Popotniški forum

Peru v decembru

Dodan 11.11.18 @11:54:55
Lila | Gost | odg. 11.11.2018 @11:54 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo,

 

Konec meseca decembra nameravam s fantom v Peru. Glede na to, da bova imela vse skupaj samo dva tedna časa, me zanima, če mi lahko priporoča okviren plan potovanja? Oba sva ljubitelja narave in si želiva čim bolj pristbo izkušnjo Peruja. Hvaležna bom predvsem, če lahko z mano deli izkušnjo kdo, ki je Peru obiskal v istem obdobju.

Glede na to, da bova tam tudi za novo leto, me zanima, če kdo morda ve, ali se na dan še posebej splača it v kako mesto ali kraj?

 

Hvala za pomoč že vnaprej,

 

Ana

. | Gost | odg. 12.11.2018 @09:35 Prijavi neprimeren komentar

Nisem bil v enakem obdobju, ampak priporočam da se osredotočita predvsem na del okoli Cusca in Arequipe, morda La Paza v Boliviji. Uporabita notranje lete!

Pika. | Gost | odg. 12.11.2018 @17:48 Prijavi neprimeren komentar

Jaz vsekakor ne bi izpustila jezera Titikaka in na njem otok Tequile kakšno noč ali dve, zelo lep otok, domačini prijazni, brez ceste, otočki Uros za poldnevni izlet, Puno je grd, Juliaca še stokrat bolj. Ne izpustit otoke na Titikaki če iščeta pristen stik z domačini. Amazonija je tudi zelo vredna ogleda. Ampak za 14 dni predlagam Lima za prvo noč, Cusco in okolica, Titikaka, Arequipa in nazaj v Limo. Izpustite Nazco in sipine Huacachina. Let iz Lime v Cusco je v mojem primeru bil cenejši kot bus. Je pa zato bus bil panoramski do Titikake. Aja v Cuscu imaš dosti možnosti za kakšne izlete do manjših mest: Pisac, Ollantaytambo, Moray, ali v naravo npr jaz sem šla do lagune Humantay na 4.200, ker "rainbow mountain" je previsoka in je gor sneg, da barve ne pridejo do izraza. Andi so Čudoviti, Peru je pisan, ljudje so super, hrana je odlična. Zavidam ti. 

Pika. | Gost | odg. 12.11.2018 @18:06 Prijavi neprimeren komentar

...še to, Peru sem obiskala letos februarja. Dnevi so seveda bili krajši, temperature čez dan do 15 (Cusco, Titikaka) ali nad 20 (Arequipa, Amazonas), ponoci se shladi okoli 5. Meni je bilo dovolj, da sem imela obleceno mikico in tanko prehodno bundo. Zvecer in ponoci je obcasno dezevalo (cusco, titikaka). 

Lila | Gost | odg. 01.12.2018 @10:31 Prijavi neprimeren komentar

Draga Pika,

 

Hvala za tvoj odgovor. Slišala sem, da se zna zgoditi, da je na jezeru Titikaka ogromno turistov...kakšna je bila tvoja izkušnja? Še to, si morala februarja tudi vse vnaprej rezervirat??

 

 

Lep pozdrav

Nina | Gost | odg. 01.12.2018 @12:44 Prijavi neprimeren komentar

V Peruju sem bila enkrat tudi okrog novega leta in zaradi obilnega dežja v Andih ne priporočam...na Titicaci, v Cuzcu in okolici je pošteno lilo, tako da je bil problem tudi s prevoznostjo nekaterih cest. Ampak, vreme je spremenljiva reč in tudi v deževnem obdobju boš morda imela srečo in ne bo padalo. Druga možnost je, da se držiš obale in se dvigneš največ do Arequipe.

Mi2 | Gost | odg. 02.12.2018 @21:13 Prijavi neprimeren komentar

Bila v oktobru 19 dni. takrat sva imela vreme lepo. Vsako prenočišče sva si sproti rezervirala. ponudba je večja od povpraševanja tako da ni problema. Šla sva iz Lime Paracas Huachachina, Areqipa,Colca canjon, jezero titikaka,Cusco, Puerto Maldonado in nazaj v Limo vse v lastni režiji. Če te kaj zanima nas  lahko kontaktiraš na PLETIKO@SIOL.NET

Pika. | Gost | odg. 03.12.2018 @10:52 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo Lila. Februarja sploh ni bilo veliko turistov, kar pa jih je bilo, so pa večinoma iz držav J Amerike, Čile, Brazilija, Argentina... tako da je tak pristen občutek. Na ladji za Tequile smo bili npr 2 Nemca in 2 Slovenca, ostalo latinosi ali domačini. Ne skrbi in ne izpusti. Več kot na Machu Picchu jih ne bo nikjer.

Februarja sem vsa prenočišča in prevoze rezervirala na dan ali en dan prej. Edino bus iz Cusca do Puno (Titikaka) je bil poln in je bila potrebna rezervacija malce vnaprej. 

 

Nina | Gost | odg. 03.12.2018 @20:15 Prijavi neprimeren komentar

Oktober in februar po vremenu nista primerljiva s časom okrog novega leta. Preverjeno. Tudi turistov je čez novo leto več, čeprav še vedno bistveno manj kot julija. Na jezeru Titicaca na 1. januar na polotoku Llachon izbirajo župana štirih vasi in je zares izvirno neturistično doživetje z veliko plesa, norenja in pijače. 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.