Popotniški forum

Apaurini v ročni prtljagi

Dodan 04.01.20 @10:07:55
Tin11 | Gost | odg. 04.01.2020 @10:07 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, ker sem se pred kratkim zdravila z antidepresivi zaradi hudih paničnih napadov (dušilo me je, nisem prišla do zraka, tiščanje v prsnem delu), mi je takrat zdravnica predpisala tudi apaurine, ki sem jih jemala le po potrebi. Sicer ne uporabljam nič več od navedenega, imam pa apaurine še vedno s seboj kamorkoli grem, za vsak slučaj, ker sem imela res grozne napade. Zanima me, če kaj komplicirajo, če bi jih imela par v ročni prtljagi?
B.R. | Gost | odg. 06.01.2020 @13:20 Prijavi neprimeren komentar
S paničnimi napadi na letalo??? Bolje bo da ti in apaurini ostanete doma ha ha No, za prenos zdravil čez mejo je potrebno imeti sabo zdravniško dokumentacijo oz. izvid s predpisanimi zdravili (verjetno tudi overovljen prevod, če greš v tujino) in prijaviti carini.. Če te dobijo s tabletami na rentgenu, bo to pač prekršek.. tablete ti bodo vzeli, tebe pa povabili k sodniku za prekrške.. v najboljšem primeru. Odvisno tudi kam potuješ in kako tam tolerirajo pomirjevala, opiate in podobne substance.. Lp Barbi
Matej Brus | Gost | odg. 19.01.2020 @11:29 Prijavi neprimeren komentar
Če imaš manjšo količino tablet (za osebno rabo), ti nihče ne bo kompliciral.Vedno s seboj nosim od nalgesinov, claritinov za alergijo, pa tudi kakšen apaurin za spanje v kolikor je let dolg. Nikoli nobenih komplikacij. Kam pa pridemo, če bi za vsako tegobo potrebovali zdravniško potrdilo. Kar mirno manjšo količino dej v zip vrečko in te po vsej verjetnosti nihče tudi vprašal ne bo za njih.
Linkyy | Gost | odg. 27.01.2020 @09:17 Prijavi neprimeren komentar
Tako je, načeloma nihče ne bo kompliciral. Imej s seboj količino, ki misliš da jo boš dejansko potrebovala in ne cele škatlice. Jaz vedno zraven vzamem svoja zdravila, kakšno tabletko Lexaurina, pa proti bolečinam in še kaj, za ziher, v ročni prtljagi. Potujem pa v Maroko, pogosto, in še nikoli se ni nihče zanimal za zdravila, niti jih ne vzamem ven iz ročne prtljage ko gre čez rentgen. Mislim, da se za dve ali tri tabletke ne rabiš obremenjevat.
nekdo123 | Gost | odg. 01.02.2020 @12:04 Prijavi neprimeren komentar
Ce te skrbi. Prosi zdravnika za zdravnisko potrdilo. Verjetno bo sposoben spisati v anglescini, da ne bo potreben se prevod. Najverjetneje ne bodo komplicirali, ce gre za mansjo kolicino za osebno rabo. Sam bi jih dal v oddano prtljago, ker je veliko manjsa moznst, da se kdo vtakne vanje. Na letalo pa magari vzames tableto ali dve. Odvisno kam potujes, marsikje je ta zdravila zelo enostavno kupiti brez recepta in lahko kupis tudi na destinaciji. Ce bi jih izgubila, ali rabila vec, pa ti prav pride zdravnisko potrdilo.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.