Popotniški forum

Najcenejša zvezna država

Dodan 27.12.18 @11:22:01
Študent | Gost | odg. 27.12.2018 @11:22 Prijavi neprimeren komentar

Zdravo,

Bi lahko prosim naredili, kakšno diskusijo iz lastnih izkušenj o tem katere so najcenejše zvezne države ZDA glede prenočišč, goriva, osnovnih potreb... ali so cene v vseh državah sorazmerne?

Hvala in lp

... | Gost | odg. 27.12.2018 @12:10 Prijavi neprimeren komentar

Ne znam kaj dosti svetovati. Bolj kot se umikaš iz tako imenovanih centralnih območij kot so Florida, Ny in ostala velemesta... ceneje naj bi bilo. Ne vidim pa smisla v iskanju “poceni območij”, ZDA so drage. Lahko si znižaš stroške s kampiranjem in kuhanjem hrane. Prava Amerika (kot si jo predstavljamo mi), kjer je seveda turizem zelo razvit, terja svoj davek-visoke cene. 

Študent | Gost | odg. 27.12.2018 @13:20 Prijavi neprimeren komentar

Ne gre se zato, da bi se izmikal dragim območjem, ampak pišem zaradi možnosti preselitve na dolgi roki. Zato me vsekakor zanima katera so tista območja, kjer je življenje ceneje.

sda | Gost | odg. 27.12.2018 @16:00 Prijavi neprimeren komentar

Moje mnenje je, da ne smeš gledati samo cenovnega vidika. Nižje cene pomenijo nižji standard - manj služb, več kriminala (oz. več sosesk z višjo stopnjo kriminala). Predvsem v zda je na to potreben biti precej pozoren. Vsekakor najprej preveriš kje imaš največ možnosti za zaposlitev in potem iz tega izhajaš. Vreme je tudi eden pomembnejših faktorjev. In seveda ljudje, ki se precej razlikujejo (sever vs. jug ali metropole vs majhna mesta), mesta z veliko mehiškimi priseljenci, itd.... Če si malo potoval po ZDA veš o čem govorim, drugače pa malo pogooglaj. Najbolj boš pa sam pri sebi vedel kaj so tvoje želje oz. kaj je bližje tvojemu življenskemu stilu.

 

  

Študent | Gost | odg. 27.12.2018 @16:18 Prijavi neprimeren komentar

Hvala,

žal še nisem potoval po Ameriki ampak v prihajajočem letu načrtujem, zato da malo raziščem te kraje. Glede na to, da imam znanja iz veterine, varstvoslovja in natakarstva tudi zaposlitev za čim krajši čas, nebi bila takšen problem. Najhujše mi je to, da bi prišel gor z relativno majhno vsoto denarja cca. 1500-2000€, tam bi bilo vse enormno drago in si nebi mogel privoščiti niti začetka.

... | Gost | odg. 27.12.2018 @17:46 Prijavi neprimeren komentar

Seveda je na podeželju lažje shajati, a še težje začeti. Ne razumem zakaj hočeš v Ameriko, ki ti je že po lastni presoji težko dosegljiva.  Imaš veliko priložnosti v Evropi, ki niso tako tvegane. In še enkrat- Amerika je lahko neizprosna, bolj kot se umikaš iz mest, slabše so lahko razmere, sploh za nekoga, ki ni na tako okolje prilagojen in nima poznanstev. 

MSM | Gost | odg. 29.12.2018 @14:38 Prijavi neprimeren komentar

Relativno gledano - najcenejše (in tudi bolj varne) države so tiste, kjer vladajo republikanci. Demokrati s svojo progresivno politiko ne znajo nič drugega kot dvigati davke s katerimi financirajo svojo utopične projekte (en takšen zelo lep primer je npr. Kalifornija). 

Glede službe pa tako: imam znanca, ki se je pred dvema letoma odselil v Pensilvanijo. Začel je iz nič, kot navaden garač v gradbeništvu. Ker je bil priden je delodajalec izkoristil njegov potencial, ga pošiljal na izobraževanja, kjer se je zelo dobro izkazal in je danes med najbolje plačanimi delavci v firmi ter načrtuje da bo v roku dveh let zaslužil svoj prvi milijon dolarjev. 

Priložnosti je v ZDA več, kot jih je v Evropi. Največja ovira ki je, je relativno zapletena priseljenska politika. Če hočeš vse po črki zakona, te čaka kar nekaj birokratskih ovir, ki jih je treba preskočiti da prideš do dovoljenja za delo in bivanje (in še več, če hočeš do državljanjstva). Če greš mimo zakona, pa obstaja resna nevarnost, da bodo to ugotovili in ti brez pomislekov za vedno prepovedali vstop...

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.