Podaljšanje veljavnosti brezplačnih vozovnic in poletne dijaške in študentske vozovnice

  1. Podaljšanje veljavnosti brezplačnih vozovnic

Obveščamo vas, da smo prejeli obvestilo oziroma sklep Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije, da se vsem upravičencem (upokojenci, starejši od 65 let, imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide ali vojni veterani, …) brezplačna vozovnica za medkrajevni promet (avtobus ali vlak), ki jim je bila vozovnica izdana v letu 2020, podaljša veljavnost za eno leto, če še vedno izpolnjujejo pogoje.

To pomeni, da se bo upravičencem, ki si imeli veljavno vozovnico od 1. julija 2020 do 31. decembra 2021, ob prvi uporabi v mesecu juliju 2021 na kartico naložila nova brezplačna vozovnica za obdobje enega leta. Podaljšanje veljavnosti vozovnice za brezplačen prevoz se bo uredilo avtomatsko, brez vložitve ponovne vloge in je brezplačno.

Primer: Vozovnicam z veljavnostjo od 1. julija 2020 do 30. junija 2021 se podaljša veljavnost do 30. junija 2022 in vozovnicam z veljavnostjo od 1. avgusta 2020 do 31. julija 2021, se podaljša veljavnost do 31. julija 2022.


  1. Poletne dijaške in študentske vozovnice

Obveščamo vas, da smo prejeli obvestilo oziroma sklep Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije, da bo omogočen brezplačni prevoz v poletnih mesecih (julij in avgust 2021) tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu za dijake in študente.

Obvestilo je na voljo tudi na portalu subvencij potniškega prometa, Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije.

Brezplačno se podaljša dijakom oziroma študentom, ki so izvedli nakup:
- letne vozovnice,
- polletne vozovnice, kupljene v obdobju med februarjem in junijem 2021,
- vozovnice za veljavne v mesecu juniju 2021, so tudi upravičeni do brezplačnih mesečnih poletnih vozovnic.

Avtomatsko podaljšanje veljavnosti subvencioniranih vozovnic do 31. 8. 2021, bo izvedeno najpozneje do 2. 7. 2021.V primeru dodatnih vprašanj, smo vam z veseljem na voljo na info@nomago.si ali na 01 431 77 00.  

Prijetno vožnjo z Nomago

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.