Popotniški forum

Železniška postaja v Munchenu

Dodan 13.09.18 @18:05:28
Munchen | Gost | odg. 13.09.2018 @18:05 Prijavi neprimeren komentar

A je kdo izmed vas, ki ima Munchen v malem prstu?

Jaz sicer znam priti do letališča v Munchenu, ampak na železniško postajo pa nisem še nikoli šel. Nekaj sem gledal po internetu (google maps) in kolikor vidim, je to v strogem centru in že zdaj sem full nervozen, ker vem, da strogi center pomeni gužvo, pa še v času Oktoberfesta,....kako torej najlažje pridem z avtomobilom (prišel bom iz Slovenije) do železniške postaje?
A so oznake? Ker za letališče so kar lepo označili....ne vem pa kako je z oznakami za železniško postajo.
Nekoga moram iti iskat na železniško postajo, pa nisem še nikoli bil na Munchenski železniški postaji. Kako je kaj s parkiranjem?
Slišal sem tudi da v strogi center sploh ne smeš z avtomobilom, oziroma moraš imeti neko nalepko (kako je s tem), nekaj v zvezi z onesnaževanjem...pa ne vem ali to velja samo za stare diesel avtomobile ali za vse ali kako je kaj  s tem. Sam imam bencinarja, 2015, a potrebujem nalepko? In kje jo lahko kupim?
A je še kakšna druga alternativa, da se zmenim s človekom da naj rajši kakšno postajo prej gre dol z vlaka da ne rabim do strogega centra, ker mi res ni za v tisto gužvo notri, ker ne poznam okolja, ceste,...
Skratka kako najlažje poberem človeka, ki pride v Munchen z vlakom, pa da ne bom izgubil živce pri tem?

Jerneja | Gost | odg. 13.09.2018 @20:50 Prijavi neprimeren komentar

V Freisingu - flughafen greš na uBahn oz. od tam vozi Sbahn (nadzemna) in greš s S1 direkt na Hauptbahnhof. Nobenega prestopanja torej,

 

lp

Jerneja | Gost | odg. 13.09.2018 @20:56 Prijavi neprimeren komentar

Zdaj če moraš to osebo nujno pobrati z avtom, pa itak google maps vklopit (ali pa si naloži dol že v Sloveniji, da app lahko odpreš in uporabljaš tudi v offline načinu) in vpišeš Hauptbahnof, ker pot je takole težko opisat z imeni ulic, ker jaz imam v glavi pot naslikano, ko sem tam kolesarila do centra dve leti, ki jo pa težko zdaj na dolgo naštevam tu. Časovno če ni gužve ne traja dolgo vožnja, a v času Wiesna bo verjetno kar promet.. Sem se z avtom že tudi eno uro vozila skozi del mesta, ki drugače traja samo 20min.

Munchen | Gost | odg. 14.09.2018 @00:06 Prijavi neprimeren komentar

problem je, ker nimam navigacije v avtomobilu pa tudi imam en star telefon (neka nokia predpotopna...), ki nima interneta gor, pa zemljevidov itd,...z njo lahko samo kličem....zato bi si moral že doma malo pregledati kaj in kako.

Ta oseba bo najverjetneja prišla iz Kolna, z vlakom (npr...), zato bi bilo najbolje se dogovoriti, da izstopi nekje drugje, da ne gre ravno do konca, do glavne postaje v strogi center samo kako bi bilo najboljše?

Ker če bi prišla z letalom, do letališča mislim da mi ne bi bil problem, sem tam že bil, ampak še sama ne ve, pravi da bo verjetno šla na vlak.

Njen cilj ni potem ogledovanje centra, ampak neki gradovi v okolicip apotem bi šla še v Slovenijo na obisk, tako da jaz bi jo samo moral pobrati nekje na čim bolj easy varianto, brez neke gužve, pa problem s parkiranjem itd,...pa da bi bilo za oba dva najbolj enostavno (jaz iz smer Slovenija) ona iz smer Franfurt ali Koln, skratka iz severne smeri, nekje okolica Munchna...

Jerneja | Gost | odg. 14.09.2018 @15:22 Prijavi neprimeren komentar

Zakaj pa ne pride ona z vlakom do recimo Freisinga, kjer je letališče? Ona če pride z vlakom iz smeri Frankfurt oz. vsi vlaki itak pridejo do munchenskega Hauptnahnhofa, kar je glavna in največja postaja ubahnov, sbahnov IN navadnih vlakov iz drugih krajev. Tam samo izstopi iz navadnega vlaka in prestopi na enega od sbahnov, konkretno S1, ki pelje direkt do letališča. Tam se vidva lahko srečata. Lahko že tudi kje prej, kak Feldmoching ali Dachau, a boš si za to tudi moral pogledati na zemljevidu, ni pa več center in ne  boš pristal v največji gužvi, če je to problem. Ampak ker praviš da poznaš pot samo do letališča, bo lažje, če se ona malo tebi prilagodi s tega vidika. Naj si nabavi streifenkarte, ki jo dvakrat poskenira na terminalu za karte na železniški postaji, in to velja za okrožje do letališča, pa je zadeva rešena.

Jerneja | Gost | odg. 14.09.2018 @15:24 Prijavi neprimeren komentar

Aja, streifenkarte stane ful malo, boljše da jo nabavi (ali pa enkratno vozovnico za mislim da cca 2eur, če še niso podražili, kar velja za 4 zone, torej zajema tudi okoliški Freising), kajti kazni na vlaku so bile nazadnje (2017) 80eur, če kdo ni imel karte.

Munchen | Gost | odg. 16.09.2018 @11:48 Prijavi neprimeren komentar

Hvala za odgovor!

V bistvu bova sedaj tako naredila, da se dobiva na letališču in bom jaz potem avtomobil tam pustil in bova šla z vlakom do centra npr...

Verjetno vozi kakšen vlak, podzemna ali kaj takšnega iz letališča do Centra? Ali vsaj kakšen avtobus?

Kako je najlažje iz letališča priti do centra?

Pa full ima željo obiskati tisti grad Ludvika Bavarskega 2 mislim da se imenuje Neusweinstein (ali nekako tako) pa tudi ne vem ali je boljše iti organizirano preko kakšne agencije, ali kar z svojim avtomobilom,....pa še Oktoberfest je, ona pa gre že v ponedeljek nazaj.

Jerneja | Gost | odg. 17.09.2018 @11:00 Prijavi neprimeren komentar

Saj to sem ravno v obeh postih omenjala - vlak (S1) vozi na relaciji Freising, torej iz letališča, do centra, kar je Hauptbahnhof.

Kolk ste smešni | Gost | odg. 30.10.2018 @12:21 Prijavi neprimeren komentar

Kaj ti sploh delaš v tujini? Brez smart phona, brez navigacije? Od kod tebi take ideje? In sedaj se greš gužvat v center za tistih 5 eurov na Bla Bla car ali karkoli že mutiš. Lol. Ljudje, zapomnite si eno samo stvar, če ste v stresu, ste šli predaleč, dajte se mal skulirat, mal manj naložit, malo manj vzet za res vse skupaj no. Stres pa je tudi pokazatelj da niste dorasli temu kar delate. Je res vredno? Povišan kortizol, blokiran testosteron, 20 eur? Na koncu boš pa imel težave v postelji ali pa z krvnim pritiskom. Pa dejte ga no lomit no. 3 ure od doma? Pa take probleme?

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.