Popotniški forum

Kolumbija, ali vseeno raje Kuba

Dodan 15.04.19 @09:08:33
Jakob Smolič | Gost | odg. 15.04.2019 @09:08 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo Po preteklih potovanjih v Aziji in S. Ameriki me vleče proti jugu. Z dekletom nameravava potovati v septembru. Kam? Ona se nagiba h Kubi, jaz h Kolumbiji. Moji pomisleki glede Kube: masovni turizem, "umeten" filing.. Pomisleki glede Kolumbije: varnost, transport. Kaj iščeva: kulturo, naravo, in na koncu nekaj dnevni počitek pod palmo. Prosim vas za mnenja glede Kube, predvsem pa Kolumbije. (na kaj je je treba biti pozoren, kakšna je varnost, znanje angleščine - komunikacija)? Hvala!
Assaik | Gost | odg. 16.04.2019 @20:55 Prijavi neprimeren komentar
Kuba ima masovni turizem, zaradi katerega sem bil razočaran. To je nekaj takega kot klasična Tajska, če sta bila slučajno ze tam (Phuket, Phi Phi, Chiang Mai,..). Jaz sem bil en teden na hitro, ampak ti povem, da je veliko lepša dezela Mehika- Jukatanski polotok, malo poguglaj za bloge. In tudi cenejša! Kolumbija je glede varnosti bolj vprašljiva, ampak kaj drugega lahko od Latinske Amerike pričakuješ? Kolumbija je velika, zato potrebuješ vsaj 3 tedne. Je tudi bolj backpackerska in potemtakem bolj exploring, adventurous zadeva. Če gresta v Kolumbijo, ne izpustita otoka San Andres in Cocora valleya! Skratka če sta bolj sorte za destinacije aka Florida, Phuket, Bali potem Kolumbija definitivno ni ok izbira.
Guajiro | Gost | odg. 17.04.2019 @20:00 Prijavi neprimeren komentar
Kuba ni tako slaba, če odpraviš hitro z "obveznim" itinerarjem, ki pa vključuje precej pomembnih znamenitosti (v mislih imam Havana - Vińales - Trinidad - Varadero ter druge kopalne cone: Cayo Coco, Cayo S. Maria, Guardalavaca ...). Ostalo pa ni tako nabito s "programiranim" turizmom. To ne pomeni, da turistov ni, ampak tam scena ni tako konfekcijska: mesta kot so Cienfuegos, Sancti Spiritus, Ciego de Avila, Camagüey, Las Tunas, Holguin, Bayamo, Santiago, Guantánamo in še nekaj jih je (da ne govorimo o podeželju), lepo živijo svoje življenje in niso preveč izumetničena za turiste, čeprav jih je, tako kot povsod po svetu, vedno več. Tudi Havana ni tak obup: če se ne omejiš na Obispo in še nekaj uličic v Stari Havani, Malecon in Rampo v Vedadu, se najde še marsikaj zanimivega in pristnega, če imaš le malo raziskovalske žilice. Opozoril bi pa na nekaj, kar bi lahko bilo bolj moteče: september je najbolj moker mesec v letu in takrat je tudi največja možnost hurikanov (spomni se Irme pred dvema letoma), ki ti lahko prekrižajo načrte - so pa tudi letalske karte praviloma septembra najcenejše. Toliko v premislek.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.