Popotniški forum

Afrika november

Dodan 03.06.21 @12:19:23
Valentina99 | Gost | odg. 03.06.2021 @12:19 Prijavi neprimeren komentar
Zanima me katero podsaharsko afrisko drzavo bi mi priporocili kot uvertura v afriko? rada bi sla namsafari in videla plemena. gledala sem namibijo. budget recimo da 1000 plus karta. čas 2-3 tedne.
Pika. | Gost | odg. 08.06.2021 @15:47 Prijavi neprimeren komentar
Nisem še bila v Namibiji, ampak se mi zdi, da imaš mogoče nizek budget za to državo za 3 tedne. Vsekakor malce preveri stroške za Namibijo pri ostalih slovenskih blogerjih, ki so tam že bili. Jaz sem bila v Tanzaniji dve leti nazaj 3 tedne, od obale do Viktorijinega jezera in Tanganjika ter nazaj, plus safari in Masaji. Safari je tudi kar drag, običajno je več dnevni in so cene kar visoke cca 150 usd na dan, spiš v šotoru. Nisem bila v drugih afriških državah na safariju, ampak upam reči, da so tanzanijski v špici (Serengeti, Ngorongoro). Na obrobju Ngorongoro živijo Masaji v svojih vasicah, lahko jih obiščeš in plačaš nekaj malega za obisk vasice. Varna država, vsaj jaz nisem imela slabih izkušenj.
x123 | Gost | odg. 08.06.2021 @21:15 Prijavi neprimeren komentar
Namibija 1000 eur - ni šans za 3 tedne, sploh če si sama. Če hočeš kaj videti in doživeti, seveda. Če pa spiš v šotoru za cesto v Windheku in kupuješ sendviče v trgovini pa bo več kot dovolj.
danny | Gost | odg. 15.07.2021 @14:09 Prijavi neprimeren komentar
Pozdravljeni! Za nezahtevnega backpackerja je jurja evrov za 3 tedne v Namibiji dovolj. Če pa greš prvič, kot praviš, pa praviloma dobesedno plačaš nekaj davka neizkušenosti (barantanje pri prevozih in nastanitvah, iskanje sopotnikov za doživetja...). Namibija je npr. varna za štopanje, če si tak tip, in lahko tam kar prihraniš. Nacionalni park in plemena na severu in npr. Sossusvlei ali sipine nekaj stanejo, veliko narave je pa brezplačne za ogled. Hrana npr. v Windhoeku ni draga, lahko pa seveda greš jest vsak dan v Spura (steak house). V vsakem primeru moraš kar preudarno kalkulirati stvari, ampak zame bi tak znesek šel skozi brez velikega odrekanja.
x123 | Gost | odg. 04.08.2021 @18:30 Prijavi neprimeren komentar
Ljudje, ne hodite v Afriko če nimate za burek... Po narodnih parkih boste štopali turiste ali kako? Vsak lodge je 30 - 50 eur. boste tam fehtali za zastonj prenočišče ali boste spali v šotoru in znova štopali cel dan da nekdo pride mimo in se vas usmili. Namibija je redko naseljena in (razen na glavnih cestah) na dan pride mimo par avtomobilov. Do plemen boste spet štopali, koga? Uboge turiste, ki sami plačajo pošteno ceno, zdaj pa se jim eni berači smilijo in jih vzamejo s sabo?? daj daj, ne delajte sebi in nam sramote tam dol in se malo skulirajte Kot sem napisal, za jurja evrov ne moreš sam z avtom naokoli in še kaj konkrretnega videti kjer so vstopnine. Lahko pa prosjačiš vsak dan in zapraviš še manj kot jurja. Samo za to ne rabiš iti v Afriko, imaš bližje in enostavnejše rešitve.
Nipoceni | Gost | odg. 06.08.2021 @21:26 Prijavi neprimeren komentar
Namibijo smo obiskali jeseni 2019. 1 mesec smo potovali z najeto Toyoto Hilux, spali v kampih (strešni šotor), kuhali smo si sami. Vsi stroški kompletno so znašali 3.300€ na osebo (z ozirom na to, da je letalska karta znašala dobrih 600€, kar se je takrat za to destinacijo smatralo kot ugodno). 1000€ za Namibijo na žalost nikakor ni realen budget. S tem zneskom pokriješ kvečjemu stroške letalske karte, zdravstvenega zavarovanja in PCR testov. Vem, da ni podsaharska Afrika- ampak vseeno- kaj pa Maroko? Za ta budget brez težav.
danny | Gost | odg. 23.08.2021 @19:29 Prijavi neprimeren komentar
Ja no... Tudi jaz sem bil v Namibiji februarja 2019 in me je najem avta za odročne kraje stal cca. 30 eur na dan z vsemi zavarovanji (to sva si sicer delila z enim znancem), spal sem v udobnih posteljah za 10-15 eur, nekajkrat sicer kampiral za cca. 5-7 eur. Za obisk plemen in glavnih znamenitosti pa si lahko vzameš vodeni ogled, ki pa tudi ni pretirano drag - več te stanejo stvari, ki jih zapraviš na licu mesta. Čeprav so tudi prevozi med kraji zelo poceni, sem kar nekajkrat štopal in vedno so mi ustavili domačini, pri enem sem bil doma na kosilu. Za najem Hilluxa se strinjam, da ga ne dobiš za manj kot 100 eur na dan, zato sem pa v puščavo šel pač organizirano ali kot sopotnik. V neke tvegane destinacije ni pametno riniti brez spremstva. Pri potovanjih je pač tako, da lahko zapraviš, kolikor imaš. Kljub na videz skromnemu budgetu ne igram siromaka, ampak mi je bolj važna avantura, ki pride iz teh nepredvidenih situacij. Poštenemu človeku, ki npr. za drobiž fijaka ljudi po 20 ur na dan, zagotovo dodam kak evro; če pa me želi kdo ociganiti, pa ga pač malo stisnem. Zaradi tega imam po vsem svetu kar nekaj pravih prijateljev iz srednjega sloja, ki jih rad priporočam tudi drugim popotnikom. Za 3 jurje budgeta bi zagotovo šel potovat raje preko agencije in ne bi rabil razmišljati, kako bo naslednji dan. Tako pa se je nabralo nešteto lepih in manj lepih zgodbic, ki jih za večji denar pač težko doživiš. In zaradi tega nikomur ne solim pameti, vsak pač ima svoj način potovanja. In še zdaj trdim, da lahko v Namibiji brez odrekanja gladko preživiš en mesec z jurčkom in pri tem ogromno vidiš oz. doživiš. Letalska karta ni všteta, iz Benetk je takrat stala 480 eur. Je pa res, da tak način morda ni priporočen za neizkušene popotnike...
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.