Popotniški forum

Away Bigger Carry On

Dodan 16.07.18 @14:56:26
lanna999 | Gost | odg. 16.07.2018 @14:56 Prijavi neprimeren komentar

ojla, imam eno vprašanje. pred kratkim sem po internetu naročila awayev "bigger carry on", ki je načeloma tak kot navaden carry on, le da je malenkost večji. zanima me, če ima kdo izkušnje z uporabo omenjenega kovčka na letih adrie - poleti namreč letim z adrio in ne vem, če gre kovček v kabino nad glavo. letim tudi z delto in za tam sem po reviewih ugotovila, da čeprav je po dimenzijah kao prevelik, ga vseeno spraviš brez problema nad glavo. si res ne želim dodatnih komplikacij na letališčih (no, pa tudi dodatnih stroškov ne), zato prosim če ima kdo izkušnje z bigger carry on-om: a se lahko spravi nad glavo? hvala!

sda | Gost | odg. 16.07.2018 @15:09 Prijavi neprimeren komentar

V bistvu te ne razumem v čem je problem. Vsaka letalska družba ima predpisane dimenzije, ki jih dovolijo za vnos na letalo (ročna prtljaga). Na Adrijini strani piše sledeče: 

En kos ročne prtljage do 8 kg in z vsoto vseh treh mer do 118 cm (55x40x23) je vključen pri vseh naših vozovnicah, razen pri poslovnih, kjer sta dovoljena dva kosa oddane prtljage. Poleg ročne prtljage lahko s seboj na letalo brezplačno vzamete tudi nekaj osebnih predmetov, kot so torbica, fotoaparat ali prenosni računalnik, plašč ali podobno.

Torej so pravila jasna: če imaš kufer teh dimenzij gre na letalo, v nasprotnem primeru ne.

lanna999 | Gost | odg. 16.07.2018 @15:13 Prijavi neprimeren komentar

vem vem, hvala za napisano, ampak tudi na deltini strani pišejo iste dimenzije, pa je veliko ljudi v reviewu tega kovčka napisalo da čeprav je kovček večji od predpisanih mer, se da še vedno brez problema spravit nad glavo deltinih avionov. me pa zanima če je tudi pri adriji tako?

sda | Gost | odg. 16.07.2018 @15:22 Prijavi neprimeren komentar

To pa ne boš vedela dokler ne boš tam, verjetno so izkušnje različne, nikoli še nisem opazila, da bi preverjali velikost. Če se držiš pravil nimaš kaj skrbeti. Je pa bolj verjetno, da bodo pri Delti komplicirali, jaz bi se pri američanih držala pravil.

 

lanna999 | Gost | odg. 16.07.2018 @15:38 Prijavi neprimeren komentar

maš prav ja hvala, bom iz preventive rajši prijavila pa doplačala, vsekakor boljše kot da me na vsakem letališču vlačijo okoli zaradi parih centimetrov

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.