Popotniški forum

Apaurini v ročni prtljagi

Dodan 04.01.20 @10:07:55
Tin11 | Gost | odg. 04.01.2020 @10:07 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni, ker sem se pred kratkim zdravila z antidepresivi zaradi hudih paničnih napadov (dušilo me je, nisem prišla do zraka, tiščanje v prsnem delu), mi je takrat zdravnica predpisala tudi apaurine, ki sem jih jemala le po potrebi. Sicer ne uporabljam nič več od navedenega, imam pa apaurine še vedno s seboj kamorkoli grem, za vsak slučaj, ker sem imela res grozne napade. Zanima me, če kaj komplicirajo, če bi jih imela par v ročni prtljagi?
B.R. | Gost | odg. 06.01.2020 @13:20 Prijavi neprimeren komentar
S paničnimi napadi na letalo??? Bolje bo da ti in apaurini ostanete doma ha ha No, za prenos zdravil čez mejo je potrebno imeti sabo zdravniško dokumentacijo oz. izvid s predpisanimi zdravili (verjetno tudi overovljen prevod, če greš v tujino) in prijaviti carini.. Če te dobijo s tabletami na rentgenu, bo to pač prekršek.. tablete ti bodo vzeli, tebe pa povabili k sodniku za prekrške.. v najboljšem primeru. Odvisno tudi kam potuješ in kako tam tolerirajo pomirjevala, opiate in podobne substance.. Lp Barbi
Matej Brus | Gost | odg. 19.01.2020 @11:29 Prijavi neprimeren komentar
Če imaš manjšo količino tablet (za osebno rabo), ti nihče ne bo kompliciral.Vedno s seboj nosim od nalgesinov, claritinov za alergijo, pa tudi kakšen apaurin za spanje v kolikor je let dolg. Nikoli nobenih komplikacij. Kam pa pridemo, če bi za vsako tegobo potrebovali zdravniško potrdilo. Kar mirno manjšo količino dej v zip vrečko in te po vsej verjetnosti nihče tudi vprašal ne bo za njih.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.