Popotniški forum

Madeira ali Azori

Dodan 04.05.19 @18:12:33
Matic1894 | Gost | odg. 04.05.2019 @18:12 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, s punco imava namen iti na prvo skupno potovanje oz. na prvi skupni "dopust" (še frišno zaljubljena :P) in sicer nekje v mesecu septembru (sva študenta - torej po izpitih) in sva na spletu našla ugodne letalske karte proti Madeiri in Azorim. Sam sem na Portugalskem že bil, vendar teh otokov nisem uspel obiskati. Torej...oba sva ljubitelja narave in sva dosti aktivna (rada hodiva v hribe, kampirava, tečeva, kolesariva), tako da neko poležavanje na plaži odpade, zato se mi ti otoki ne zdijo tako slaba izbira. Potovanje bo trajalo nekje od 7 do 10 dni, ne misliva spati v hotelih s 5 zvezdicami, hoditi na večerje s 5 hodnimi meniji, itd. Ta denar bova raje izkoristila za kakšno ladjo in notranji let iz otoka na otok in kakšne druge zanimivosti. Zanima naju kaj mislite, da bi bilo bolj primerno nama Madeira ali Azori? Imate mogoče kakšen nasvet glede prevoza po otoku (avto, javni prevoz)? je mesec september primeren čas za obisk? Kje prespati (domačini, airbnb, booking). Za kakršnokoli informacijo bova hvaležna Hvala Lep pozdrav
Nina969 | Gost | odg. 12.05.2019 @12:37 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo Na Madeiri še sicer nisem bila, ampak vsi pravijo, da je lepo in imaš dosti za početi. Lahko pa vama svetujem za Azore, ki so prečudoviti. Jaz sem bila lani julija za 10 dni, obiskala sem Sao Miguel in Santa Mario. Zelo priporočam to stran https://www.visitazores.com/en Midve s kolegico sva spale prek couchsurfinga pri eni domačinki in prek airbnb-ja. Priporočam pa, da si prenočišče vse vnaprej rezervirata, ker midve si nisva in je blo vse polno in sva dva dni spale v avtu, ker nisva dobile nikjer za prespat. Na Santa Mario se zelo splača z ladjo, mislim, da sem dala 50 evrov za povratno karto. Je pa Santa Maria ful mala, so pa ljudje bolj prijazni kot na Sao Miguel. če si rentaš skuter je super, si okoli otoka hitro. Maš tudi app visitazores, a vglavnem dosti informacij se da dobit na internetu. priporočam zelo.
DRW | Gost | odg. 24.05.2019 @10:56 Prijavi neprimeren komentar
Na Madeiri še nisem bil, kot pravijo je zelo v redu. Sem bil na Azorih, priporočam. Predvsem Flores, Sao Miguel in Sao Jorge.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.