02.04.2024

Istanbul - Top doživetja, ki jih ne smeš zamuditi

Istanbul je mesto, ki buri domišljijo in navdušuje s svojo bogato zgodovino, kulturo ter raznolikimi doživetji. Če se odpravljaš na potovanje v to osupljivo mesto, te čaka nepozabno doživetje, polno raznolikosti in presenečenj na vsakem koraku. Sprehodi se po slikovitih ulicah, okušaj lokalne dobrote in odkrij čudovite muzeje, ki razkrivajo bogato kulturno dediščino in raznolikost mesta.

1. Obisk miniaturk parka

Oglej si Turčijo v malem! Miniaturk park ponuja osupljive replike slavnih znamenitosti po vsej državi. Spoznajte kulturno in zgodovinsko dediščino Turčije na edinstven način.

2. Raziskovanje mestnega utripa z lokalnim vodnikom

Naj ti lokalni vodnik razkrije skrite kotičke Istanbula in te popelje po najbolj živahnih ulicah ter tržnicah. To je odličen način, da doživiš pristno vzdušje mesta.


3. Skrivnostna food tura po Istanbulu

Okusite raznoliko turško kulinariko na uličnih stojnicah in v tradicionalnih restavracijah. Spoznajte skrite okuse in recepte ter se prepustite gastronomskemu razvajanju.


Pridi z nami v Istanbul!

Pridruži se nam na nepozabnem potovanju v Istanbul! Rezerviraj svoj 4-dnevni citybreak zdaj in doživi čarobnost tega osupljivega mesta. V ponudbo je vključena letalska karta in namestitev. Ne odlašaj - rezerviraj svoje mesto še danes in doživi čar Istanbula z nami! 

4.  Uživanje v tradicionalni turški kopeli

Sprosti se in razvajaj v eni izmed tradicionalnih turških kopeli, imenovanih hamami. Ta starodavna praksa čiščenja telesa in uma je nepozabna izkušnja za vsakega popotnika.


5. Vožnja z ladjico po Bosporju

Uživaj v osupljivih pogledih na Istanbulske znamenitosti, medtem ko se pelješ po slikoviti reki Bospor. Odkrij mesto z druge perspektive in si oglej znane mostove, palače in stolpe ob obali.

Istanbul - Citybreak I 4 dni

Pridi z nami na 4-dnevno raziskovanje Istanbula. V ponudbo je vključena letalska karta in namestitev. 

že od 499 € na osebo


Top 5 muzejev, ki jih priporočajo agenti

Vstopi v svet umetnosti, zgodovine in zabave, saj ti naši agenti prinašajo izbor najboljših muzejev v Istanbulu. Vsak od teh muzejev razkriva svojevrstno zgodbo in omogoča edinstveno doživetje.

1. Muzej čokolade Pelit 

Zadovolji svoje brbončice in spoznaj zgodovino čokolade v tem čudovitem muzeju. Oglej si razstavljene čokoladne umetnine in se posladkaj s pristnimi turškimi sladicami.


2. Muzej igrač

Potopite se v otroško radost in raziskujte zgodovino igrač v tem čudovitem muzeju. Odkrijte starodavne igrače in si ogledate raznolike zbirke igrač iz različnih obdobij.


3. Miniaturk

Poleg parka Miniaturk, lahko raziščeš tudi muzej Miniaturk, kjer lahko bolj podrobno spoznaš detajle in zgodovino Miniaturka, ki so prava umetnost v malem.


4. Istanbul Aquarium

Odkrij čarobni podvodni svet v Istanbul Aquarium, kjer lahko občuduješ raznolikost morskih bitij in se naučiš več o ohranjanju morskega okolja.


5. Legoland Discovery Center

Če potuješ z družino, moraš obiskati Legoland Discovery Center, kjer lahko otroci in odrasli uživajo v gradnji Lego kreacij ter različnih zabavnih aktivnostih.

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na