Popotniški forum

Ryanair vračilo denarja

Dodan 25.04.20 @08:55:23
danny | Gost | odg. 25.04.2020 @08:55 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni! S prijatelji smo imeli rezervirane letalske karte (rezervacija direkt pri prevozniku) pri družbi Ryanair, ki smo jih potem že marca zaradi znane situacije preklicali preko njihove aplikacije na spletni strani. Dobili smo potrditveni mail, da dobimo denar nazaj, ampak bo pač trajalo do 20 dni, kar je sicer že mimo. V zadnjem času pa so poslali mail, da imamo na voljo vavčer za plačan znesek, ki velja eno leto, vseeno pa je v tisku še link, ki bi naj vodil do neke aplikacije, če res hočeš denar nazaj. S tistim linkom prideš na njihovo spletno stran, kjer je cela paleta možnosti, kar lahko storiš z vavčerjem, za vračilo denarja pa niti besedice. Ima morda kdo podobne izkušnje, kaj je najbolj učinkovito narediti, da dobiš denar nazaj? Tisti njihov avtomatizirani chat ne razume nič. Je najbolje poklicati ali obstaja kakšna bolj elegantna varianta? Hvala za mnenja.
Ryanairtravel2 | Gost | odg. 25.04.2020 @20:52 Prijavi neprimeren komentar
Madoniš, v vsej tej krizi, ki se dogaja po svetu, vsi za vsako ceno hočete priti takoj do denarja. Le glejte, da vas ne bo kap od panike. Saj razumem, da ste plačali za nekaj, kar ne bo izpeljano. Kakorkoli, mislim, da Ryanair po novem ne bo več vračal denarja. Sicer pa kaj je narobe z voucherjem? Velja eno leto. Kaj potuje enkrat na 10 let, da ga bo problem pokoristiti? Poskušajte razumeti, da so okoliščine take, da je treba sprejeti tudi kakšno ne najbolj všečno ponudbo.
saj se ne mudi ampak | Gost | odg. 29.04.2020 @10:07 Prijavi neprimeren komentar
Problem je v tem, da kdor takoj ne bo prišel do denarja, je več kot 50% verjetnosti, da ga nikoli ne bo videl. Približno toliko letalskih družb bo šlo v stečaj.
danny | Gost | odg. 03.05.2020 @08:52 Prijavi neprimeren komentar
Hej, hvala za mnenja. Zame sicer ni taka težava, ta vavčer bi že pokuril. Gre za to, da nas je kar nekaj skupaj rezerviralo in založilo denar, zdaj pa ima vsak drugačno mnenje, kaj narediti. Najlažje je vrniti denar in je to to. Mislil sem pač, če je že kdo kaj poskušal v podobni situaciji. Bomo videli, kaj se bo izcimilo. Lp
Anja 1243 | Gost | odg. 05.05.2020 @18:37 Prijavi neprimeren komentar
Živjo, sama sicer nimam kart pri Ryanairu ampak kar 2 in sicer pri LOT in TurkishAir (več odpovedanih letov, morali pa smo domov) in ti lahko povem samo, da je bilo pri nas enako, najprej je bilo še nekaj govora o denarju, potem, da bo trajalo da bodo vrnili denar, sedaj pa samo še o vaucherjih, tako da gotovine pomoje ne bomo videli, žal. Mislim, da na koncu bomo lahko veseli, če bomo vsaj vaucherje dobili, glede na to, da bo šlo veliko družb verjetno zu grunt.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.