Popotniški forum

začetek julija - KAM? :)

Dodan 26.04.18 @17:19:16
SomewhereWarm | Gost | odg. 26.04.2018 @17:19 Prijavi neprimeren komentar

S fantom sva dobila dopust v začetku julija, vsak od naju ima budget cca 600eur za vse skupaj (letalo, prenočišče in hrana+pijača). Vedno sem nama našla kak ugoden deal, a sedaj v visoki sezoni in nekje dva meseca prej vidim da so čisto drugačne cene (pa ne gledava Hrvaške, niti Mediterana načeloma ne, ker tu so jasno cene primerne glavni sezoni). Preko določenih strani, ki ponujajo smešno poceni kombinacije sicer vsak dan zasledim kaj ugodnega, a zaenkrat še ne najin termin (prvi teden v juliju). 

Ker ne želiva it v kako evropsko prestolnico, saj sva večino le-teh že doživela in iščeva nek (ugoden) dopust ob morju, me zanima katere destinacije ima smisel gledat.. Večino iščem ročno, različne kombinacije letališč in destinacij, vendar ne najdem nič pametnega.. Za ta denar sva seveda pripravljena spat v čisto osnovni (a čisti) sobi, hotel ali B&B varianta je lahko do 3*, ne rabi biti čisto ob plaži ipd. Včasih zasledim tako ugodno Zanzibar, države srednje Amerike, JV Azije, skratka daljne destinacije, kjer pri lokalcih spiš in ješ zelo poceni, a julija?? Kakšne imate izkušnje v tistem času z dopustovanjem v daljnih krajih? Se da kaj najt vsaj za približno najin budget, tudi če je malo več? Ker jurja eur ne mislim dat, pa sem že potovala na drug konec sveta, a nikoli za toliko denarja.. očitno je bila le drugačna sezona  :/ 

Prosim za kakšne kontruktivne predloge, ker vem, da se da tudi za manj denarja dopustovat, vendar nekateri žal nimamo dosti besede glede termina dopusta v službi, ne želimo pa zaradi tega ostat doma ali dopustovati na Hrvaškem manj dni, a za isto ceno (dejansko smo vsako leto zapravili na Hrvaškem več za isto dni/termin itd.).

Aja, Grčija tudi pride v poštev!

 

To pa je budget | Gost | odg. 05.06.2018 @21:52 Prijavi neprimeren komentar

Hahahahahahaha. Ti to resno? Potujem v najcenejšem stilu kot je možno. Pa mi recimo v evropi ne uspe, sploh če greš z avionom, pod 400 evrov vse skupaj. Zato ne bluzi! Če dobiš karto za 250 evrov ali manj je še možno, drugače pa pozabi. Tudi če spiš& ješ v Aziji za 5 evrov, te bo letalska  skoraj vedno stala 500 evrov 

Pa še nekaj | Gost | odg. 05.06.2018 @21:54 Prijavi neprimeren komentar

Za ubogi teden na drugi konec sveta? To pomeni kar 5 celih dni! Jao!

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.