Popotniški forum

Zaposlitev in permanentna selitev v ZDA.

Dodan 19.11.19 @12:19:48
MartinKrpan | Gost | odg. 19.11.2019 @12:19 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, po daljšem brskanju po internetu sem postal samo še bolj zmeden glede informacij, kako se sploh lotiti takega koraka. Informacije so večinoma napisane za študentska dela, začasna dela v trajanju 1 meseca ali delo v državah EU. Jaz pa iščem informacije, katere potrebne postopke rabim sprožiti in kaj vse moram tu v SLO ukiniti (domala vse, od A do Ž), da ne bi prišlo do dvojnega obdavčevanja in podobno. Šlo bi za selitev v ZDA, Severna Karolina, kjer bi si uredil tudi stalno prebivališče in vse potrebno za samostojno življenje. Imam znanca, prijatelja, ki bi me zaposlil na delovnem mestu, kjer so potrebne posebne kvalifikacije, katerim ustrezam. Torej delodajalca v ZDA imam. Katere postopke in papirje moram pridobiti oziroma jih mora pridobiti on, da se sproži postopek zaposlitve in kasneje migracije? Zavedam se, da obstajajo tudi agencije, ki pomagajo pri tovrstnih migracijah, a nimam zaupanja v te agencije in tudi stroškovno vzamejo kar zajeten delež denarja zase, pri življenjski potezi, ki terja vse prihranke in še več. Napotki in usmeritve bi bile zelo dobrodošle. V kolikor pa lahko kdo posreduje lastno izkušnje za konkreten primer, pa bi bilo sploh neprecenljivo. Hvala.
B:R | Gost | odg. 19.11.2019 @13:53 Prijavi neprimeren komentar
Hej, ne bo držalo, informacije so tudi za delovne vize.. https://si.usembassy.gov/visas/employment/ o urejanju papirjev v Sloveniji pred odhodom pa tudi vse piše na netu, osnovne infote pa dobiš na: https://e-uprava.gov.si/podrocja/osebni-dokumenti-potrdila-selitev/selitev-prijava-odjava-prebivalisca.html Za informacije glede davkov bi pa poguglala DURS strani.. No pa saj bo še kdo napisal iz lastnih izkušenj o selitvi. Veliko sreče v Tramponiji Lp Barbi
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.