Obvestilo o uvedbi enotne vozovnice »Slovenija« za vse uporabnike

Od 1. junija 2023 tako velja nova tarifa prevoznin (Priloga 3 uredbe), na podlagi katere so določene cene enkratnih IJPP vozovnic po razredih oddaljenosti.

Bistvena sprememba je, da je pri vsaki vrsti vozovnice določena zgornja oziroma maksimalna cena vozovnice. Ko cena vozovnice glede na relacijo doseže maksimalno vrednost vozovnice, potnik pridobi vozovnico, ki omogoča potovanje na celotnem območju Slovenije – t. i. vozovnico »Slovenija«. Tako na primer najvišja cena enkratne vozovnice znaša 13 evrov, dnevne 15 evrov, tridnevne 20 evrov in tedenske 35 evrov.

 

Ministrstvo uvaja tudi novo tridnevno vozovnico, ter 50 % popust na cene enotnih vozovnic za otroke.

-     -   DNEVNA, TRIDNEVNA IN TEDENSKA VOZOVNICA:

-             Cena dnevne vozovnice se do cene 15 evrov določi z dvakratnikom enkratne vozovnice glede na razdaljo na kateri potnik potuje in omogoča neomejeno število voženj na relaciji za katero je bila izdana, vozovnica za 15 evrov pa omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije. 

-             Tridnevna vozovnica se do cene 20 evrov določi s štirikratnikom enkratne vozovnice glede na razdaljo na kateri potnik potuje in omogoča neomejeno število voženj na relaciji za katero je bila izdana, vozovnica za 20 evrov pa omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije. 

-             Tedenska vozovnica se do cene 35 evrov določi z osemkratnikom enkratne vozovnice glede na razdaljo na kateri potnik potuje in od ponedeljka do nedelje omogoča neomejeno število voženj na relaciji za katero je bila izdana, vozovnica za 35 pa evrov omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije.

-        MESEČNA IN LETNA VOZOVNICA

Pri mesečnih in letnih vozovnicah je prav tako določena zgornja meja cene vozovnice, do katere potnik lahko uporablja le relacijo, za katero je bila izdana. Ko cena mesečne ali letne vozovnice doseže maksimalno ceno vozovnice, potnik pridobi mesečno ali letno vozovnico, ki jo lahko uporablja na celotnem območju Slovenije. Vozovnica je naložena na elektronski kartici IJPP ali drugem ustreznem elektronskem mediju ter omogoča multimodalno in multioperatersko uporabo.

Neimenske vozovnice:

Cena mesečne neimenske vozovnice se do cene 90 evrov določi z 32-kratnikom enkratne  vozovnice in omogoča neomejeno število voženj na relaciji za katero je bila izdana od prvega dne tekočega meseca do prvega delovnega dne naslednjega meseca. Vozovnica za 90 evrov omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije.

Cena letne neimenske vozovnice se do cene 720 evrov izračuna na podlagi tarife za mesečno neimensko vozovnico, pomnoženo s količnikom osem, in omogoča neomejeno število voženj na relaciji za katero je bila izdana. Vozovnica za 720 evrov omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije.

 

 Imenske vozovnice:

-Cena mesečne imenske vozovnice se do 70 evrov določi s 26-kratnikom enkratne vozovnice in omogoča neomejeno število voženj na relaciji od prvega dne meseca, za katerega je bila izdana, do prvega delovnega dne naslednjega meseca. Vozovnica za ceno 70 evrov omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije.

Cena letne imenske vozovnice se do 560 evrov izračuna na podlagi tarife za imensko mesečno vozovnico, pomnoženo s količnikom osem, in omogoča neomejeno število voženj na relaciji za katero je bila izdana. Vozovnica za 560 evrov omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije.

 

-        NOVA ENOTNA IJPP VOZOVNICA ZA OTROKE:

Za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti je vozovnica brezplačna. Za določitev cen enotnih vozovnic za otroke, starejše od šest let, do dopolnjenega 15. leta starosti, kadar v skladu z zakonom, ki ureja prevoze v cestnem prometu, niso upravičeni do subvencioniranega prevoza, se za cene enotnih vozovnic, upošteva 50-odstotni popust. Vozovnica se lahko izda na imensko ali neimensko kartico. Na kartico se zapiše status OTROK, ki omogoča nakup vseh vozovnic (enkratna, dnevna, tridnevna, tedenska, mesečna in letna) s 50% popustom ter vikend in družinskih vozovnic. Ob nakupu vozovnice za otroka s 50% popustom na prodajnem mestu, potnik predloži osebni dokument, na podlagi katerega zaposleni lahko preveri starost.

50% popust na ceno vozovnice NE VELJA za vikend in družinske vozovnice.

 

VIKEND IN DRUŽINSKE VOZOVNICE

Po preteku sklepa ministra o uvedbi vikend in družinskih vozovnic, ki poteče 30. junija 2023, od 1. julija 2023 velja sistemska ureditev popustov za  vikend in družinske vozovnice kot trajen ukrep ministrstva. Spremembe tarife prevoznin prav tako vplivajo na cene vikend vozovnic, za katere od 1. junija 2023 veljajo nove cene.

Hvala za razumevanje.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 01 431 77 00 ali na info@nomago.si

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.