Popotniški forum

prestop na letališčih

Dodan 16.07.19 @11:35:10
vprašanje33 | Gost | odg. 16.07.2019 @11:35 Prijavi neprimeren komentar
pozdravljeni! Mene zanima kako je z prestopanjem grem v miami decembra in me zanima ali moram na prestopnem letališču na novo kupiti karto ali ne?
n | Gost | odg. 16.07.2019 @13:20 Prijavi neprimeren komentar
Ne. Načeloma kupiš karto, ki ima vezane lete. Ko oddaš prtljago na letališču jo "čekiraš" do končne destinacije. Če imaš vmes prestopanje, ti prtljage ni potrebno dvigniti. Izjema je prestopanje znotraj ZDA, kjer moraš včasih le pokazati svojo prtljago (jo že postavijo v vrsto in so uslužbenci zraven). Če na izhodnem letališču oz. ob on-line prijavi na let (check-in) ne dobiš vstopnih kartonov za vse naslednje lete, moraš te dvigniti na vmesnem letališču kjer pristaneš. Ob tem pazi, da pokažeš prtljažnico (listek, kjer je koda prtljage, ki jo dobiš ob oddaji prtljage), da zagotovo na isto letalo vkrcajo tudi prtljago. Če nimaš vezanih letov, moraš prtljago po prvem letu dvigniti in jo ponovno oddati. Tudi v tem primeru vse potrebne karte običajno kupiš že prej.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.