Popotniški forum

Slovenska oz. Schengenska viza za tujce

Dodan 14.05.19 @11:53:40
Jasmina | Gost | odg. 14.05.2019 @11:53 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, zanima ali ima kdo kakšne nove izkušnje, nasvete ipd. glede pridobivanja Schengenske vize za tujce? Ali pa morda veste na koga se lahko obrnem po dodatno pomoč? Imam fanta iz Nepala za katerega sva želela urediti turistično vizo na nemški ambasadi v Katmanduju, ki zastopa Slovenijo. Ambasada mu je kljub vsej potrebni in ustrezni dokumentaciji zavrnila vizo, češ, da ni zagotovoljeno, da se bo vrnil nazaj v Nepal in, da ni bilo mogoče zadostno dokazati njegovega družinskega in gospodarskega ozadja v Nepalu (kaj točno bi to naj pomenilo, še sami verjetno ne vedo). Skratka kot razloge zavrnitve so navedli zgolj t.i. "mehke razloge", ki jih je seveda težko izpodbijati oz. gre bolj za moja beseda proti njihovi. Na zavrnitev se je seveda pritožil in bil ponovno zavrnjen. Pisala sem tudi na ministrstvo za zunanje zadeve, pa so mi odgovorili, da se ne morejo vmešavati v delo ambasade. Ker so v drugi zavrnitvi zapisali, da to, da je samski in brez otrok pri njegovih letih (24), dejstvo, da ima starše in brata ni zadostno za utemeljeno družinsko ozadje, to pomeni, da bodo vedno znova in znova lahko navajali enak razlog za zavrnitev. Čeprav se imava zelo rada in se bova nekega dne verjetno tudi res poročila, si noben od naju tega ne želi narediti iz birokratskih razlogov, ampak, ko bova oba pripravljena na to in bova dejansko lahko dlje časa živela skupaj. Zanima me kakšne možnosti sploh še imava, da bi lahko preživela skupaj malo več časa kot pa zgolj 3x letno, ko si lahko jaz časovno in finančno privoščim potovanje v Nepal? V Sloveniji bi lahko dobil tudi delo, saj sem našla delodajalca,, ki bi ga z veseljem zaposlil, vendar pa sem tudi glede tega brala, da je ogromno birokracije in pogojev, ki morajo biti izpolnjeni. Na internetu sem našla nekaj podjetij, ki bi naj tujcem pomagali pri pridobivanju delovnih viz, vendar se na moje povpraševanje sploh niso odzvali. Poznate morda koga, ki bi nama lahko kakorkoli pomagal? Vesela bom kakršnekoli informacije.
BR | Gost | odg. 23.05.2019 @11:07 Prijavi neprimeren komentar
Zakaj pa ti ne greš živet v Vietnam? Tudi tako se bosta spoznala in ugotovila ali si želita biti skupaj pa še njegovo kulturo boš spoznala Pri teh "velikih ljubeznih" s tujci se lahko tudi pokaže, da je fante rabil le papirje za EU.. Poroko zaradi vize pa ti odsvetujem oz. se dobro pozanimaj, da si ne boš zaštrikala življenja s kakim svetovnim delomrznežem oz. lenuhom.. Kolegica je tako našla arabskega žrebca in se poročila. Dokler sta vandrala po svetu je še šlo, v Sloveniji pa se ni navadil in se je pustil vzdrževati nekaj let.. in potem k sreči odmaglil k novi sponzorki.. Tako predvsem lovijo turistke in druge zgubljene duše. Lp Barbi
Ana9 | Gost | odg. 16.09.2020 @11:10 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo, za to obstaja podjetje, ki nudi pomoc pri pripravi vse dokumentacije.
Lidija78 | Gost | odg. 13.01.2021 @14:01 Prijavi neprimeren komentar
Živjo, a lahko pustiš kontakt? Imam podobne težave. lp.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.