Popotniški forum

Afrika november

Dodan 03.06.21 @12:19:23
Valentina99 | Gost | odg. 03.06.2021 @12:19 Prijavi neprimeren komentar
Zanima me katero podsaharsko afrisko drzavo bi mi priporocili kot uvertura v afriko? rada bi sla namsafari in videla plemena. gledala sem namibijo. budget recimo da 1000 plus karta. čas 2-3 tedne.
Pika. | Gost | odg. 08.06.2021 @15:47 Prijavi neprimeren komentar
Nisem še bila v Namibiji, ampak se mi zdi, da imaš mogoče nizek budget za to državo za 3 tedne. Vsekakor malce preveri stroške za Namibijo pri ostalih slovenskih blogerjih, ki so tam že bili. Jaz sem bila v Tanzaniji dve leti nazaj 3 tedne, od obale do Viktorijinega jezera in Tanganjika ter nazaj, plus safari in Masaji. Safari je tudi kar drag, običajno je več dnevni in so cene kar visoke cca 150 usd na dan, spiš v šotoru. Nisem bila v drugih afriških državah na safariju, ampak upam reči, da so tanzanijski v špici (Serengeti, Ngorongoro). Na obrobju Ngorongoro živijo Masaji v svojih vasicah, lahko jih obiščeš in plačaš nekaj malega za obisk vasice. Varna država, vsaj jaz nisem imela slabih izkušenj.
x123 | Gost | odg. 08.06.2021 @21:15 Prijavi neprimeren komentar
Namibija 1000 eur - ni šans za 3 tedne, sploh če si sama. Če hočeš kaj videti in doživeti, seveda. Če pa spiš v šotoru za cesto v Windheku in kupuješ sendviče v trgovini pa bo več kot dovolj.
danny | Gost | odg. 15.07.2021 @14:09 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni! Za nezahtevnega backpackerja je jurja evrov za 3 tedne v Namibiji dovolj. Če pa greš prvič, kot praviš, pa praviloma dobesedno plačaš nekaj davka neizkušenosti (barantanje pri prevozih in nastanitvah, iskanje sopotnikov za doživetja...). Namibija je npr. varna za štopanje, če si tak tip, in lahko tam kar prihraniš. Nacionalni park in plemena na severu in npr. Sossusvlei ali sipine nekaj stanejo, veliko narave je pa brezplačne za ogled. Hrana npr. v Windhoeku ni draga, lahko pa seveda greš jest vsak dan v Spura (steak house). V vsakem primeru moraš kar preudarno kalkulirati stvari, ampak zame bi tak znesek šel skozi brez velikega odrekanja.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.