila planiranju dopusta in prišla do neke okvirne slike, delno že tudi nekaj rezervirala. A se tak plan sliši ok (malo sem okvirno prekalkulirala, da je v okviru najinega budgeta):

Let do LAX, kjer bi preživela tri dni, nato roadtrip do San Diega, kjer bi preživela dva dni, in od tam z letalom do Vegasa, kjer bi bil grand finale, zadnji trije dnevi. Torej 8 polnih dni za tale trip, od tega bi en dan namenila Dolini smrti, ker je cca slabih 300km oddaljena od Vegasa in ponujajo vodene izlete od tam. 

Sunshine | Gost | odg. 27.02.2018 @17:51 Prijavi neprimeren komentar

Kak dan + - katerega mesta, ne vem v katerem se bolj splača ostat več dni in v katerem manj, imam nek spisek nama zanimivih stvari, ki bi si v vsakem ogledala, najbolj fascinantna bo pomoje itak vožnja ob Pacifiku, drugače pa tam do 10 dni max, ker bi se preostanek dopusta rada aklimatizirala potem nazaj v domačo atmosfero preden greva nazaj delat  

Kakšnih koristnih priporočil bom oz. bova zelo vesela. Nekako bova najbolj prišparala na prenočišču, samo v Vegasu si bova privoščila malo boljši hotel. Drugače sva pa bolj B&B varianta (samo da je čisto), itak bova samo spala tam.

... | Gost | odg. 27.02.2018 @17:54 Prijavi neprimeren komentar

Napisal sem, da so najlepši NP sicer razpotegnjeni čez več zveznih držav. Bralno razumevanje pa tako. :$

Sunshine | Gost | odg. 27.02.2018 @18:22 Prijavi neprimeren komentar

Tvojega posta mi na telefonu sploh prikazalo ni, je bilo prazno okence, tako da malo umiri konje in kam drugam pametovat. Moja geografija je čisto ok, sem tudi živela v ZDA pred leti, tako da nisem iz Lune padla. Zahod pa trenutno še študiram kako in kaj se bolj splača. Vsega se itak ne da videt, razen če maš preveč denarja in časa.

 

Alenkaa | Gost | odg. 27.02.2018 @18:24 Prijavi neprimeren komentar

Sunshine plan se sliši zanimivo, jaz sm potovala na podobni relaciji nekaj let nazaj, kak nacionalni park vmes stisnit pa bo. San Diego je pa meni in še marsikomu ki je bil že tam res najlepše mesto v ZDA in tudi nasploh! Joj bi šla še enkrat!

Sunshine | Gost | odg. 27.02.2018 @18:28 Prijavi neprimeren komentar

 

Odgovor za "..." - Yellowstone je kakih 1.600 km oddaljen od LA, tako da, bo treba malo zemljevid pogledat, ne pa kar na pamet vseh nacionalnih parkov USA tlačit v okolico Californie

Noben ni nikjer rekel da so vsi np v Kaliforniji ali njeni okolici. Bralno razumevanje pa takšno.

Moj prvi post je bil spisan neobremenjeno, da izvem nekaj koristnega, ne da se mi bo nek pametnjakovič obešal na vsako besedo.Tipično slovenceljsko. Zelo lepo je prebrat OSEBNE izkušnje, ki so v pomoč. Ostalo znam tudi jaz pogledat na tujih straneh. Ne me j*bat, nisem vedela, da so np raztegnjeni čez več zveznih držav! Danes sem se spet naučila nekaj novega.

 

Hvala za info ostalim

 

 

NIZ | Gost | odg. 27.02.2018 @22:20 Prijavi neprimeren komentar

Tole zadnjo varianto si popolnoma narobe zastavila. Če je vajin budget samo 1000/osebo, bo šlo tole zelo težko skozi. Roadtrip iz LA do San Diega? Pa to je dobra ura vožnje... In potem Letalo do Vegasa? Najboljši del poti bi preletela? Najamita avto in raje izkusita pravi roadtrip!

LAX | Gost | odg. 28.02.2018 @11:15 Prijavi neprimeren komentar

LA do SD je res 2 urci vožnje, tako da če se ustavite v vseh mestih po par ur, bo en dan več kot dovolj.

Svetujem San Francisco do San Diego ob morju (Pacific coast Highway), potem še parke...

sda | Gost | odg. 28.02.2018 @12:47 Prijavi neprimeren komentar

Definitivno road trip, tako kot je napisal že nekdo zgoraj! Amerika = road trip. Mogoče ti bo postal način preživljanja dopusta, tako kot je meni Tu ne rabiš nobenega notranjega leta.

Pa seveda ne obremenjuj se, da je 12 dni premalo - je toliko kot imaš časa. Jaz sem tudi včasih rekla da je 3 tedne minimalka. Potem pa vidiš da sta dva tedna lahko super izkoriščena!

Jaz imam narejenih nekaj različic programov in ti jih lahko pošljem, če mi pustiš tvoj e-mail.

Ker si napisala za zvečer ven in malo uživati - jaz bi definitvno obiskala Las Vegas (pa mogoče spustiš SD ali SF) in potem tudi Grand Canyon. Zapomni si, da se boš nečemu vedno morala odpovedati, ker enostavno ne moreš vsega videti kar ti srce poželi!

1000 eur je dovolj za nočitve+hrana+pijača

avto si rentajta billiger-mietwagen.de ali autoeurope.eu (ne preko ameriške strani, ker tam niso vključena vsa zavarovanja in jih kasneje doplačas še na šalterju) - tudi ta strošek ne bo hud za toliko dni. LA potrebuješ avto, SF pa ne. V SD še nisem bila.

Miami pa mislim, da je prevroče za julija (problem je kombinacija visoka vlažnost + visoke temperature). Midva sva bila april/maj pa je bilo že prekleto vroče (pa sva navajena potovanj po visokih temperaturah, ker nikoli ne leživa na plažah, ampak vedno okoli laziva).

Rohan | Gost | odg. 28.02.2018 @16:15 Prijavi neprimeren komentar

Če načrtujeta obisk Vegasa z namenom žuranja, potem ga obvezno obiščita za vikend. Vegas oživi komaj v petek zvečer, od pon. do čet. je bolj ali manj žalost, lokale zapirajo ob 23h, redko kateri ostane odprt tja do polnoči. Potem ti pa ostanejo samo še igralnice, kjer se pa tako nič ne dogaja, razen večnih odvisnikov, ki mečejo četrtake vsak v svoj omiljeni slot machine... 

Če sta za žur, obiščita SD, tam se dogaja tudi med tednom. Nasploh je tako luštno funky-surfersko mesto in must-do, če si v bližini. In tudi čez dan imaš tam kaj početi!

Če imata na voljo samo 10 dni, bosta morala kar okrniti vajin travel plan. Če bi jaz potoval, bi ostal 2 dni v LA, 2 dni v SD in 3 dni v LV, ostalo pa kar bi ostalo za vožnjo in oglede ostalih znamenitosti na poti.

Dreamcatcther | Gost | odg. 19.11.2018 @20:00 Prijavi neprimeren komentar

Lep pozdrav, 

Ali ima mogoče kdo načrt potovanja, začetek Los Angeles - Las Vegas - San Francisco, cca 12dni? Šli bi v marcu

 

Hvala, 

 

 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.