Popotniški forum

Podjemna pogodba za

Dodan 13.02.19 @20:34:20
Lalalo | Gost | odg. 13.02.2019 @20:51 Prijavi neprimeren komentar
(Prenovljen forum ne dela) Pozdravljeni, rada bi vprašala, če kdo pozna kaj več na temo zaposlitve EU državljana preko podjemne pogodbe. Namreč na internetu ne najdem zadovoljivih informacij. Je imel kdo takšno izkušnjo, kot delodajalec ali delavec? Sama sprašujem iz stališča delavca. Fantu, ki je državljan EU je ponujeno delo preko podjemne pogodbe (ustaljena praksa v društvu.) Gre se za težko in slabo plačano delo. Za plačo (+ stroški, davki, prispevki) bi bilo namenjeno okoli 400 EUR na mesec. Koliko bi bilo potem to v NETO plači? Ali se v tem primeru ne upošteva splošna davčna olajšava (okoli 6000 EUR za letni dohodek). Namreč celoletni dohodek pridobljen v Sloveniji bi bil krepko pod to cifro (6000 EUR). Fant ni davčni rezident v Sloveniji in bi bil v Sloveniji manj kot 6 mesecev. Ni redno zaposlen nikjer. Kakšen bi bil strošek za plačilo na tuj TRR? A je možno pri podjemni pogodbi plačat delavcu v gotovini? Kako je z akontacijo dohodnine? Ne dobi nobenega davka nazaj (kot bi ga dobil slovenski državljan). Kako je z zdravstvenim zavarovanjem? Ali je obvezno imeti odprt bančni račun v Sloveniji? Vem, da je obvezna davčna številka. In na koncu katere so razlike v obdavčitvi dela preko podjemne pogodbe za EU državljana in za slovenskega državljana? A ima prvi iste pravice kot drugi? Za nekatere druge države, vem da se davek plača v državi, kjer se živi. Torej, če gre npr. Poljak delat v Francijo za 10 dni, plača davek na Poljskem in ne v Franciji (za tistih 10 dni). Hvala za katerokoli informacijo in nasvet na koga naj se obrnem na to temo. Za razne svetovalce žal nimam denarja.
Lalalo | Gost | odg. 20.02.2019 @21:48 Prijavi neprimeren komentar
Sem jim pisala na mail pa še niso odgovorili. Pri uradnih službah pa imam vedno raje pisno komunikacijo.
Nevenka01 | Gost | odg. 08.07.2019 @21:24 Prijavi neprimeren komentar
Zakaj ga pa ne zaposlite za dolocen cas ali krajsi delovni cas? Vsekakor je to ceneje za delodajalca in bolj ugodneje za delavca. Razen ce se zmenite da dobi na podjemno do 200€ ostalo pa na roke.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.