Popotniški forum

Ocvirki

Dodan 13.01.19 @09:26:56
Matjaž | Gost | odg. 13.01.2019 @09:26 Prijavi neprimeren komentar

Resno vprašanje. 

Ali lahko na letalo v zaprti posodi nesem ocvirke? 

odvisno | Gost | odg. 13.01.2019 @09:38 Prijavi neprimeren komentar

Načeloma da, vendar je odvisno tudi kam jih neseš. Nekatere države ne dovolijo vnosa živalskih proizvodov na svoje ozemlje. Za več informacij preveri predpise države kamor potuješ.

... | Gost | odg. 13.01.2019 @10:42 Prijavi neprimeren komentar

Maščoba v ocvirkih se lahko tretira kot tekočina (enako kot bi nesel konzervo paštete). Torej pazi da ne presežeš 100ml na eno embalažo. Drug zadržek je pa že zgoraj opisan.

neumnost | Gost | odg. 13.01.2019 @11:25 Prijavi neprimeren komentar

Neumnost. Ocvirki so v trdnem agregatnem stanju, torej ne morejo spadati pod tekočine!

... | Gost | odg. 13.01.2019 @12:42 Prijavi neprimeren komentar

Obstajajo tudi tekočine z veliko gostoto kot so kreme, zobne paste in geli, med drugim tudi prehrambeni izdelki. In pri ocvirkih je vsa mast, razen koščkov mesa,tekočina. In pri večji količini ocvirkov  se te masti precej nabere. Kdo se zdaj dela neumnega?

 

* | Gost | odg. 13.01.2019 @20:01 Prijavi neprimeren komentar

Seveda, ocvirki spadajo pod tekočine. Kot tudi puder ali mascara recimo. V oodani prtljagi sicer ne bi smelo biti problemov, v kolikor država, kamor greš, to dovoljuje.

Mojčka | Gost | odg. 18.01.2019 @10:39 Prijavi neprimeren komentar

Zgornja dva komentarja sta pa sigurno napisala dva kavčarja, ki v živo ocvirkov še vidla nista... 

Mojčka | Gost | odg. 18.01.2019 @10:42 Prijavi neprimeren komentar

Prepisano iz sskj:

ocvirek ocvírek  -rka m (ȋ) 1. nav. mn. košček svinjskega mesa, ki ostane pri topljenju slanine.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.