Popotniški forum

Filipini družinsko

Dodan 13.12.18 @10:13:48
felix7 | Gost | odg. 13.12.2018 @10:13 Prijavi neprimeren komentar

Kaj pa kakšna varianta, da vam agencija vse organizira, spiše program prav po vaših željah, vse rezervira in vi pol samo še potujete, brez da vas skrbi za organizacijo? Še vedno pa potujete sami in se vam ni potrebno prilagajati skupini. Mi smo šli na Filipine sicer z agencijo - Mister Matik, vem pa, da nudijo tudi to varianto "vodenja na daljavo". Preveri, mi smo bili res zadovoljni, se mi zdi, da smo ogromno odnesli, ni se nam bilo potrebno nekaj ekstra pripravljati na potovanje (če gremo v lastni režiji, to potegne ogromno za sabo, veliko si je treba prebrati, izluščiti iz vseh forumov, kaj se plača videti, pa si pol o teh zadevah še kaj prebrat, da ne greš samo gledat nekih stavb in kipov
Odvisno pač, kakšen tip človeka/družine ste. 

Mamba | Gost | odg. 13.12.2018 @12:48 Prijavi neprimeren komentar

Hm, zanimiva ideja, predvidevam, da si potem datume zbiramo sami (pri vodenju na daljavo). 

Zanima me še, koliko so vodiči pri tej agenciji fleksibilni, pa kako velike skupine imajo, pa da niso neki zateženi ...

BR | Gost | odg. 13.12.2018 @13:06 Prijavi neprimeren komentar

Khm.. glede na to, da imate otroke v OŠ, boste omenjeni dopust verjetno planirali med koncem junija in septembrom, ko je tam deževno obdobje in doba tajfunov, sploh na severu...

Pot do tja traja še enkrat dlje kot do Tajske, Melezije, Šrilanke.. Za manj kot 1 mesec dni, ni za hodit, ker je predaleč..

Kot drugo, poglej koliko pridejo letalske za 4 osebe.. Zraven pa prištej še vse stroške za 4 osebe, notranje lete, najeme apartmajev, rent-a-car... Azija je postala kar neprijazna do zahodnjakov.. v nas vidijo hodeče denarnice in te lupijo na vsakem koraku

No, meni se zdi to destinacija za solo, v dvoje in backpackerska potovanja, kjer se da šparat pa hrčkat, jest na ulici plus trpet na kakšnih lokalnih transportnih sredstvih.. za mlade že, s familijo pa tudi ok, če ste taki kalibri..

Na teh par stvari sem pomislila ob tvoji objavi, da vas mikajo Filipini

Lp Barbi

Gost | Gost | odg. 14.12.2018 @17:35 Prijavi neprimeren komentar

Mi smo bili z njimi na Filipinih. Top! Vodič je bil super, sproščen, krasno smo se ujeli, pa tudi ostali potniki so bili face in smo z večino ohranili stike. In se mi zdi primerno tudi za otroke. Malo jih bo najbrž zmatrala časovna razlika, ampak saj otroci so prilagodljivi, včasih še bolj kot mi tastari  

Ph | Gost | odg. 16.12.2018 @16:51 Prijavi neprimeren komentar

Bil že dvakrat na Filipinih v lastni režiji, pa ti povem, da ima Mistermatik zanič program in seveda visoko ceno. V primeru, da greste na pot sami,vam predlagam bolj turistične zadeve npr Boracay, Coron (manj turističen, lažje dostopen, ker je tam zraven letališče, lepši od El Nida) in Bohol. Lep otok je tudi Bantayan. Če ste bolj popotniki, potem sta dobri zadevi Siargao in Apo island (otok želv). Predvidevam, da imate samo 2 tedna, tako da vse ne bo šlo. Skratka pojdite sami, ker res ni tako veliko organizacije. Potrebujete letalsko do tja, notranje lete in prenočišča. Ostalo urejaš sproti. Stroški v lastni režiji pa so nekje 1200e za dva tedna.Lp

Aljaz | Gost | odg. 16.12.2018 @23:30 Prijavi neprimeren komentar

Nekateri raje damo vec in se ne ubadamo z organizacijo. Oni pa logicno da vzamejo svoj delez in da ne bodo delali zastonj. 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.