Popotniški forum

Jug Francije septembra - sopotnica

Dodan 19.06.19 @12:00:06
Bostjan | Gost | odg. 19.06.2019 @12:00 Prijavi neprimeren komentar
Od 9. do 13. 9. bom službeno v Maresille. Potem bi privat podaljšal, za kar iščem sopotnico. Časovno tako-rekoč nisem omejen. Iz Benetk tja letita EasyJet in Volotea, ki naneseta manj kot 100€. Možnost je tudi vlak, ki je malo dražji. Iz Milana vozi 7,5 ure, brez prestopanj. Za nazaj je dobra možnost prestopanje s postankom v Nici. Star sem 40 let.
Bostjan | Gost | odg. 21.08.2019 @11:45 Prijavi neprimeren komentar
Po branju vodiča poleg Marseille planiram Calanques, Georges du Verdon, mogoče Luberon, Nimes in Pont du Gard, Toulouse, mogoče Carcassonne in na poti (z vlakom) nazaj Nice.
Pojavila pa se je tudi (nepotrjena) možnost, da bi privat potoval pred službenim delom. Tukaj je možnost let iz Benetek v Toulouse.
Danes sem opazil, da po novem Volotea leti tudi iz Reke v Marseille.
B:R | Gost | odg. 22.08.2019 @12:17 Prijavi neprimeren komentar
Hej, kako pa misliš raziskovat Provanso in vse našteto? Omenjaš letalo, vlak.. sama sem bila dol z avtom, ker so razdalje med kraji precejšnje.. že za Calanques rabiš svoj prevoz, ker je to veliko področje in so zalivi dostopni po cesti.. Verdon je pa itak precej stran.. Barbi
Bostjan | Gost | odg. 22.08.2019 @15:41 Prijavi neprimeren komentar
Letalo je mišljeno med Italijo in Francijo. Prav tako je bil mišljen vlak, s tem da bi predvsem s slednjim tudi potoval naokoli. Kjer ga pa ni pa z avtobusom.
Konkretno Calanques so dosegljivi z busi 19, 20, 21. Od tam naprej so lepe sprehajalne poti. Če prav razumem in je to še mestni promet je cena vožnje 1,60 € oz. 5,20 € za cel dan.
Za Verdon je možnost bus do Castellane, tam pa s kakšno agencijo naprej, sploh če bi vzel kanu.
Tako nekako lahko povzamem LP.
Zasebno: bglazar afna hotmail
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.