Popotniški forum

  • Forum
  • Potovanja
  • Tanzanija, Zanzibar - nasveti in priporočila za Safari in oglede

Tanzanija, Zanzibar - nasveti in priporočila za Safari in oglede

Dodan 16.09.23 @16:12:55
Andreaa | Gost | odg. 16.09.2023 @16:12 Prijavi neprimeren komentar
Živjo, konec oktobra potujemo v lastni režiji v Tanzanijo - Dar es Salaam /13 dni. Želja je vsekakor Safari, za finiš pa nekaj dni Zanzibarja. Gledam cene safarijev, pa so te kar navite. Ali je morda kdo izmed vas pred kratkim potoval in lahko deli kakšno priporočilo za dober ter ugoden safari ter cene? Katera agencija se kaj priporoča? Ste book-irali od doma ali na licu mesta? Se vam zdijo najugodnejši safariji organizirani in rezervirani kar npr. v hostlu? Vesela bi bila tudi izkušenj z notranjimi leti - katera družba se priporoča? Kakšne imate pa izkušnje z Zanzibarjem, kaj priporočate? Katera prenočišča? Vesela bom vsakega priporočila oz. koristnega nasveta. Vmes pa dalje brskam za info Hvala in lp.
Ponedeljek | Gost | odg. 18.09.2023 @13:50 Prijavi neprimeren komentar
Začnem na koncu: zanesljiva letalska družba za notranje lete? Je ni, Afrika pač. Tule se kar pripravi na prestavljen ali odpovedan let. Safari je drag ja, moraš kar računat na 300 USD po glavi na dan. Nekaj lahko poceniš če greš v avto še z drugimi potniki in s spanjem v šotoru....ampak jaz osebno raje ne bi. Kar se zanzibarja tiče: meni zahodna obala bolj všečna zaradi manj turizma, ima pa ogromno oseko. Na severu sta plima in oseka bolj znosna, so pa prodajalci nadležni kamorkoli greš. Meni osebno je Zanzibara 1 teden vrh glave. Lep potovanje želim!
Andreaa | Gost | odg. 18.09.2023 @17:27 Prijavi neprimeren komentar
Hvala za odziv. Edin tole z leti mi ni vsec - upam, da prestavljanj ne bo. S katero ste pa sicer leteli? Morda priporocilo agencije za safari? Lep pozdrav.
Pika. | Gost | odg. 20.09.2023 @12:27 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo. Leta 2019 sem bila v Tanzaniji in sem safari uredila direktno v Arushi, kjer je večina teh safari agencij in zanj takrat plačala 170 USD/dan. Bila sem pa 4 dni oz. 3 noči, se pravi 4x170 USD (Tarangire, Serengeti, Ngorongoro). To je bila (takrat) bolj ali manj normalna cena za budget varianto (150-180 USD/dan). Potem si v safari jeepu s 5 ali 6 ostalimi potniki. Spiš v svojem šotoru, ampak v "kampu" s še preostalimi skupinami in je varno. Ne vem zakaj nekateri ne bi svetovali skupino v jeepu, nam je bilo prav fajn, saj nekaj izmišljevat si ravno ne moreš, ker nimaš pojma kam iti v npr Serengetiju in zato je voznik, ki išče živali in te vozi naokoli. Bi še enkrat ponovila isto varianto. Potem je še srednji cenovni razred (mid-range) in pa luxury varianta. Notranji let, mislim da smo 2x leteli s Precision air (Kigoma-Dar & Dar-Zanzibar-Dar), pa je bilo vse ok in tudi na videz je bilo videti vzdrževano Zanzibar - odvisno kaj ti je všeč. Kendwa in Nungwi imata najmanjše nihanje plima-oseka, sta dražja in bolj turistična kot ostala obalna naselja na otoku. Drugod se pol dneva sploh ne moreš kopat, imaš pa recimo večinoma kakšen bazen v teh guesthousih ali hotelih, ali pač takrat greš naokoli. Prevozi po otoku so zelo dragi (taxi), npr nam je želel računat Matemwe-Nungwi 50 USD/smer, pa smo potem šli na dala-dalo ali bus in zato plačali euro ali dva.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.