Popotniški forum

Birdie

Dodan 24.08.18 @17:43:50
Delo v Avstriji na l | Gost | odg. 24.08.2018 @17:43 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni,

živim blizu avstrijske meje in si zaradi nizke plače v Sloveniji in ker tu s srednješolsko izobrazbo nikoli ne bom imela kaj prida plače ali da bi me veselilo še delo, iščem delo v letalski industriji oz. na "tleh", saj zaradi manjših zdravstvenih težav dela kot stevardesa ne bi mogla opravljati, čeprav sem bila pri eni letalski družbi pred časom izbrana do podpisa pogodbe. Tako v meni še vedno ostaja zelo velika želja po delu v tej industriji, a kot ground staff, se pravi recimo passenger service agent (temu bi mi rekli zemeljska stevardesa), delo na check-inu, tudi v prodaji na letališču ipd. Angleščino obvladam, nemško pa govorim na nivoju B2, za kar sem v tujini tudi pridobila papir.

Iskala in kontaktirala sem že sama nekatera avstrijska letališča, a zaenkrat nič ne iščejo, in ker več glav več ve sem se odločila povprašat še tukaj. Iskala sem tudi v Španiji, ker sem tam kratek čas živela in opravljala delo, za katero nisem rabila vedet špansko (a je bil pocket money, ne prava plača), vendar povečini rabijo vsaj osnove španščine. Nekako ne vem kako prit zraven kje, kjer bi v večji meri rabila samo ang. jezik. Qatar idr. letalske družbe, ki zahtevajo samo ang, verjetno vzamejo samo z izkušnjami, saj je znano, da si zemeljska stevardesa lahko šele ko si nekaj let že letel z njimi. Ne vem kje naj iščem oz. da se prijavim za ground staff letalskih družb, kjer ang zadostuje, a si na lokaciji v Evropi na samem letališču, ne v zraku. Šla sem že na uradno spletno stran nekaj letalskih ružb, a razpisanih mest za to nimajo, samo cabin crew ali managerji ipd.

Sem pa zelo pozitivna in v costumer service usmerjena oseba, saj že dolgo delam v prodaji z ljudmi, pred tem pa v turizmu, tako da mi delo z ljudmi res ni tuje in znam z njimi

 

LP

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.