Brezplačna IJPP vozovnica za upokojence in ostale kategorije upravičencev

Na voljo so brezplačne IJPP vozovnice za vse vrste javnega prometa (mestni avtobus, medkrajevni avtobus in vlak) po celi Sloveniji. Do brezplačne vozovnice so upravičeni vsi, ki so upokojeni, starejši od 65 let, imetniki evropske invalidske kartice ali vojni veterani.


Pogoji za pridobitev brezplačne IJPP vozovnice

  • Oseba ni v delovnem razmerju
  • Oseba ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti
  • Oseba ni poslovodna oseba gospodarske družbe
  • Oseba ni direktor zasebnih zavodov

 

Pridobitev brezplačne vozovnice

Na tem mestu lahko pridobite brezplačno IJPP vozovnico, ki jo lahko uporabljate za vožnjo z različnimi prevozniki po vsej Sloveniji (mestni avtobusi v Ljubljani in Mariboru, medkrajevni avtobusi in vlak).

Postopek pridobitve:

  1. Čitljivo izpolnite predpisano vlogo oziroma obrazec na spodnji povezavi.
  2. Poleg izpolnjene vloge je potrebno predložiti osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide.
  3. Vlogo lahko oddate izključno na prodajnih mestih izvajalcev storitev javnega potniškega prometa – na vseh večjih železniških ali avtobusnih postajah.

Info center

Tu smo, da vam odgovorimo na vsa vprašanja, ki jih imate s pridobitvijo ali uporabo brezplačne IJPP vozovnice za upokojence, invalide in vojne veterane.

Vozovnica je veljavna eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana.

Vozovnico lahko uporabljate na vseh medkrajevnih linijah javnega potniškega prometa po celotni Sloveniji, tako na avtobusih Nomago kot tudi pri ostalih izvajalcih IJPP (vlaki, avtobusi), v skladu s splošnimi pogoji izvajalca prevoza.

Vozovnica je vezana na vaše ime in ni prenosljiva. Ob uporabi imejte s seboj osebni dokument, saj se bo izvajala kontrola pravilne uporabe vozovnic.

Vozovnice, ki so bile v obdobju 365 dni vsaj enkrat validirane, se avtomatsko podaljšajo z validacijo na avtobusu. V nasprotnem primeru se je potrebno zglasiti na prodajnem mestu in tam urediti podaljšanje.

Imate dodatna vprašanja?
Obiščite naš info center
Imate dodatna vprašanja?
Obiščite naš info center
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na