Trajnostna mobilnost in družbena odgovornost

Usmerjeni smo v trajnostno mobilnost

V podjetju Nomago družbeno odgovornost jemljemo resno. Aktivno si prizadevamo ohranjati naravo in družbo osveščamo o pomenu čistega okolja. Področje prevoznih storitev se spreminja hitro in veseli nas, da se trendi nagibajo k pametnim ekološkim prevozom in trajnostni mobilnosti, kar vpliva tudi na pričakovanja naših potnikov. Trudimo se hitro prilagajati trendom in storitve uskladiti tudi z mlajšimi generacijami potnikov, ki živijo v hitrem svetu.

Podpiramo javni prevoz. Spodbujamo te, da ga uporabljaš tudi ti!

Promet vse bolj obremenjuje okolje. V Sloveniji dobrih 20 odstotkov emisij toplogrednih plinov povzročajo prav prevozna sredstva. Skoraj 40 odstotkov emisij ogljikovega dioksida, ki izvirajo iz prometa, povzroča raba avtomobilov v mestih. Naša misija zato je, da družbo vztrajno spodbujamo k uporabi alternativnih oblik prevoza in znižamo izpuste ogljikovega dioksida.

V podjetju Nomago podpiramo zamisli in predloge, ki pospešujejo uporabo javnega potniškega prometa. Zato omogočamo nakup vozovnic v okviru projektov integriranega javnega potniškega prometa, s katerim se lahko potniki ceneje in enostavneje poslužujejo kombiniranega prevoza. 

Certifikati, ki dokazujejo, da sledimo evropskim standardom varovanja okolja

Ponosni smo, da smo pridobili certifikat ISO 14001:2015 za prevoz potnikov, vzdrževanje voznega parka, organizacijo in prodajo turističnih aranžmajev. Veseli nas, da je bilo naše dobro delo nagrajeno s certifikatom, a naš pogled ostaja usmerjen v prihodnost. Zato vedno kupujemo avtobuse z minimalnim standardom EURO 5 ali 6. Da bi izpolnili izjemno stroge zahteve standarda EURO 5 in še strožje zahteve standarda o čistoči izpušnih plinov EEV, je proizvajalec avtobusov MAN razvil koncept MAN Pure Diesel. Omenjena tehnologija nam ne prinaša nobene dodatne porabe goriva in je ekonomična pri nabavi, obratovanju in vzdrževanju.  

Smo del zelo pomembnega projekta za razvoj zelenih mobilnostnih tehnologij

V našem podjetju Nomago smo s preostalimi 40 strateškimi partnerji podpisali zavezo o sodelovanju  v projektu Edison (Eco Driving Innovative SOlutions and Networking). S tem projektom Slovenija vstopa v globalni razvoj zelenih mobilnostnih tehnologij in rešitev prihodnosti. Naša vloga znotraj projekta je predvsem razvoj in ponudba pametne ter zelene mobilnosti v mestih.

Ekologija je pomembna, ne pozabimo nanjo!

Trudimo se ohranjati mlad vozni park, ki je do okolja prijaznejši. Redno skrbimo tudi za njegovo vzdrževanje in čiščenje, saj to prinaša vsaj dve koristi, in sicer daljšo življenjsko dobo avtobusov in tudi večje zadovoljstvo potnikov. Da pri nas skrb za okolje jemljemo resno, dokazuje tudi to, da s pomočjo posebnih razmaščevalcev poskrbimo za ekološko predelavo odpadne vode. Z investicijami v nove avtobuse, ki so opremljeni z EURO motorji, zmanjšujemo onesnaževanje okolja, vključeni pa smo tudi v projekte zelenih električnih avtobusov.Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.