Popotniški forum

Delo v Kanadi/Toronto - davki, stanovanje,nasveti,...

Dodan 08.07.18 @23:59:46
Švaba | Gost | odg. 08.07.2018 @23:59 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni dobri ljudje

ta september se odpravljam novim izzivom na proti - za eno leto grem živeti, delati, se kaliti,...v Kanado, verjetno v Toronto. 

Trenutno nimam nikogar poznanega gori, tako da sprva bi bil zelo vesel kakšnega kontakta, da pridobim kakšen koristen insight in nasvet. 

Sicer pa prosim za kakršno koli pomoč vezano na:

* davki: potrebno odjaviti stalno preivališče v Sloveniji ali zaradi bilateralnega sporazuma s kanado o izogibanju dvojnega obdavčevanja to ni več potrebno? 

* nezgodno zavarovanje: kaj priporočate - coris, Trigalv,...? 

* kakšen nasvet za odprtje bančnega računa? 

....dobrodošla kakršna koli informacija. 

 

tnx & Vse dobro,

Rok

 

 

Pet | Gost | odg. 19.07.2018 @14:40 Prijavi neprimeren komentar

Odjavo stalnega bivalisca bi zakasnil za pol leta iz dveh razlogov 1. ce se ne ves ali bos gor ostal dlje casa to je vec kot eno leto in 2. nezgodno zavarovanje

- zaradi bilateralnega sporazuma o izogibanju dvojnega obdavčevanja ne bos placal poln davek dvakrat. Poleg placila davka v drzavi rezidenstva (Kanada) bos doplacal samo se razliko v davku, ce ima npr. Kanada nizje davke kot so v Sloveniji.

- z odjavo stalnega prebivalisca so povezani tudi stroski kot so sprememba naslova v potnem listu itd.

-ce ves da bos ostal v Kanadi par let, seveda cim prej odjavi vse v Slo. in imas popoln mir.

2. Nezgodno zavarovanje.

Coris je super, zelo poceni, kritje solidno. Glej opcijo turisticno zavarovanje worldwide za celo leto. POMEMBNO: Turisticno zavarovanje ne velja v drzavi rezidenstva!

- itak se bos verjetno tam registriral za placilo prispevkov, ki krijejo tudi osnovno zdravstveno oskrbo. Vsaj v UK je tako.

Toliko iz mojih izkusenj iz zivljenja v tujini.

 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.