Popotniški forum

Char potovanja

Dodan 13.01.19 @19:10:35
Kikach | Gost | odg. 13.01.2019 @19:10 Prijavi neprimeren komentar

pozdravljeni,

 

razmisljam, da bi sel s Cgar potovanji na Kubo. Kaksne imate izkusnje z njimi? 

WW777 | Gost | odg. 11.02.2019 @12:41 Prijavi neprimeren komentar
Enkrat sem šel z njimi. Je bilo v redu, tko da če kdo drug nima boljših informacij, kar pejt.
sončnica | Gost | odg. 12.02.2019 @09:36 Prijavi neprimeren komentar
Na Kubi sicer nisem bila, sem pa šla s Charom že 3x in sem bila vsakič zadovoljna. Moraš pa vedet, da to niso udobna Kompas potovanja v all-inclusive resortih in tudi vodnik ti ne bo na vsakem vogalu recitiral zgodovine kraja od leta 0 dalje. Je pa količina podanih informacij odvisna od posameznega vodnika in od njegovega stila vodenja. Vodnik je tu predvsem sopotnik, ki takrat, ko ne gledaš, organizira vse zadeve, da potovanje lepo teče. Ta stil potovanja je lahko za koga naporen, veliko je aktivnosti, vsak dan menjaš kraj in prenočišče. Veliko je prevozov, od kombijev, avtov, nočnih/dnevnih busov, notranjih letov. Glede bolj "avanturističnih" aktivnosti pa je tako, da so opcijske. Tako da če ti ni za it na rafting ali bungee, pač ne rabiš it, ponudijo neko alternativo in seveda tudi ne plačaš za stvari, ki se jih ne udeležiš. Vodnik 3x tekom potovanja pobere denar, tako imenovan "skupna kasa", znesek pa je že vnaprej določen pred potovanjem. Iz tega denarja vodnik plačuje izključno namestitve, prevoze, lokalne vodiče. Hrana in pijača je v lastni režiji, razen tam, kjer je že vključena v prenočišče ali organizirano aktivnost. Vodnik pozna lokalno sceno in svetuje, kje je ok hrana. Skupine so zelo mešane, sopotniki različnih starosti od npr. 25 do 75, pari, samski, prijatelji, kdaj tudi kakšna družinica. Vedno najdeš nekoga, ki je bolj za žur in nekoga, ki je bolj umirjen. Pred potovanjem je obvezen sestanek, kjer se predstavi program, izpostavi posebnosti, spozna sopotnike in vodnika. Evo, to je moja izkušnja. Sicer pa je pri vseh potovanjih tako, da pričakuj manj in dobil boš več
Rocco | Gost | odg. 20.02.2019 @13:46 Prijavi neprimeren komentar
Ma ne nabijaj. Char potovanja so kar udobna, razen seveda za kakšne razvajence. Vodič ti res ne zrecitira vse zgodovine, ampak nam bi lahko vsaj prizanesel z neumnostmi in netočnostmi, ki jih je klatil. Ampak če potegnem pod črto, v konkurenci kakršni je pač v Sloveniji (že skoraj astronomsko drag Oskar, nekaj eksotov, ki so dragi in grejo nekam enkrat na 10 let ter alkoShappa) je Char v redu in ga priporočam.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.