V prodaji subvencionirane IJPP vozovnice za dijakeDijaki in dijakinje si bodo lahko od nedelje naprej zagotovili subvencionirano mesečno ali letno vozovnico IJPP za šolsko leto 2022/23. Vozovnico IJPP bodo dijaki v novem šolskem letu lahko prvič uporabljali tudi v mestnem potniškem prometu v Celju in Krškem, kjer za prevoze potnikov skrbi Nomago. V sistem IJPP so dodani tudi mestni potniški prometi v Ljubljani, Jesenicah, Kranju, Kopru in Mariboru. 

Tudi v novem šolskem letu dijakom in študentom ne bo potrebno izbirati vstopnega in izstopnega postajališča, saj bodo lahko vozovnice IJPP uporabljali na vseh medkrajevnih linijah in za neomejeno število voženj. Cena subvencionirane mesečne vozovnice znaša 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico, celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice pa je dostopen na spletni strani nomago.si/vozovnice-za-dijake. 

Dijaki morajo pred nakupom subvencionirane vozovnice IJPP prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomago oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice. V naslednjih mesecih lahko vozovnico IJPP preprosto podaljšajo prek spleta ali mobilne aplikacije Nomago, ki je dostopna v Google Play ali App Store

Nakup subvencionirane vozovnice IJPP je možen tudi na avtobusnih postajah in poslovnih enotah družbe Nomago v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Ribnici, Rogaški Slatini, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju in Zagorju ob Savi. 

Spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za študente in študentke bo prek spletne strani možna predvidoma v drugi polovici septembra. 


Tipi vlog in izdaja vrste vozovnic


Upravičenci imajo v šolskem letu 2022/2023 za potovanja na medkrajevnih prevozih na voljo:

  • mesečno in letno vozovnico
  • vozovnico M10 za 10 voženj na mesec

Upravičenci bodo lahko uveljavili tudi pravico do subvencionirane vozovnice v mestnem prometu.


Cene vozovnic

Vrsta vozovnicemesečnaletna (12 mesecev)
od 2 km25 EUR200 EUR
10 voženj20 EUR160 EUR
registriran športnik20 EUR160 EUR


Doplačila za mestni promet (kombinirana vozovnica z regionalnim prevozom)


kombinirana vozovnicamesečno doplačiloletno doplačilo
Ljubljana: za območja 1, 2 in 310 EUR100 EUR
Maribor5 EUR50 EUR
Kranj, Koper, Novo mesto, Murska Sobota, Jesenice, Krško, CeljebrezplačnobrezplačnoCene vozovnic za mestni promet v primeru, da nimate kombinirane vozovnice (direktna vozovnica)

direktna vozovnicacene mesečnecena letne
Ljubljana območje 120 EUR
Ljubljana območje 225 EUR
Ljubljana območje 325 EUR
Maribor16 EUR160 EUR
Kranj5 EUR50 EUR
Koper5 EUR50 EUR
Novo mesto5 EUR50 EUR
Jesenice15 EUR150 EUR
Krško5 EUR50 EUR
Celje5 EUR50 EUR


Veljavnost vozovnic: 

  • Letna vozovnica za dijake velja od 1. 9. do 31. 8. tekočega šolskega leta 
  • Letna vozovnica za študente velja od 1. 10. do 30. 9. tekočega študijskega leta


Kako lahko oddate naročilo?


Imate kakšno vprašanje?

Če imaš kakršno koli vprašanje ali potrebuješ dodatne informacije, si lahko več prebereš na spletni strani nomago.si/ijpp, nas pokličeš na telefonsko številko 01 431 77 00 ali pišeš na ijpp@nomago.siZ veseljem ti bomo pomagali pri urejanju tvoje vozovnice IJPP!


Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.