06.11.2023

Potovanje se začne, še preden stopiš na letalo

Za večino od nas se potovanje v naših mislih začne odvijati še pred odhodom. Razmišljamo, kaj je na izbrani destinaciji »must see« in kaj vse moramo urediti pred začetkom nove pustolovščine. Vsi, ki potovanja obožujemo in redno letimo visoko nad oblaki, vemo, da je poiskati ugoden in zanesljiv prevoz do letališča včasih skoraj težje kot najti ugodno letalsko karto. Družinski člani in prijatelji se slej ali prej uprejo igranju prevoznika do letališča in prevoz si moraš poiskati sam. Da bo zadnji dan pred odhodom mirnejši, smo ti pripravili nekaj nasvetov, kaj je dobro, da urediš, še preden se odpraviš na potovanje. Predstavljamo pa ti tudi udobno možnost za prevoz do letališča.

Približuje se začetek potovanja. Kaj moraš storiti še pred začetkom poti?

Priporočamo ti, da preveriš, ali letalska družba zahteva, da opraviš spletno prijavo na let. Če imaš karte natisnjene v fizični obliki, jih spravi poleg denarnice, mobilnega telefona ali kakšne druge pomembne stvari, ki je zagotovo ne boš pozabil doma. Tudi če se podajaš na daljše potovanje in še ne veš, kako dolgo se boš zadržal v določenem kraju, svetujemo, da si vnaprej rezerviraš vsaj prenočišče za prvi (in morda še drugi) dan potovanja – verjemi, da se ti po dolgem letu, ko boš pristal v neznanem mestu, res ne bo dalo iskati še strehe nad glavo. Dobro je, da pred odhodom razmisliš še o najemu avtomobila. Tako si boš po pristanku letala prihranil sitnosti, če se bodo na destinaciji soočali s prevelikim povpraševanjem in ne bo več na razpolago avtomobilov po najugodnejših cenah. In seveda: ne pozabi na zavarovanje za tujino. Ja, to je tisto zavarovanje, ki ga največkrat (na srečo) ne potrebuješ. Vendar verjemi, če se ti v tujini brez primernega zavarovanja pripeti neljuba nesreča, se tvoji denarnici res ne piše nič dobrega.


Še pot do letališča in hitro boš nad oblaki

Kovček je poln, tvoje misli že na destinaciji, čaka te še pot do letališča, potem pa hop na letalo in pred tabo je čas za uživanje. A velikokrat zna biti prav vožnja do letališča naporna in polna skrbi. Razmišljaš, ali si spakiral vse najnujnejše, zmanjkuje ti baterije na telefonu, na spletu bi rad še enkrat preveril, do katere ure se lahko prijaviš v rezerviranem hotelu, a nimaš dostopa do interneta. 

Pot do letališča je pravzaprav začetek tvojega potovanja in res ni potrebe, da je uvod v ta prijetni čas opremljen s stresom. Svetujemo ti, da si prevoz rezerviraš vnaprej, da ne boš s tem izgubljal časa v zadnjih trenutkih.

Iz Ljubljane do letališč v Ljubljani, Benetkah in Trevisu te lahko zapelje Nomago Shuttle, ki ima vsak dan zagotovljenih več direktnih linij v obe smeri.

Če iščeš prevoz do letališč Ljubljana, Benetke in Treviso …

Vozovnico za prevoz do letališča lahko kupiš kar na spletu. Če pa moraš najprej še izbrati destinacijo svojega naslednjega avanturističnega podviga in kupiti letalske karte, se oglasi v naših poslovalnicah na Ajdovščini v Ljubljani ali pokliči naše agente na 080 47 42!

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Most searched information
or send an email to
or send an email to