Popotniški forum

Potovanje okoli sveta

Dodan 21.11.18 @12:00:03
Nik | Gost | odg. 21.11.2018 @12:00 Prijavi neprimeren komentar

Pozdravljeni. Na relax turizem sem zasledil potovanje okoli sveta. Ker me zanima, me zanima vase mnenje okoli cene 28 dni 6850e? Se splaca ali ne? Hvala za mnenja in odgovore

Mkm | Gost | odg. 21.11.2018 @15:55 Prijavi neprimeren komentar

Če si že kdaj potoval, boš vedel, da se sveta niti v enem letu ne da dobro videti. Cena je astronomska, nabor destinacij pa zaradi časovne stiske zelo okrnjen. En primer za občutek- Italija. Izletov je vsaj za dva meseca- od Dolomitov, Toskane, Milana, jezer na severu (Como, Garda),Cinque Terre, Verone, Rima, Neaplja, Pompejev,Kalabrije, Barija,Sicilije, Sardinije in še polno zanimivosti vmes...In kaj naredi agencija, sploh v primeru, ko gre za potovanje okoli sveta v samo enem mesecu? Pelje te npr za en dan v Rim. Hvala lepa za tako ponudbo!

Sam osebno bi si organiziral vse sam. S tem budgetom lahko potuješ v Aziji skoraj eno leto. V razvitem svetu pa vsaj nekaj mesecev.

Banana | Gost | odg. 21.11.2018 @16:55 Prijavi neprimeren komentar

Idealno bi bilo, da bi si vsi lahko privoščili 1 leto dopusta za potepanje po svetu, medtem, ko nas bi ob vrnitvi nazaj še vedno čakala služba. Iz tega razloga razumem zakaj je pot okrog sveta v 28. dneh še najbolj realna izbira, sigurno pa ne najbolj idealna. Najbolj zaskrbljujoč se mi zdi sam tempo potovanja (koliko časa na cesti, v zraku,...) in omejenost s časom- kot je že predhodnik omenil, 28 dni ni veliko niti za spoznavanje ene same države, kaj šele sedmih.

Nik | Gost | odg. 21.11.2018 @16:59 Prijavi neprimeren komentar

Hvala za mnenja. Zal sem omejen s casom zaradi sluzbe. Taksno potovanje sam tudi tezko oeganiziram ker mi primanjkuje casa.  

Mkm | Gost | odg. 21.11.2018 @23:43 Prijavi neprimeren komentar

Ja, saj te popolnoma razumem. Vsi imamo žal takšne in drugačne omejitve, ovire. Ampak tako, kot recimo faks terja več let študiranja, tudi potovanja terjajo leta in leta, da sploh kaj vidiš. Upam, da najdeš najustreznejšo opcijo.

Nina | Gost | odg. 22.11.2018 @10:00 Prijavi neprimeren komentar

Če te spoznavanje sveta res zanima in če je pred tabo vsaj še nekaj let življenja, ti svetujem, da se raje vsako leto odločiš za eno najmanj 14 dnevno potovanje, kjer boš odkril eno državo (in še to običajno le najpomembnejše znamenitisti). 

Predlagani Relaxov program ima za moj okus to pomankljivost, da ogromno časa prebiješ na letalih in letališčih, vidiš v glavnem le mesta in počitniške resorte, kjer imaš pogosto samostojne oglede ali doplačila. Skratka, vidiš in doživiš bore malo.

gost | Gost | odg. 22.11.2018 @10:58 Prijavi neprimeren komentar

To je potovanje okoli sveta in čisto nič drugega kot potovanje, zato čim dlje stran od tega, za sabo vleče jetlag, videl ne boš nič, ker boš samo letal sem in tja. Kot so ti že drugi predlagali, poglej si v tem času raje državo ali dve, kupi poceni karto za Azijo, kupi vodič Lonely planet, poglej zadaj okvirno turo za nek določen termin, ki ga imaš na voljo, letiš recimo v Malezijo in jo potem z busom, kombiji, vlaki prekruzaš od J proti S, in greš na isto foro čez Tajsko, če ti kje ni všeč kupiš karto pri nizkocenovcu in frcneš nekam na drugi konec, bo več kot 5x ceneje s tem da ne boš stradal in spal pod mostom pa nekaj boš imel od tega in nekaj boš videl. Država ali dve na leto, če ti drugače ne znese in to je to, kakšna pot okoli sveta neki. Ali pa, če še nikjer nisi bil za začetek, kot je predlagano kupi kakšno interrail karto in z vlakom prekrižari Italijo, je fenomenalna, to so mesta z bogato zgodovino in arhitekturo, za dušo!

Batman | Gost | odg. 23.11.2018 @12:14 Prijavi neprimeren komentar

Daj mkm, ne bluzi, s tvojim tempom do smrti ne pripotuješ do Postojne, ker se ustaviš ob vsakem brezveznem kamnu in vanj buliš tri dni.... Sem srečal kup takih zadetkov, ki hočejo 'poglobljeno' spoznat deželo. Ponavadi rabijo ene 10x tolk časa kot povprečen človek, da nekaj dojamejo....

Nik ti kar pejt. Cena ni pretirana, res pa prej poglej program in kaj sploh dobiš za to ceno. Da te slučajno vmes v brez veze ne skubijo s kakšnimi doplačili, napitninami ipd. in je na koncu cena x2. Večina destinacij tko ni vredna, da za njih zgubiš več kot en dan (sicer so izjeme, ampak te so redke). Samo poglej toliko hvaljen Pariz za primer. Greš čez elizejske poljane, pogledaš Eifflov stolp, Notre Dame pa še Louvre in maš dost. Sam sem ga imel po enem dnevu poln q...., propadajoče mesto s prometom in zanikrnim prebivalstvom na ravni kakšne afriške države. Tistih par sicer lepih stavb se pa naveličaš gledat v enem dnevu...

Mkm | Gost | odg. 24.11.2018 @15:01 Prijavi neprimeren komentar

Pariz je eno lepših mest v Evropi in če tako govoriš o njem, mi je vse jasno. Najbrž ti nisi šel dlje od Postojne. 

nekdo | Gost | odg. 24.11.2018 @19:44 Prijavi neprimeren komentar

Slisi se kot popolen nesmisel. Raje pojdi na en konec sveta letno.

Batman | Gost | odg. 26.11.2018 @08:07 Prijavi neprimeren komentar

Ja, imajo lepe stavbe, mostove ipd. Ampak to je tudi vse. Rim, Praga in London (center) npr., to so lepa mesta, ki imajo dušo in kjer se počutiš prijetno. Pariz je pa hujši sekret kot kakšen Kairo.

Grem pred Louvre, stavba res lepa, ampak spredaj? Takrat je še bila tam ena steklena piramida, spadala tja ravno toliko kot FDV 'intelektualec' med astrofizike. Zraven kup črncev igra fuzbal. Par policajev jih gleda, zgleda tako kot da bi najraje še oni brcali žogo. Me je vse skupaj spominjalo na Angkor, kjer je džungla prerasla nekoč cvetočo civilizacijo. Ali pa na planet opic...

Grem naprej, ne naredim par korakov, se prikaže ena z enim prstanom, me sprašuje če je moj in mi ga rine v roko. Ne ni moj, ampak refleksno pač primeš kar ti moli. In že hoče denar... V predmestja med doktorje in inženirje pa tako boljš ne hodit. Tko da za Pariz, ne hvala. Ko se jim podre še tistih par palač, bodo kot kakšna Kinšasa...

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.