Popotniški forum

Drage letalske karte v zadnjem času? Gledam za NY, USA.

Dodan 31.03.19 @12:47:10
Ani | Gost | odg. 31.03.2019 @12:47 Prijavi neprimeren komentar
Živijo se vam ne zdi, da so zadnjih nekaj tednov letalske karte nekam drage? Iščem povratni let za 2 osebi v New York, 10 dnevno potovanje. Najprej me je zanimal termin konec aprila - začetek maja in je bila cena tudi po 800 € in več na osebo. Sedaj pa gledam prvo polovico septembra, kjer ne pridem pod 1.400 € za oba. Iščem karto, ki že vključuje po 1x check-in prtljago do 23 kg na osebo (tiste zelo nizke cene na Skyscynnerju so vse najnižje možne, brez oddane prtljage, z več prestopi). Oddana prtljaga praktično ni več vključena v vsako karto, je že stvar upgrade-a in kar hitro tale privlačna najnižja cena poskoči za 50% ali več. Res zoprno. Gledam pa odhode iz Ljubljane, Trsta in Benetk.
Hduaaj | Gost | odg. 31.03.2019 @17:30 Prijavi neprimeren komentar
Takole bom rekel, problem je v tem ker so benetke edino letalisce ki ga gledate da bodo ka rtr poceni (trst, lj... So draga) pa priporocam ce je karta tam neke od 350 do 400 eur in so saj normalni prestop, pa da ni dodane check in prtlage, se vam to bol splaca in jo kasneje pri nakupu doddate pridete bolj pocen skozi, tam nke do 400 eur na osebo. Iscite iz letalics, benetke, dunaj, minhn, zag, budimpesta.... Pa spremljajte akcije na izlet na dlani??
Ani | Gost | odg. 01.04.2019 @08:57 Prijavi neprimeren komentar
Gledam letališča LJ, ZG, TS in VE (ostalo mi je vse predaleč). Najcenejše karte so načeloma Benetke nato sledijo Trst, Ljubljana, Zagreb. S tem, da praktično nobena ne vključuje oddane prtljage. Pri določenih prevoznikih je cena dodatnega check-in kovčka na osebo v eno smer kar 70 €, kar za tja in nazaj pomeni dodatnih 280 €! Tako da se doplačilo na spletu ali osebno na letališču ne splača. Sam itinerarij je sicer povsod OK, 1 prestop, max. potovalni čas 13 ur. Ja, spremljam tudi Izlet na dlani, Po svetu, Secret Flying. Očitno je nekje 700 € na osebo standard. Bom še malo počakala, sicer pa glede na to da je pot v NY zelo zaželjena bo pač tudi cena sprejemljiva Sem samo preverila ali tudi drugi opažate kakšne posebno visoke cene. In btw, kakšen obup je tole naše brniško letališče - gledam za kaj ugodnega čez prvomajske praznike pa so cene in povezave porazne ... kakšen mediteran, eu prestolnice ipd. totalno predrago in logistično povsem zgrešeno.
Banana | Gost | odg. 06.04.2019 @17:17 Prijavi neprimeren komentar
Razumem tvojo frustracijo. Glede na to, da se je v ne tako oddaljeni preteklosti dalo letalske karte za NYC dobiti tudi že za dobrih 200€, je cena 800€ res pretirana. Na žalost opažam, da je pri nižjih cenah kart treba sklepat vedno več kompromisov- doplačilo oddane prtljage, več prestopov, dolgi vmesni postanki, oddaljena odhodna letališča... Je NYC konkreten cilj- kaj pa zahodna obala? Cene kart za LA se v septembru 2019 gibljejo okrog 500€ (iz Benetk).
Ani | Gost | odg. 08.04.2019 @06:57 Prijavi neprimeren komentar
Banana, ravno to sem imela v mislih - drastičen dvig cen. Sicer potujem zato, da uživam in ne zato, da čim več prišparam vendar se pri sklepanju kompromisov glede prestopov, prtljage, nenavadnih ur leta ipd. nisem več pripravljena pretirano prilagajat. To je trpljenje Vseeno pa je cenovno ugodna karta seveda zaželjena. NYC je cilj, celotna zahodna obala je že bila obdelana. Trenutno je nekaj upanja z odhodi iz Brnika, kot kaže lahko izbrskam septembrski termin za 500+ €, samo rezervirat moram čim prej. Potem pa še hoteli (ki jih je malo morje in so tudi kar zasoljeni), odločili smo se tudi za 7-dnevni NYC Pass.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.