Popotniški forum

Turčija

Dodan 19.12.18 @14:22:13
potepuh | Gost | odg. 19.12.2018 @14:22 Prijavi neprimeren komentar

Turčijo sem obiskal 30x,nazadnje letos v septembru. Večinoma sem bil na počitnicah ,potoval pa sem tudi z avtoštopom - 4x.Lahko pomagam z nasveti in opisi te prelepe dežele in njenih prijaznih prebivalcih.

mj | Gost | odg. 19.12.2018 @23:22 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo, 

kaj priporočaš v 10-12 dneh? Radi bi šli z avtom naokoli. Hvala in lp

punca | Gost | odg. 20.12.2018 @15:02 Prijavi neprimeren komentar

Prijazni ljudje? Mogoce ze nekateri ampak so zelooo nadlezni sploh moski! Ne vrnem se vec v to dezelo. 

povsod je enako | Gost | odg. 25.12.2018 @19:44 Prijavi neprimeren komentar

Do zahodnjakinj so moški nasplošno zelo nadležni v vseh deželah bližnjega vzhoda. Maroko, Tunizija, Egipt, Turcija... Povsod je enako. Tudi če si v spremstvu drugega moškega, se najdejo predrzneži, ki stegujejo jezik!

Marko | Gost | odg. 30.12.2018 @17:13 Prijavi neprimeren komentar

Turčija z avtom. Obvezen ogled Istanbula(avto pustiti v varovanem parkirišču),iz Istanbula z trajektom na Princes islands - tam ni avtov razen dostave,je pa to turistični biser.Okoli 2 uri vožnje v eno smer.Trajekte imajo spodobne in zelo poceni.Nadalje Pamukkale,Kapadokija,Göreme, in do jezera Van. O vsakem teh krajev se na internetu najde ogromno opisov ,slik , filmov itd.Priporočam še skok do obale in obisk kakšnega mesteca npr. Alanya je zelo zanimivo mesto,čisto urejeno,ugodno za nakupe tekstila.Sam nisem prebival po kampih,vem pa da so in tudi za njih boste našli informacije na googlu.Notranjost države je še cenejša od obale,obvezno pa kupiti Turške lire,ker je za evro zelo ugoden tečaj.Midva z ženo se že leta oblačiva samo v Turčiji(seveda so nujne izjeme) in iz izkušenj lahko povem,da se izplača kupovati po trgovinah,kjer so fiksne cene in skoraj po pravilu kvaliteta na nivoju.Ne rečem,tudi po bazarjih kupim kakšno denarnico in spominke,no tam pa je potrebno barantat.Cene je treba precej znižati,vsaj za pol.Uživajte v kulinariki,kajti Turška kuhinja menda sodi med prvih pet na svetu.Solate in žar prednjačijo.Kupite si začimbe in nekaj vrst čajev.Poizkusite ADA čaj, pa za domov si vzemite evkaliptusov čaj in NAR čaj.Daš eno žličko v skodelico vroče ali mrzle vode in napitek je pripravljen.Nar je granatno jabolko in na cesti prodajajo izredno osvežujoč napitek iz  nara in pa pomarančni sok. Oboje brez vode,narejeno pred očmi na licu mesta,brez sladkorja,pa res 100 % sadni sok.Letos je bila cena za kozarec soka pomaranč,ki mu pravijo PORTAKAL en evro(6 lir) za 3 dcl !Če vam kdo ponudi čaj,ga vzemite iz vljudnosti - to cenijo.So precej prefrigani trgovci in na odprtih tržnicah se pogajajte za ceno.Tudi to cenijo.Bencin je trenutno cenejši kot v Sloveniji.Da ne pozabim,na cesti velja biti previden,kajti Turki vozijo precej po domače vsaj za naše pojme.Zaenkrat bodi dovolj,pa lepo se imejte! Marko

