Popotniški forum

Java- streetfood in skriti kotički

Dodan 06.12.18 @00:38:48
Katja | Gost | odg. 06.12.2018 @00:38 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo,

v kratkem se odpravljamo na Javo in sicer za 3 tedne. Načeloma imamo približno idejo kaj bi radi videli, vendar se priporočam za kako informacijo za hidden spots in kake luštne vasice ali območja, brez trum turistov, torej kaj bolj neobičanjega.

In kot drugo (in bolj pomembno), me zanima, kakšna je tale reč z street food na Javi. Prebrala sem dosti različnih komentarjev (tipo: ne jej, ker umreš ali pa: edini in najboljši način prehranjevanja sploh!). V Južni Ameriki (Peru, Bolivija) smo jedli na ulici non-stop, pa nikoli ni bilo problemov, vendar pa si ne znam narediti najboljše slike ali raje ja ali pač raje ne. In še to- naj res nosimo sabo svoj pribor?

(ps: cepljeni smo za hepatitis a, b in tifus)

Vaše izkušnje?

Hvala!

borut | Gost | odg. 06.12.2018 @13:57 Prijavi neprimeren komentar

Napiši, kje se boste premikali in kaj bi radi videli, več potem.  Lp

Katja | Gost | odg. 06.12.2018 @19:54 Prijavi neprimeren komentar

Takole...celotnega plana še nimamo dodelanega, ampak premikali se bomo iz Jakarte do Yogye in potem od Yogye naprej do Malanga. Obiskat nameravamo širšo in ožjo okolico:

1. Jakarta

Puncak Bogor (za plantaže čaja)

Halimun Salak park

Bandung

2.Yogya

oba oba slavna templja (Boro in Prambar)

Dieng plateau (in Mt.Prau)

Mreapi

3. Surakarta

4. Malang

plaže pod Malangom, blizu Sempuja

borut | Gost | odg. 08.12.2018 @07:38 Prijavi neprimeren komentar

Zelo dobro špuro ste si zamislili in še s kakšnim dodatkom, bi bila pravgotovo zvezda vaših potovanj. Ker ne želim javno razkriti (zaradi vsesorte agresivnih agencij,kjer jih trenutno še ni) "mojih" krajev,kjer imam-imava že prave prijatelje, se lahko oglasiš na borut.volaric@gmail.com, ali pokličeš 041 390 318. Ker mislim, da ste tapravi popotniki, vam rade volje "izdam" te dodatke. Lp

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.