Podaljšanje roka za porabo ali izplačilo dobroimetja do decembra 2022

Obveščamo vas, da se podaljša rok za porabo oziroma izplačilo dobroimetja zapisanega na IJPP karticah skladno s sklepom in obvestilom Ministrstva za infrastrukturo. Za upravičence, ki imajo na svojih IJPP karticah še neporabljeno dobroimetje iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta, se rok za porabo oziroma izplačilo podaljša do konca decembra 2022. Upravičenci lahko zapisano dobroimetje porabijo za nakup kateregakoli produkta enotne vozovnice ali dobijo izplačilo celotnih sredstev dobroimetja skladno s spodnjimi navodili:

Izplačilo celotnih sredstev dobroimetja 

Potniki, ki bodo želeli nakazilo celotnih sredstev na njihov tekoči račun, bodo na prodajno mesto prevoznika predložili izpolnjen obrazec iz priloge sklepa, IJPP kartico in osebni dokument. Potnik ne more uveljavljati vračila kupnine enotne vozovnice za obdobje podaljšanja vozovnice.

Zahtevo za izplačilo neizkoriščene vrednosti vozovnice lahko oddate na katerem koli prodajnem mestu IJPP. Kljub temu vam priporočamo, da zahtevek za izplačilo oddate na tistem prodajnem mestu, kjer ste vozovnice, za katere ste prejeli pripisano neizkoriščeno vrednost, tudi kupili.

Za izplačilo neizkoriščene vrednosti potrebujete seboj:

  • kartico IJPP s CUID številko,
  • izpolnjen obrazec za nakazilo neizkoriščene vozovnice (v primeru izplačila na tekoči račun, podatek o prevozniku pod številko 3 NI OBVEZEN),
  • osebni dokument imetnika kartice in zakonitega zastopnika v primeru, da je imetnik kartice mladoletna oseba (če je neimenska kartica ni potreben). Dobroimetje je mogoče koristiti prek spletne stran ijpp.nomago.si in na stacionarnih blagajnah Nomago v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Rogaški Slatini, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju in Zagorju ob Savi. 

Uporabnikom svetujemo, da pred obiskom prodajnih mest na tej strani preverijo njihov delovni čas. V Nomagovih poslovnih enotah v Ljubljani na Vošnjakovi 3 in Ajdovščini 1 nakup subvencioniranih vozovnic ni mogoč.Objavljeno dne, 17.12.2021Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.