fabil | Gost | odg. 10.05.2019 @08:25 Prijavi neprimeren komentar
Kupite prave in ponarejene potne liste, vozniško dovoljenje (whatsapp: +359876256373) whatsapp ...................... + 359876256373 E-pošta ............................. barondocs91@gmail.com Kupite prave potne liste in vozniško dovoljenje (whatsapp: +359876256373) Osebne izkaznice, dovoljenje za bivanje, dovoljenje za delo z vizumom, državljanstvo, IELTS, GMAT, NEBOSH, TOEFL Na veljavnih dokumentih izdelujemo izvirne potne liste, vozniška dovoljenja, osebne izkaznice, vizume, žige in druge dokumente za naslednje države: Avstralija, Belgija, Brazilija, Finska, Francija, Velika Britanija, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Avstrija, Švedska , Švica, Španija, Velika Britanija, ZDA in nekatere druge. Ponujamo vam eno najboljših storitev na svetu. Večina strank je doživela našo resnično in izjemno storitev. Kupite ponarejene in prave dokumente na spletu Kupite vozniško dovoljenje na spletu Kupite lažne in prave potne liste na spletu Kupite vozniško dovoljenje na spletu Nakup novega rojstnega lista nakup dokumentov na spletu Kupite potrdila na spletu Kupi diplome na spletu Pridobite nove osebne izkaznice na spletu Originalni certifikati na spletu Kupi potni list na spletu Nakup osebne izkaznice na spletu Kupite vozniško dovoljenje na spletu Kupite dovoljenje za prebivanje na spletu Buy / Get Citizenship Online Kupite dokumente na spletu Kupite IELTS brez izpitov Kupi TOEFL Kupi GMAT Kontaktna e-pošta ......... barondocs91@gmail.com WHATSAPP ............ +359876256373 SKYPE ..................... baron fabil Ponujamo visoko kakovostne ponarejene račune za naslednje valute; kOWEDINA- koweit EUR - evro USD - ameriški dolar GBP - britanski funt INR - indijska rupija AUD - avstralski dolar CAD - kanadski dolar AED - Emirati dirham ZAR - Rand CHF - švicarski frank CNY - kitajski juan renminbi MYR - malezijski Ringgit THB - tajski baht
Sylvia Rogers | Gost | odg. 12.05.2019 @06:22 Prijavi neprimeren komentar
Buy Cow /Ox Gallstone & Cow Hair Ball Available On Stock Now @ (WhatsApp: +237673528224) DESCRIPTION -Full substance, -100% machine flayed -No ticks, no scratches, no humps -Size: 32 to 40 sq. ft. -Average size: 36 sq. ft. -Weight: 22kgs to 32kg -Average weight: 25kgs -Selection: 80% A/B, 20% C/D -Male 75% / Female 25% -1 x 40 container = 1700-2000 hides -Availability: 10 x 40 ft container - Impurity: No sand, No dust, No mud, No foreign object, no fats and no meat - Not available: No hair slip problem, No rotten Hides, No fats and meat on the Hides, No mule - No Holes, No Cuts, No Reheated, -Sand: non and clean from any other dust or mud. All Inquiries Below Ema­il: infodocuments4@gmail.com WhatsApp: +237673528224 Skype: info documents4 Cow /Ox Gallstones Specifications Cow /Ox Gallstones for sale for (wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20% ) We are full time exporter of high quality natural ox gallstone. Our product obtained from disease free cattle. We can supply up to 10 Kg. monthly. Shipment prompt by air courier (DHL). Price depends on ratio of wholestone / brokenstone. wholestone / brokenstone ratio is 80% / 20% wholestone / brokenstone ratio is 70%/30% wholestone / brokenstone ratio is 60%/40% Functions: To clear heat and release toxins. To eliminate endogenous wind and stop convulsions. to resolve phlegm and promote resuscitation.If you wish to try out what we have,then we will be so much pleased to get your inquiry.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.