Kako deluje?

1. Ena registracija za 20 držav

Storitev izposoje električnih koles Nomago Bikes je nastala pod okriljem storitve nextbike podjetja TIER. Skupaj se zavzemamo za trajnostno prihodnost in promocijo hitrejše in prijetnejše mestne mobilnosti. Ena registracija v sistem Nomago Bikes vam omogoča dostop do kar 300 lokacij znotraj 20 evropskih držav.

Naloži mobilno aplikacijo glede na mobilni telefon, ki ga imaš. Na voljo je aplikacija v Google Play in App Store. Registriraj se v aplikacijo. Vnesi svoje ime, priimek, e-mail naslov in telefonsko številko.

 Aplikacija služi kot sredstvo za najem e-koles, nudi pa tudi informacije, kot so stanje napolnjenosti in razpoložljivost koles.

Potrebuješ storitev za mesto Celje, Zagorje ob Savi ali Nova Gorica? Registracijo lahko opraviš na terminalu. Terminal je registracijska točka, ki je nameščena poleg parkirnih mest Nomago Bikes. Za registracijo sledi navodilom na terminalu.

Registracijo za posamezne sisteme lahko opraviš na prodajnih mestih.

1. KolesCE

 • Celje: NOMAGO AP Celje, Aškerčeva ulica 20, Celje
 • Slovenske Konjice: NOMAGO AP Slovenske Konjice, Liptovska 15, Slovenske Konjice

2. Zagorje ZaNaprej 

 • NOMAGO AP Zagorje, Cesta zmage 4, Zagorje ob Savi

3. Sistem Go2Go

 • Potovalna agencija NOMAGO, Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

Registracijo lahko opraviš tudi preko telefona. Pokliči nas na 080 15 05 in uredili bomo vse potrebno.

Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja
Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja

2. Aktivacija računa

Uporabniški račun je registriran takrat, ko vneseš veljavno plačilno sredstvo in dokončno potrdiš registracijo, ne glede na vrsto registracije. Ob registraciji bo obračunan določen znesek, ki bo takoj dodan na uporabniški račun kot dobroimetje, porabiš pa ga lahko kadarkoli za storitev Nomago Bikes. 

Strošek registracije uporabnika v sistem preko mobilne aplikacije, spleta, na terminalu ali osebno na prodajnih mestih v sistemih Kolesce, GO2GO; Sevničan in ZAnaprej znaša 1 EUR (oz. po veljavnem ceniku),  ki pa je nato dodan kot dobroimetje na uporabniški računi in se bo porabil za stroške najema v prihodnosti.

Strošek registracije uporabnika v sistem preko mobilne aplikacije, spleta, ali osebno na prodajnih mestih v sistemu Nomago Bikes Ljubljana, Radlje ob Dravi, Sevnica in Medvode znaša 5 EUR (oz. po veljavnem ceniku),  ki pa je nato dodan kot dobroimetje na uporabniški račun in se bo porabil za stroške najema v prihodnosti.

 • Preko spleta ali mobilne aplikacije s kreditno ali debetno kartico (Visa, MasterCard) oz. Paypal računom.
 • Na prodajnem mestu vzdrževalca oz. nosilca (seznam prodajnih mest objavljen na spletni strani) z gotovino ali direktno bremenitvijo.
 • Preko elektronskega nakazila (direktna bremenitev) na bančni račun vzdrževalca. 

Po registraciji in aktivaciji uporabniškega računa se lahko odločaš med računom brez naročnine ali računom z naročnino. Omogočamo več vrst naročnine, od tedenske do letne, je pa odvisno od sistema, ki ga najpogosteje uporabljaš.

Preveri cenik storitev.

Mladoletnim uporabnikom nad 14. letom starosti je dovoljeno odpreti uporabniški račun s pisnim dovoljenjem starša ali zakonitega zastopnika na podlagi izpolnjenega obrazca. Starši ali mladoletni uporabniki lahko vložijo prijavo za registracijo skupaj s priloženim obrazcem osebno na prodajnem mestu ali preko elektronske pošte.

Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja
Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja

3. Najem, rezervacija in parkiranje kolesa

Najem kolesa lahko opraviš prek terminala, z brezstično uporabniško kartico ali mobilno aplikacijo. 

Če želiš, lahko kolo tudi predhodno rezerviraš. V aplikaciji izberi želeno postajo in klikni na ikono "Rezervirajte". Rezervacija velja 10 minut. 

V primeru, da potrebuješ krajši počitek ali imaš opravek, lahko kolo začasno parkiraš.

V aplikaciji izbereš možnost “Najemi kolo” in skeniraj QR kodo, ki je na kolesu. Obstaja tudi možnost, da ročno vneseš številko kolesa. Aplikacija sproži odklenitev kolesa, ki je na voljo za uporabo. Vse je pripravljeno za na pot!

V sistemih KolesCE (Savinjska regija), ZaNaprej (Zagorje) in Go2Go (Goriška regija) si lahko kolo izposodiš tudi preko terminala. Postopek je naslednji:

 • Na terminalu pritisni gumb "Najem".
 • Vnesi svojo mobilno številko in PIN.
 • Vnesi številko kolesa, ki ga želiš najeti (najdeš jo na blatniku kolesa).
 • Zapomni si številko ključavnice iz najema.
 • Povleci kolo iz stojala.

Kolo si lahko izposodiš tudi z brezstično uporabniško kartico. Izposoja je enostavna - kartico približaš označenemu delu blatnika.

Kolo mora biti parkirano na vidnem mestu. Pri parkiranju kolesa je potrebno vedno uporabiti ključavnico, ki je nameščena na kolesu. Minute najema v tem primeru tečejo.

Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja
Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja

4. Vračilo najetih koles

Vračilo najetih koles ni dovoljeno zunaj določenega območja uporabe, ampak zgolj na uradnih postajališčih sistema, ki so objavljena na spletu ali v mobilni aplikaciji. 

Občasno vzpostavimo začasno virtualno postajo za vračilo in najem električnih koles. V takem primeru kolo preprosto parkiraš na območju postaje, ki je označena v mobilni aplikaciji ali tamkajšnjem stebričku. Najem zaključiš tako, da zakleneš ključavnico, ki se nahaja pod sedežem.

Najeto kolo ob vračilu postavi v stojalo na uradnem postajališču sistema. Kolo potisni v priklopno mesto. Zaslišati se mora zvočni signal! Potem dodatno zakleni kolo s pametno ključavnico na okvirju kolesa.

V primeru, da na uradnem postajališču sistema ni prostega stojala, lahko vseeno oddaš kolo z uporabo električne ključavnice. Kolo parkiraj ob že parkirano kolo in ročno zakleni ključavnico na okvirju kolesa. Najem se konča samodejno.

Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja
Imaš dodatna vprašanja?
Pojdi na pogosta vprašanja

Te zanima več?

Prijavi se na e-novice Nomago Bikes. Obveščali te bomo o pomembnih informacijah in aktualnih ponudbah.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na