AP Rižana združen z Nomagom

Ljubljana, 6. november 2018 – Podjetje Avtobusni prevozi Rižana (AP Rižana) se je pripojilo k Nomagu, s čimer se je sklenila prva faza napovedanih združitev. Ustanovitelja družinskega podjetja AP Rižana, Branko in Martina Šav, ostajata v Nomagu, nespremenjeni pa ostajajo tudi vozni redi in vozni park, ki ga bo Nomago v prihodnje še dodatno nadgrajeval. 

»Pripojitev AP Rižana je strateškega pomena za nadaljnji razvoj Nomaga. Prek Kopra, ki je pomembna geografska točka pri organizaciji prevozov, bomo lahko sedaj še lažje in bolj učinkovito usklajevali prevoze in poslovanje v regiji. Sem prištevamo tudi prevoze potnikov z ladij za križarjenja, prevoze v zaledju Trsta, na območju pokrajine Furlanija-Julijska krajina ter prevoze v sosednji Istri. Veseli nas, da ustanovitelja AP Rižana še naprej ostajata v Nomagu, tako kot tudi vsi dosedanji sodelavci AP Rižana,« je povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga. 

Usklajevanje prevozov prek Kopra bo pomembno olajšalo organizacijo poslovanja skupine Nomago in omogočilo bolj učinkovit nastop na strateško pomembnih trgih na priobalnem območju do Istre, kjer se bodo ustvarjale sinergije s podjetjem Brioni Pula, tudi članom skupine Nomago. AP Rižana, ki je pod blagovno znamko Nomago pričel nastopati 1. maja, tudi po pripojitvi ohranja sedež v Bertokih in bo posloval v okviru novoustanovljene Poslovne enote Koper, od koder bodo med drugim tudi koordinirali vozne rede javnega linijskega prometa in šolskih prevozov. 


Krepitev močne mreže do Trsta

AP Rižana je imel že pred prevzemom dobro pokrito mrežo do Trsta, ki jo bo Nomago v prihodnje še okrepil. »Pričakujemo močne sinergije z italijansko družbo Alibus International in hrvaško družbo Brioni, ki smo ju prevzeli v letošnjem letu. Tako bomo še korak bližje našemu cilju razviti se v vodilnega ponudnika mobilnosti med Benetkami in Dubrovnikom,« je še dejal mag. Brataševec in poudaril, da bo Nomago nadaljeval dolgoletna prizadevanja vseh podjetij, ki so pod enotno blagovno znamko združila svoje zgodbe. Nomago bo še naprej razvijal storitve in nove, inovativne produkte na področju popotništva, ki jih uporabniki potrebujejo za vsakodnevno mobilnost ter za dopustniški oddih od nje. Velik poudarek pa že vse od ustanovitve dajejo digitalni transformaciji ter nenehnemu izboljševanju storitev na področju e-mobilnosti.


Več informacij:

Anuška Cerovšek Beltram, direktorica strateškega marketinga

piar@nomago.si


O skupini Nomago

Nomago je celovit ponudnik prevozov in potovanj, ki potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko stranke odpotujejo tudi v 195 držav po svetu. V prvi vrsti si prizadeva vsakemu posamezniku ali skupini ponuditi popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne, ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Poleg osredotočenosti na stranke si Nomago prizadeva tudi za trajnostno skrb za okolje in je sopodpisnik projekta EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking) ter že danes svojo floto vozil širi izključno z vozili, skladnimi z EURO 5 in EURO 6 standardi, v teku pa so tudi projekti vključevanja električnih vozil.

 V novo podjetje in blagovno znamko Nomago so združena podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska d. o. o., Integral Kočevje d. o. o. ter Integral Zagorje d. o. o. V začetku septembra se je Nomagu pridružila še potovalna agencija STA potovanja, v začetku novembra pa še podjetje AP Rižana; oba pod skupno blagovno znamko Nomago nastopata že od 1. maja. Nomago je prisoten tudi na hrvaškem trgu, s poslovalnico STA putovanja v Zagrebu in podjetjem Brioni iz Pulja, ter na italijanskem s konec septembra kupljenim podjetjem Alibus International. Nomago je del skupine Adventura holding

 


Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.