Popotniški forum

Dubaj

Dodan 22.05.18 @15:30:21
fizbo | Gost | odg. 22.05.2018 @15:30 Prijavi neprimeren komentar

Pozdrav,

Julija se odpravljam v Dubaj pa me zanima par stvari..

Torej kot mi je znano za potovanje tja potrebujem samo potni list in nič drugega?

Kje je najbolje menjati denar?

Nekje sem zasledil, da je bolši tečaj če menjaš dolarje za AED, torej bi blo fajn da kupim tukaj dolarje in potem tam zamenjam?

Kako je z plačevanjem in dvigovanjem gotovine z karticami?

Kakšne so kaj provizije za dvige?

Zanima me še kako je z mobilnimi podatki. Imajo kakšne kartice z zakupljenimi podatki in kje se jih lahko dobi?

Hvala

Maki | Gost | odg. 22.05.2018 @18:57 Prijavi neprimeren komentar

1. Potni list je dovolj, najbrž mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev. Vize za Slovence ni več.

2. Glede dvigovanja in menjavanja ne skrbi. Gre za eno najbolj razvitih mest na svetu in ni nikakršnih problemov. Provizijo ti itak računajo za vsak dvig, ampak tole z dolarji je pa res nekaj v tri krasne. Zagotovo porabiš več časa in denarja, pa tudi razlika ne bi bila velika tudi če bi se splačalo.

3. Nisem bil v Dubaju, ker malo še odlašam z obiskom. Ampak kolikor je meni znano, sploh nisi omenil bistva - vremena. Julija se Dubaj spremeni v pekel, vsaj tako pravijo tisti ki so bili. Zaradi vlage in vročine se lahko sprehajaš le po shopping centrih in klimatiziranih stavbah. Moje izkušnje s peščenimi plažami so že pri 30 stopinjah precej slabe, ker se ti podplati skurijo. Tu termometer poskoči tudi do 50 stopinj.

4. Sim kartice še nikoli nisem kupoval v tujini. Za navigacijo  brez uporabe Wifi-ja uporabiš Maps.me, wifi pa najdeš v vseh shopping centrih in kafičih (kot drugod po svetu). Če rabiš zaradi tega, je brez veze.

Maki | Gost | odg. 22.05.2018 @19:02 Prijavi neprimeren komentar

No, nisem mislil sim kartice, pač pa prenos podatkov. 

Drugače pa net dela čudeže. Če že hodiš v tujino, najbrž znaš tudi angleško in ti ne bi smelo bit problem malo pobrskati po tujih straneh.

fizbo | Gost | odg. 23.05.2018 @10:52 Prijavi neprimeren komentar

hvala za odgovore!

Iskreno povedano me Dubaj nikoli ni privlačil in tudi nisem imel namena it kdaj tja. Je mel pa Wizz zadnjič neko akcijo za lete iz Budimpešte in grem gledat cene hotelov in nisem mogel verjet kaj dobiš za "mali denar" ta čas tam. Pa smo rekli pa gremo mal pogledat ane za par dni, če je že tako poceni. Vem pa, da nas čaka pekel tam, zato pa gremo samo za 4 noči, tko mal pogledat pa da lahko rečem, da sem videl Dubaj

pomoje nebom sploh kaj menjal ampak bom lepo dvigoval na bankomatih. Razen če imajo kake oderuške provizije? Kako je s tem?

črni petek | Gost | odg. 31.05.2018 @14:19 Prijavi neprimeren komentar

Samo ne menjat denarja na letališču, je obupen tečaj.

Wifi je povsod, tako da prenosa podatkov ne rabiš.

Vzemi pa soliden hotel, ker se mi zdi, da te zvezdice kar nekam talajo, tisti v katerem smo bili mi, ni niti približno bil za 4*

Vreme pa vroče, ja. Delajo pa na tem, da bo počasi povsod kjer hodijo ljudje vse pod klimo. že od izstopne postaje proti mallu si cel čas pod klimo. Zrak je pa suh in se vse lažje prenaša.

fizbo | Gost | odg. 03.06.2018 @21:41 Prijavi neprimeren komentar

212€ iz budimpešte (wizz)

hotel sem vzel Hawthorn na JBL.

Na letališču potem nebom menjal, hvala.

ID | Gost | odg. 03.06.2018 @22:10 Prijavi neprimeren komentar

Pa veš, da sem jo lani za 120€ iz Budimpešte gledal za podoben termin. To pa je poceni.

M | Gost | odg. 04.06.2018 @21:58 Prijavi neprimeren komentar

Kake gluposti pisete, kaj je wifi povsod? Seveda ga ni... a sredi mesta je? Na podzemni? V shopping mallih je v kakem lokalu in ta lokal bos iskal pa se matral. Lepo gres v trgovino s telefoni (v vsakem vecjem shopping mallu jih imas) in si kupis Etisalat SIM kartico in prenos podatkov in ti naj on tam nastima. Stalo te bo 10 15 EUR pa bos vedno online. Ne poslusaj teh modelov, ker verjetno se niso bili v Dubaju.

črni petek | Gost | odg. 11.06.2018 @13:01 Prijavi neprimeren komentar

Seveda je wifi povsod, v vsakem hotelu, v vsakem trgovskem centru, v metroju,...in če nisi lih nek hud biznismen, ne vem zakaj rabiš bit 24/24 on line. Če pa si, ti pa itak firma plača.

Hh | Gost | odg. 13.06.2018 @20:33 Prijavi neprimeren komentar

M je sigurno bil v Dubaju. Še na dopustu samo po ekranu tipka, da rabi 24/24.

fizbo | Gost | odg. 28.06.2018 @00:36 Prijavi neprimeren komentar

Nekje sem zasledil, da je po zakonu prepovedano neporočenim parom bivat v isti sobi. Kako strogo se držijo tega? Bi me moralo to skrbet?

Jero | Gost | odg. 13.07.2018 @20:53 Prijavi neprimeren komentar

Bila 2x v Dubaju (neporočena) in nikjer ni bil problem bivat skupaj s partnerjem kuruznikom v isti sobi... ????  strežejo te pa id glave do pet. 

Urška | Gost | odg. 27.07.2018 @14:47 Prijavi neprimeren komentar

Bila v Dubaju septembra 2017. Wi-fi ni dostopen povsod, če imaš tujo SIM kartico. Imam paket pri Telekomu in lani sem brezplačno do neta lahko dostopala le v v dveh nakupovalnih središčih. Eden od njih je bil Dubai Marina Mall (drugega se ne spomnim). Tudi glede nakupa njihovega SIMa so nekaj komplicirali.

_k | Gost | odg. 24.01.2023 @15:39 Prijavi neprimeren komentar
zanima me kako je s hoteli in s pari, ki niso poroceni ali to predstavja problem? zanima me tudi ce se je par odlocil za potovanje v dubaj za en teden kako je ce zenska ni polnoletna?
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.